– 056 – Teatre Musical – LA NIT DE SANT JOAN – Teatre del Cercle de Gràcia (🐚🐚🐚🐚🐚) – (temp. 19/20 – espectacle 035) – 2019.11.25

LA NIT DE SANT JOAN (temp. 19/20 – espectacle nº 035)                                     

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón – 

Tal com teníem previst, dilluns dia 25 hem fet cap al Teatre el Cercle de Gràcia per veure la proposta LA NIT DE SANT JOAN presentada per Salut Mental Gràcia-Grup Atra.

Tal com ens van comentar àmpliament a la roda de premsa, es tracta d’un projecte de teatre inclusiu, basat en la representació d’aquest musical de Dagoll Dagom estrenat l’any 1981 amb cançons de Jaume Sisa.

Salut Mental Gràcia forma part del grup ATRA des de novembre de 2014. Les seves activitats es centren en l’atenció, l’acompanyament i el tractament a persones amb trastorn mental greu. La seva missió està centrada en l’atenció i tractament a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, especialment derivada de problemes de salut mental, per tal que puguin assolir la seva màxima autonomia.

This slideshow requires JavaScript.

Una proposta que s’ha construït amb una nova dramatúrgia d’Òscar Constantí Bosch, adequada a les persones que hi participen i amb el clar objectiu de fer prendre consciència que malgrat una determinada dificultat, com pot ser el trastorn mental, es pot seguir endavant i participar de forma activa amb la comunitat.

El teatre no entén de barreres, d’estigmes ni de diferències.

Moltes persones, més de noranta, han participat en aquesta experiència tal com escriu l’Òscar al programa de mà, esmentant especialment l’aportació de la Coral “El Cor Canta” (amb gran sorpresa en descobrir la nostra amiga Mònica Arnal, formant part d’aquest cor), la meravellosa veu de la Júlia Genís, l’escenografia del Josep i el Jordi Castells i Planas, la col·laboració de la Mont Plans (malgrat que no va poder assistir a la representació), el cartell de la Pilarin Bayés, i l’Oriol Genís al capdavant del grup d’actors i actrius.

A l’escenari l’orquestra Follet Trapella i el cos de ball inicien l’espectacle, una proposta on tots els membres del col.lectiu interpreten algun paper, la Srta. González (Sara Sànchez), la Rita (Almudena Hergueta), en Daniel (David Godina), els avis (Alejandro Manuel Nieto i Cristina Serrano), els pares (Tomàs Villegas i Lourdes Ortiz), els Macaris (Fèlix Naranjo i  … Jesús Sancha, Juan Pérez Ledesma, Cindy Lima), el Gran Jordiet (Ignacio Castro), el Roger (Àlvar Crusat), els follets (Maria Lluïsa Coll i l’Oriol Genís), i els marcianitos (Núria Arjilaga, Neus Ponsà, Joan Homs i Mari Carmen Beret). També hi participen Gemma Armengol, Ester Fernández, Anna García i Ana Sola.

Amb moments divertits, moments d’incertesa en perdre el fil, que l’Oriol fa recuperar ràpidament, barrets que no volen estar quiets, entrades i sortides, repartiment de coca entre el públic, balls i cançons …. tot plegat una festa on com diu l’Òscar “algunes vegades, els desitjos es tornen reals i l’increïble és allò tan normal.

La nostra valoració cargolaire, avui és “especial”, perquè hem de tenir molt en compte l’enorme esforç de més de 90 persones, durant tot un any de treball, per poder aixecar aquest projecte de teatre inclusiu. No volem ni podem comparar-lo, amb el teatre professional i comercial, però el valorem en aquests 5 cargolets simbòlics, que és la nostra major puntuació.

This slideshow requires JavaScript.

Des d’aquí, el nostre suport a aquestes iniciatives i a les persones que lluiten per aconseguir que tothom, tothom, tingui un lloc a la societat i pugui en algun moment de la seva vida, sentir-se el centre d’alguna cosa “important”.

Text: Dagoll Dagom

Música i cançons: Jaume Sisa

Dramatúrgia: Òscar Constantí

Coral el Cor Canta: Ramon Arcas, Mònica Arnal, Laura Balldellou (solista), Aurea Brufau, Isabel Camprodón, Marta Casas, Núria Comas, Carme Feu, Antoni Figueras, Carme García, Ricard Guillen, Maria Hilaria Labrador, Bet Macau, Montse Mallol, Núria Mallol, Juan Perez, Sigfrid Quer, Carme Roman, Begonya Sarrias, Montse Solsona.

Orquestra Follet Trapella: Roger Gil Beltran (piano), Adrià González Massó (guitarra elèctrica), Roger Ferron Llaguerri (baix), Marina Albesa Burgués (flauta travessera), Adrià Díaz Sales (bateria), Miquel Oriol Segura (saxo)

Direcció coreogràfica: Alícia Vega \ Direcció musical: Miquel Borlán \ Direcció escènica: Laia Ferragut \ Disseny d’il.luminació: Mont Plans \ Tècnic de llum i so: Enric Escofet

Idioma: català – Durada: 60’

3 pensaments a “– 056 – Teatre Musical – LA NIT DE SANT JOAN – Teatre del Cercle de Gràcia (🐚🐚🐚🐚🐚) – (temp. 19/20 – espectacle 035) – 2019.11.25

  1. Retroenllaç: Gran sesión ayer con los profesionales de ATRA | Anna Forés Miravalles

Leave a Reply