– Teatre (223) – LLIBRÀLEGS (🐌🐌🐌) – Teatre Lliure – Sala Biblioteca – 28.03.2017

LLIBRÀLEGS – (Diàlegs Teatrals amb els llibres com a rerefons)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

Una activitat exclusiva per abonats que hem pogut gaudir a la Biblioteca del Teatre Lliure. Dirigida per Jordi Prat i Coll consisteix en la interpretació de petites peces teatrals encadenades, diàlegs breus entre dos personatges en què els llibres i la paraula hi tenen un paper clau.

La proposta consta de dues sessions diferents de 40 minuts de durada cadascuna, i nosaltres hem assistit a la segona d’elles.

Una idea nascuda de la col·laboració entre la llibreria Nollegiu de Barcelona i el Festival Temporada Alta de Girona, amb la idea de portar els teatres a les biblioteques i accedir a nous públics. Un muntatge minimalista on els llibres, la paraula i les interpretacions són els protagonistes. Unes lectures que, en paraules d’en Lluís Pasqual necessiten forçosament produir-se en una biblioteca, unes paraules que busquen fer-se escoltar en un altre lloc i d’una altra manera.

Han estat 4 textos interpretats per Albert Ausellé i Mireia Piferrer que ens han fet vibrar amb les seves interpretacions dels diàlegs:

Un lloc segur de Victoria Szpunberg

El gra i la palla d’Albert Arribas

Em parlen! De Marc Rosich

Jericó de Llàtzer Garcia

Quatre dramaturgs a qui el director de la proposta va encarregar expressament aquests textos perquè són quatre autors compromesos amb les paraules i saben de la seva capacitat per ferir, fer política, enamorar, commoure, emocionar o fer imaginar nous mons.

La definició de la proposta que havia fet en Jordi Prat i Coll resum perfectament el que hem pogut veure: Llibràlegs és una trobada amb l’actor i la paraula. Textos breus carregats d’amor als llibres, amb ironia alguns, descarats d’altres però sempre amb un sentit lúdic imprescindible perquè els actors, només una actriu i un actor, puguin passar d’una història a una altra fent virtuosisme del seu ofici. Des de la modèstia i també des de l’ambició. Amb ganes de compartir emocions amb l’espectador que és, en definitiva, qui ha de fruir més de cadascun d’aquests llibràlegs”.

Direcció: Jordi Prat i Coll
Intèrprets: Albert Ausellé I Mireia Piferrer
Producció executive: Jordi Vidal
Idioma: català
Durada: 40 minuts

Deixa un comentari