– Teatre – LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre Tantarantana – 2017.10.08  (temp. 17/18 – espectacle nÂș 58)

LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS (temp. 17/18 – espectacle nÂș 58)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Amb moltes ganes desprĂ©s del que havĂ­em intuĂŻt a la roda de premsa i de llegir algunes opinions, ahir diumenge vam fer cap al Tantarantana per veure aquesta proposta, creació col·lectiva de “José y sus Hermanas“.

Set joves actors de l’Institut del Teatre han constituĂŻt aquest col·lectiu, ells sĂłn Francesc CuĂ©llar, Alejandro Curiel, Marta DĂ­ez, Carme GonzĂĄlez, Carolina Manero, Gemma Polo i GlĂČria Ribera. La dramaturga Silvia Ferrando ha dirigit tot el procĂ©s creatiu, on ella els hi va proposar parlar d’una Ăšpoca oblidada, de la que no s’ensenya a les escoles.

QuĂš significa per ells la figura de Franco?

Com influeix a les seves vides la transiciĂł espanyola i els silencis?

Sis dels set actors (ahir no va actuar Gemma Polo) es deixen la pell a l’escenari amb una vitalitat i energia que s’encomana, en una proposta irĂČnica i compromesa que porta a escena el sentiment dels joves davant dels rastres del franquisme.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

A l’inici de l’espectacle ens fan reflexionar sobre els edificis, i ens parlen concretament de la “fredor” de l’edifici de l’Institut del Teatre, on han passat estudiant quatre anys de la seva vida; comenten, com pot influir en nosaltres l’arquitectura que han construĂŻt uns altres, una arquitectura que ens condiciona, formant-nos i deformant-nos. Hi ha edificis que es deixen habitar, que et conviden a formar part de la seva histĂČria. D’altres t’expulsen i mai deixarĂ s empremta a les seves parets. Per sort, tambĂ© hi ha edificis que promouen la calor de la comunicaciĂł humana.

Ens parlen de Franco, de Lorca, i de milers de soldats enterrats en fosses comunes, sovint situades a sota dels edificis que habitem. Enfronten el repte d’analitzar la memĂČria histĂČrica d’aquest paĂ­s.

Una nova generaciĂł que parla de la nostra histĂČria, dels seus edificis i de les estructures que els sĂłn imposades i de com els fan sentir. Estructures polĂ­tiques, arquitectĂČniques, histĂČriques, lingĂŒĂ­stiques, mentals, emocionals i, fins i tot filosĂČfiques.

Una proposta delirant, sense treva que ens incomoda i ens emociona. Una posada en escena dinĂ mica i vital que enllaça les escenes sense interrupciĂł, amb un canvi constant de vestuari i amb l’Ășnic suport de projeccions i mĂșsica.

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Unes bonĂ­ssimes i entregades interpretacions de tots els actors, sempre tenint en compte la seva joventut i que s’estan iniciant en la professiĂł d’actors professionals, … perĂČ hem quedat especialment sorpresos de la versatilitat i la desmesurada activitat a l’escenari de Francesc CuĂ©llar.

Algunes imatges molt potents i un text compromĂšs on els actors parlen des de la persona, no des d’un personatge.

Una mirada fresca, jove i crĂ­tica del quÚ ens estĂ  passant, relacionat amb el lloc d’on venim i sota l’ĂČptica d’aquest grup de joves talents que encara no han fet els 30 anys. La seva mirada sobre les seqĂŒeles a la nostra societat del que ells defineixen com una malaltia, com un cĂ ncer de 40 anys de durada. Un intent de reclamar qui som i de reconĂšixer com som.

Una proposta imprescindible i mĂ©s encara en l’actual moment polĂ­tic que estem vivint.

No us la deixeu perdre per res del món !!!

Creació col.lectiva: José y sus Hermanas
Textos: Silvia Ferrando, El conde de Torrefiel, Federico Garcia Lorca, Jean Anouilh, Séneca, Angélica Lidell
DramatĂșrgia i direcciĂł: Silvia Ferrando
IntĂšrprets: Francesc CuĂ©llar, Alejandro Curiel, Marta DĂ­ez, Carme GonzĂĄlez, Carolina Manero, Gemma Polo i GlĂČria Ribera
Assessorament d’espai i il.luminació: Roger Orra i Patricia Albizu \ Assessorament de vestuari: Alejandra Lorenzo
Idioma: catalĂ  i castellĂ 
Durada: 75 minuts

2 pensaments sobre “– Teatre – LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre Tantarantana – 2017.10.08  (temp. 17/18 – espectacle nÂș 58)

 1. Imma C.

  Bon dia!
  Ahir vam anar al Tantarantana al c. de les Flors per veure aquesta obra per la vostra recomanaciĂł i valoraciĂł.El tĂ­tol no ens era suggerent.
  Una cia sortida de fa ben poc de lÂŽIT i la veritat quin nivellĂ s, a nivell conceptual de lÂŽobra i com la defensen a lÂŽescenari.
  Com es qĂŒestionen un passat que no han viscut, perĂČ en certa manera encara Ă©s present.
  Que bĂ© que persones tan joves qĂŒestionin, actuĂŻn i els espectadors ho compartim.
  Per tot el estem vivint Ă©s ben actual. Mooooolt recomenableeeee! GrĂ cies.

  M'agrada

  Respon
  1. Imma Barba

   Molt contents que comparteixis la nostra opiniĂł, perquĂš ja saps que de vegades les opinions sĂłn divergents i una mateixa proposta pot agradar molt o no. Sovint Ă©s difĂ­cil aconsellar perĂČ en aquest cas nosaltres ho tenĂ­em clarĂ­ssim.

   M'agrada

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'estĂ  connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.