400 anys d’Opera en veu de Baix – Ivan Garcia (***) (3)

Avui VOLTAREM pel mon de l’opera….

El passat dissabte 23 d’Octubre vaig gaudir d’una agradable jornada en una sortida a fora de Barcelona amb l’excusa de assistir a un concert operístic a la localitat de Sant Llorenç de Morunys.

La sortida va estar organitzada aquest cop per “Amics del Liceu”, però es una activitat que esta oberta a tothom, en el hotel/restaurant Monegal ( http://www.monegal.com ), un hotel rural situat en un paratge preciós a un km del centre de Sant Llorenç. L’experiència va ser magnifica i estic segur que en propers concerts, a algun d’ells asistiré pel meu compte perquè val la pena el desplaçament.

El concert en “petit comitè”… poder seriem unes 50 persones… sembla que sigui interpretat casi per a tu, en una sala molt càlida del mateix hotel, decorada amb molt de gust pels seus propietaris (uns amics de la musica …això es nota d’immediat). Es una nova aposta pel turisme cultural que fa que surti de les grans ciutats de Catalunya i s’integri en el mon rural.

Aquest concert va ser presentat per JAUME RADIGALES que va portar el guió i la narració de les diferents peces ; al piano DANI GARCIA i sobretot en la veu de baix IVAN GARCIA.

Ivan García va néixer a Caracas, Veneçuela . Actualment duu a terme la seva activitat sota la direcció dels directors Jordi Savall, Gabriel Garrido, Christian Zaccarias, Manuel Galduf, Edmond Colomer, ReneJacobs, Christophe Rousset, Manuel Hernández-Silva, Fabio Biondi. Cal destacar la seva col.laboració amb Lindsay Kemp, Carlos Santos, Carme Portacelli, Calixto Bieito, Gustavo Tambacio i Gilbert Defló.

El programa del concert va ser molt ampli i va cantar àries de les operes següents :

– L’incoronazioni di Poppea – Claudio Monteverdi
– Araspe – G.F. Händel
– La flauta màgica – W.A. Mozart
– Il barbieri di Siviglia – G. Rossini
– Macbeth – G.Verdi
– Mefistofele – A. Boito
– La Tabernera del Puerto – P.Sorozabal

posteriorment va cantar Porgy and Bess de G.Gershwin i velles cançons americanes.

La veu profunda i greu de IVAN GARCIA va ressonar a l’estança i ens va captivar a tots. Els bravos al principi eren tímidament expressats, però a mida que el concert avançava, tots els presents dempeus aplaudíem i cridàvem BRAVOS que feien que ens contagiéssim els uns als altres. Jornada memorable.

El hotel/restaurant Monegal te previst aquest any fer un parell mes de concerts:

– 13 /11/2010 – Concert Chopin
– 27/11/2010 – Cor Vivaldi

Els concerts son una bona excusa per sortir de la ciutat, dinar molt be (es pot dinar si es vol a Restaurant Monegal) o inclús combinar-ho amb una estada per tot el cap de setmana. Totalment recomanable.

3 pensaments a “400 anys d’Opera en veu de Baix – Ivan Garcia (***) (3)

  1. miquelgascon

    Això es bo, no ? Crec que tenir ganes per descobrir coses (ser un “tafaner”) i ser actiu culturalment parlant es bo per VIURE i sortir de la rutina del dia a dia. Almenys aquesta es la meva opinió

    Respon
  2. José Luis

    Como no pones pulgares, tengo que escribir para decir que estoy de acuerdo , sobre todo con lo de ser tafaner. Y no sé de donde sacas tiempo, que de conferencia a concierto y de concierto a la ópera y de la ópera al teatro, y del teatro a una salida gastronómico-acústica… vaya plan…

    Respon

Deixa un comentari