– 144 – Teatre Musical – PARIS (Les Cot)聽(馃悓馃悓馃悓+馃悮) – Sala Barts – 2019.01.03聽(temp. 18/19 – espectacle n潞聽109)

PARIS (Les Cot) (temp. 18/19 – espec. n潞 109)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Des del passat 27 de desembre i fins al 13 de gener t茅 lloc la primera edici贸 del FESTIE, Festival de Teatre Independent!, a la sala Barts. En aquesta edici贸 ha comptat amb tres companyies emergents: The Mamzelles, LES COT i LAminimAL amb tres propostes teatrals, 鈥MAFIA鈥 (que nosaltres vam poder veure a la Sala Atrium), 鈥PAR脥S鈥 (estrenada al mes d鈥檕ctubre al Almeria Teatre) i 鈥Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth鈥.

Amb el lema Fes l鈥檌ndie, l鈥檕bjectiu de FESTIE, sota la direcci贸 de S铆lvia Berna, 茅s donar una oportunitat perqu猫 aquestes companyies surtin del circuit de sales de petit format i arribin a nous espectadors.

Ahir vam tenir la sort de poder veure PARIS聽de LES COT, una esbojarrada, surrealista i inversemblant com猫dia musical, que ens ha divertit i agradat molt.

Una com猫dia negra musical, plena de realisme聽m脿gic, amb m煤sica en directe i les veus de les tres integrants de la companyia LES聽COT:Mar聽Maestu, Maria Vi帽as聽i Elia Corral. Una obra creada musicalment per聽脫scar聽Pe帽arroya i amb聽dramat煤rgia聽i direcci贸 de Paul聽Berrondo.

LES COT 茅s un trio vocal femen铆 que crea espectacles musicals en qu猫 la m煤sica es combina amb l鈥檃cci贸 teatral. Espectacles vius que despertin l鈥檌maginari creant complicitat amb el p煤blic. 脫scar Pe帽arroya es va incorporar a la companyia com a compositor, pianista, arranjador i director musical i van crear el seu primer espectacle, 鈥Babet, cuina a tres veus鈥 que nosaltres no hem tingut ocasi贸 de veure. En aquest segon espectacle s鈥檋an incorporat Paul Berrondo com a dramaturg i director i Jose Novoa com a figurinista i escen貌graf.

L鈥檋umor 茅s el protagonista d鈥檃questa proposta musical, en qu猫 tres amigues emprenen un viatge contrarellotge que les obliga a enfrontar-se amb elles mateixes, els seus fantasmes i les seves pors.

Teresa (Elia Corral) 茅s mestre d鈥檈scola i vol ser mare, i per poder ser-ho ha d鈥檃nar fins a Par铆s. Un pacte d鈥檌nfantesa 鈥渙bliga鈥 a les seves amigues Olga (Mar Maestu) i Carmen (Maria Vi帽as) a acompanyar-la.

Viatgen en el cotxe de l’Olga, una dona de negocis sofisticada i enganxada al seu m貌bil, i 茅s en aquest viatge on es produiran les situacions m茅s divertides i inversemblants on pren molt protagonisme la Carmen, perruquera de professi贸 i farta de la vida que porta i l鈥檌nvisible Wilson (脫scar Pe帽arroya), l鈥檃ssistent virtual del vehicle. Per貌 en tot cas, les amigues tenen clar que la prioritat 茅s arribar a Par铆s perqu猫 la inseminaci贸 de la Teresa es pugui fer quan toca.

Tres amigues, tres maneres d鈥檈ntendre i viure la vida i l鈥檋umor com a part essencial d’una聽proposta ir貌nica plena d鈥檃bsurditat i bogeria.

L’amistat, els somnis, tres veus que et parlen, els errors, el sexe, la paleodieta…tot aixo虁 i me虂s e虂s…PARI虂S!

Una posada en escena coreogr脿ficament perfecta, una聽escenografia聽amb tres m貌duls i uns bancs, que limiten el cotxe, el restaurant o l鈥檋abitaci贸 d鈥檋otel i que elles mateixes mouen a escena. Unes excel.lents interpretacions teatrals i magn铆fiques veus acompanyades de m煤sica en directe fa d鈥檃questa proposta una petita joia que cal veure.

Per貌 cal聽c贸rrer聽perqu猫 nom茅s estan a la Sala聽Barts聽fins al dia 6 de gener.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Text: Paul Berrondo i Les Cot
Dramaturgia i direcci贸: Paul Berrondo
M煤sica, direcci贸 musical i piano: 脫scar Pe帽arroya
Lletres: C猫sar Aparicio i Maria Vi帽as
Int猫rprets: Mar Maestu, Maria Vi帽as i Elia Corral
Disseny d鈥檈scenografia, vestuari i gr脿fic: Jose Novoa \ Coreograf铆a: F脿tima Campos Trepat聽\ Disseny de llums: Roc Lain \ Construcci贸 escenograf铆a: Oliver Morales i Alejandro Sartori聽\ Producci贸 executiva: Les Cot i Gr脿cia Camps Mir贸
Idioma: catal脿 i castell脿 –聽Durada: 90 minuts

Deixa un comentari