– Roda de premsa – L’ELECTE – Sala Muntaner (rp85) – 28.03.2017

L’ELECTE – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques

Per Miquel GascĂłn – 

Aquest dimarts passat vaig tornar a assistir a una roda de premsa a l’hotel Internacional, que Ă©s on es fa la presentaciĂł de L’ELECTE, proposta que ja s’ha pogut veure en algunes poblacions de Catalunya i que ara arriba a la Sala Muntaner de Barcelona.

A la capçalera de la taula on estem tots asseguts, d’esquerra a dreta, els dos actors d’aquesta proposta: Roger Coma i Ramon Madaula, a continuaciĂł Jordi Casanovas (director de la proposta) i al seu costat el director artĂ­stic de la Sala Muntaner, Josep MarĂ­a Coll.

El text ha estat escrit pel mateix Ramon Madaula, el segon text que estrena com a autor; la primera va ser COSES NOSTRES, estrenada a la Sala Atrium l’any 2015.

Un jove polĂ­tic acaba de ser escollit president de la Generalitat (el 135Ăš, en un futur prĂČxim). En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura perĂČ, cada vegada que assaja, un terrible tic (o mĂ©s aviat una intensa picor), deforma la seva cara de manera ridĂ­cula com hilarant. El psiquiatre nomĂ©s tĂ© unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president faci un ridĂ­cul espantĂłs en la seva primera compareixença.

L’ELECTE es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatre, Que amaga cadascĂș? Quines sĂłn les veritables intencions d’un i de l’altre ? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocaciĂł ?

El Text va ser un encĂ rrec de Temporada Alta, malgrat que llavors durava solament mitja hora i el text va quedar com a finalista. Ara s’ha reescrit tot, amb el mateix punt de partida i s’ha variat força el seu argument; el resultat ha estat aquest text que ara es posa a escena, amb una durada de 75 minuts.

Jordi Casanovas, afirma que la proposta tĂ© uns diĂ legs molt enginyosos i de broma diu que tornarĂ  els diners als espectadors que no riguin quan vegin l’obra.

Quins mecanismes s’han de moure perquĂš una persona vulgui complicar-se la vida i desitjar ser President de la Generalitat ?….. comenta Ramon Madaula. El protagonista, en Quimet, Ă©s un senyor de Mollet, que segurament hauria estat xarcuter, i que forma part d’una famĂ­lia menestral catalana, on l’Ășnic que ha comptat fins aleshores ha estat el “negoci” i que ha estat mancat d’afecte per part de la seva famĂ­lia. Ara tĂ© molt reconeixement pĂșblic, malgrat que les persones del seu entorn mai li han dit que l’estimen.

Creu que el que belluga a voler ser president, Ă©s la necessitat de reconeixement pĂșblic, mes que el poder o els guanys econĂČmics.

Un text que afirma, Ă©s en part una autobiografia, perquĂš tambĂ© ell Ă©s fill d’una famĂ­lia de botiguers on l’Ășnic que contava era que el negoci tirĂ©s endavant; reconeix que ha estat mancat d’afecte i diu que fins i tot, als seus germans no els agrada res del que fa al teatre.

S’ha estrenat aquesta setmana i es podrĂ  veure a la Sala Muntaner fins al 7 de maig.

Us deixo l’Ă udio de la Roda de premsa ….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.