– Teatre – LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Tantarantana聽– 2017.10.08 聽(temp. 17/18 – espectacle n潞 58)

LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS (temp. 17/18 – espectacle n潞 58)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Amb moltes ganes聽despr茅s聽del que hav铆em intu茂t a la roda de premsa i de llegir algunes opinions, ahir diumenge vam fer cap al Tantarantana per veure aquesta proposta, creaci贸聽col路lectiva聽de “Jos茅聽y聽sus聽Hermanas“.

Set joves actors聽de l’Institut聽del Teatre han constitu茂t aquest聽col路lectiu, ells s贸n Francesc Cu茅llar,聽Alejandro聽Curiel, Marta聽D铆ez, Carme Gonz谩lez, Carolina Manero, Gemma Polo i Gl貌ria Ribera. La dramaturga聽Silvia聽Ferrando聽ha dirigit tot el proc茅s creatiu, on ella els聽hi聽va proposar parlar d’una 猫poca oblidada, de la que no s’ensenya a les escoles.

Qu猫 significa per ells la figura de Franco?

Com influeix a les seves vides la transici贸 espanyola i els silencis?

Sis dels set actors (ahir no va actuar Gemma Polo) es deixen la pell a l’escenari amb una vitalitat i energia que s’encomana, en una proposta ir貌nica i compromesa que porta a escena el sentiment dels joves davant dels rastres del franquisme.

This slideshow requires JavaScript.

A l’inici de l’espectacle ens fan reflexionar sobre els edificis, i ens parlen concretament de la “fredor”聽de l’edifici de l’Institut del Teatre, on han passat estudiant quatre anys de la seva vida; comenten, com pot influir en nosaltres l’arquitectura que han constru茂t uns altres, una arquitectura que ens condiciona, formant-nos i deformant-nos. Hi ha edificis que es deixen habitar, que et conviden a formar part de la seva hist貌ria. D’altres t’expulsen i mai deixar脿s empremta a les seves parets. Per sort, tamb茅 hi ha edificis que promouen la calor de la comunicaci贸 humana.

Ens parlen de Franco, de Lorca, i de milers de soldats enterrats en fosses comunes, sovint situades a sota dels edificis que habitem. Enfronten el repte d鈥檃nalitzar la mem貌ria hist貌rica d鈥檃quest pa铆s.

Una nova generaci贸 que parla de la nostra hist貌ria, dels seus edificis i de les estructures que els s贸n imposades i de com els fan sentir. Estructures pol铆tiques, arquitect貌niques, hist貌riques, ling眉铆stiques, mentals, emocionals i, fins i tot filos貌fiques.

Una proposta delirant, sense treva que ens incomoda i ens emociona. Una posada en escena din脿mica i vital que enlla莽a les escenes sense interrupci贸, amb un canvi constant de vestuari i amb l’煤nic suport de projeccions i m煤sica.

This slideshow requires JavaScript.

Unes聽bon铆ssimes聽i entregades interpretacions de tots els actors, sempre tenint en compte la seva joventut i que s’estan iniciant en la professi贸 d’actors professionals, …聽per貌聽hem quedat especialment sorpresos de la versatilitat i la desmesurada activitat a l’escenari de Francesc聽Cu茅llar.

Algunes imatges molt potents i un text comprom猫s on els actors parlen des de la persona, no des d’un personatge.

Una mirada fresca, jove i cr铆tica聽del qu猫聽ens est脿 passant, relacionat amb el lloc d’on venim i sota l’貌ptica d’aquest grup de joves talents que encara no han fet els 30 anys. La seva mirada sobre les seq眉eles a la nostra societat del que ells defineixen com una malaltia, com un c脿ncer de 40 anys de durada. Un intent de reclamar qui som i de recon猫ixer com som.

Una proposta imprescindible i m茅s encara en l’actual moment pol铆tic que estem vivint.

No us la deixeu perdre per res del聽m贸n !!!

Creaci贸 col.lectiva: Jos茅 y sus Hermanas
Textos: Silvia Ferrando, El conde de Torrefiel, Federico Garcia Lorca, Jean Anouilh, S茅neca, Ang茅lica Lidell
Dramat煤rgia i direcci贸: Silvia Ferrando
Int猫rprets: Francesc聽Cu茅llar,聽Alejandro聽Curiel, Marta聽D铆ez, Carme Gonz谩lez, Carolina聽Manero, Gemma Polo i Gl貌ria Ribera
Assessorament d鈥檈spai i il.luminaci贸: Roger Orra i Patricia Albizu \ Assessorament de vestuari: Alejandra Lorenzo
Idioma: catal脿 i castell脿
Durada: 75 minuts

2 pensaments a “– Teatre – LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Tantarantana聽– 2017.10.08 聽(temp. 17/18 – espectacle n潞 58)

 1. Imma C.

  Bon dia!
  Ahir vam anar al Tantarantana al c. de les Flors per veure aquesta obra per la vostra recomanaci贸 i valoraci贸.El t铆tol no ens era suggerent.
  Una cia sortida de fa ben poc de l麓IT i la veritat quin nivell脿s, a nivell conceptual de l麓obra i com la defensen a l麓escenari.
  Com es q眉estionen un passat que no han viscut, per貌 en certa manera encara 茅s present.
  Que b茅 que persones tan joves q眉estionin, actu茂n i els espectadors ho compartim.
  Per tot el estem vivint 茅s ben actual. Mooooolt recomenableeeee! Gr脿cies.

  Respon
  1. Imma Barba

   Molt contents que comparteixis la nostra opini贸, perqu猫 ja saps que de vegades les opinions s贸n divergents i una mateixa proposta pot agradar molt o no. Sovint 茅s dif铆cil aconsellar per貌 en aquest cas nosaltres ho ten铆em clar铆ssim.

   Respon

Leave a Reply