– Roda de premsa – GREC 2017 – Línies estratègiques – Palau de la Virreina (rp83) – 23.03.2017

GREC 2017. Línies estratègiques – Roda de premsa

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón – 

Quatre mesos després de fer-se oficial la substitució de Ramon Simó per Francesc Casadesús en la Direcció del Festival Grec de Barcelona, ahir dijous 23 de març es va fer la presentació oficial al Palau de la Virreina, per part del tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

En Cesc Casadesús ens parla en primer lloc de les quatre línies bàsiques que vol implantar al Festival Grec:

1 – Propostes artístiques excepcionals

2 – Donar suport al talent de casa nostre i fer un seguiment a mig termini, perquè puguin desenvolupar-se artísticament, donant un èmfasi especial a les dones creadores.

3 – Recolzar iniciatives amb altres institucions de la ciutat de Barcelona

4 – Necessitat d’ampliar el sector de públic que accedeix al Festival i molt especialment al públic jove.

Aquest darrer punt creu que ha de ser el seu l’objectiu número 1,  …. intentar atreure nous públics al teatre, tal com ja va fer amb la seva anterior etapa al Mercat de les Flors.

El Festival Grec el concep en tres eixos físics principals:

A – Grec Montjuïc – L’entorn del Teatre Grec, Pça Margarida Xirgu, per intentar centralitzar moltes propostes com si BCN fos una ciutat petita i on es pugui accedir d’un espectacle a l’altre caminant.

B – Grec Ciutat – Complicitat amb les Sales de Teatre de la ciutat, més allargassada en el temps, donant suport a Companyies i Projectes.

C – Grec de complicitat amb les Fàbriques de Creació de la ciutat, i també amb l’organització de trobades entre artistes d’aquí i de fora. Aquesta serà una nova aposta que el nou director li agradaria anomenar “CREC” en referència a la paraula Creació. Aquest últim cercle és el que segurament allargarà les seves representacions més enllà del mes de Juliol.

Respecte a les coproduccions i programació Internacional, afirma que en cap cas té una obsessió per les estrenes exclusives i per tant no descarta programar reposicions que s’hagin pogut veure en altres llocs del món.

Aquesta programació Internacional la vol concebre com un viatge al voltant del món que durarà almenys els pròxims 4 anys, en un viatge en direcció a l’Est … cap al sol.

2017 – El seu eix serà la Mediterrània, les migracions, el comerç, l’intercanvi i prendrà com a centre la ciutat d’Atenes i convidaran alguns dels seus creadors, contactant amb el Festival d’Atenes i el Cercle Cultural Onassis.

2018Una mirada al continent Asiàtic, amb la centralitat posada en la ciutat de Singapur, en associació amb el seu Festival i intentar conformar projectes conjunts.

2019 – voluntat de reflexionar sobre lideratge i sobre cultures dominants. Travessarem el Pacífic i el món anglosaxó serà present en la programació de Melbourne a Nova York.

2020L’any de Llatinoamèrica … amb col·laboració de 4 importants Festivals: Mèxic, Bogotà, Xile i Buenos Aires.

2021 ….. potser el viatge hauria de continuar cap a Brasil i l’Àfrica.

____________________

Parlant ja d’aquesta edició del Grec 2017, el seu pressupost és de 3,2 milions d’euros, 250.000 euros més que l’any anterior.

S’ha respectat força el treball que va preparar en Ramon Simó, especialment en les propostes locals que ja estaven aparaulades; on es notarà potser més el canvi de Direcció, enguany serà en la programació Internacional.

Ens avança uns pocs espectacles, malgrat que en una propera roda de premsa, d’aquí a unes tres setmanes ja tindrem un avanç més gran:

  • Israel Galvàn. LA FIESTA – Teatre Grec – 4 i 5 de juliol
  • Dimitris Papaioannou – Mercat de les Flors – del 2 al 4 de juliol

Aquests dos espectacles anteriors, es podran veure també al Festival d’Avinyó, però es podran veure primer en el Festival Grec.

Altres propostes que ens avancen, de moment …

  • UN TRET AL CAP de Pau Miró – Sala Beckett – del 5 al 30 de juliol
  • Santiago Auserón i la Banda Municipal de Barcelona – Teatre Grec – 8 de juliol
  • BRUNDIBÁR – Teatre Lliure – 30 de juny (dirigida pels Pirates)
  • MY BABY IS A QUEEN – Mercat de les Flors – 15 i 16 de juliol

Per altra banda el director Cesc Casadesús ens comenta que no està en la seva voluntat apujar els preus de les entrades i per altra banda li agradaria proposar uns recorreguts pel festival que estiguessin conformats per diferents propostes escèniques (s’entén que serien com una mena d’abonaments), que oferirien descomptes, amb la clara voluntat que molts ciutadans de BCN, s’apuntessin a gaudir el màxim possible del Festival Grec.

Us deixo l’àudio de la Roda de Premsa …

Deixa un comentari