– Concert OBC – Cinema – PIXAR in concert (馃悓馃悓馃悓) – L’Auditori – 08/02/2015

Un concert, el de la setmana passada que ens feia especial il路lusi贸 i per aix貌 mateix v脿rem convidar a assistir a uns familiars molt estimats, que no acostumen a anar, per tal de qu猫 ens acompanyessin. Es tractava del tercer concert de la s猫rie de “M煤sica de cinema i espectacle” que aquesta temporada ha organitzat l’OBC, i aquesta vegada es tractava d’una mena d’homenatge a la companyia de dibuixos PIXAR en celebrar el seu 25 aniversari.

L'OBC - PIXAR - Voltar i Voltar 7-imp

Hem de dir que tamb茅 fa pocs dies, s’ha inaugurat una exposici贸 sobre el mateix tema al CaixaForum de Barcelona, que la tenim pendent d’anar a veure, i pel que sembla t茅 una gran acollida familiar.

El concert amb l’orquestra a l’escenari i darrera d’ells una pantalla de cinema on aquesta vegada es projectaven unes curtes seleccions de diferents pel路l铆cules realitzades per la ind煤stria de cinema PIXAR; no va ser el mateix que l’煤ltim concert de cinema, on es va projectar sencera i amb di脿legs, la pel路l铆cula “El Senyor dels Anells” i la m煤sica era interpretat en directe per l’orquestra; ara tamb茅 la m煤sica s’interpretava en directe, per貌 la selecci贸 d’imatges no corresponia exactament als moments on hauria de sonar la m煤sica i simplement aquelles bandes sonores eren recolzades amb imatges de cada un dels films.聽Val a dir per貌 que algunes d’aquestes pel路licules han aconseguit guanyar 10 premis Grammy i 3 Oscars.

This slideshow requires JavaScript.

Encara que el concert va estar interessant, no va arribar a l’al莽ada i grandesa del darrer concert “de cinema”…. i 茅s que ni les bandes sonores s贸n tan extraordin脿ries com la del “Senyor dels Anells” ni sobretot l’ambient d’un diumenge al mat铆, amb L’Auditori ple de nens petits, era el m茅s idoni per poder escoltar la m煤sica com es mereix. Compadeixo al director de l’orquestra, Jordi Bern脿cer, que realment va tenir una paci猫ncia de sant i va intentar obviar el so que li venia de platea…… encara sort que li va sortir for莽a b茅 i va aconseguir un so de l’orquestra acceptable.

Entenc que sigui aix铆, perqu猫 jo tamb茅 he tingut dos nens petits, i no em queixo pas, per貌 evidentment no es respectaven les pauses, s’aplaudia quan les peces encara no havien finalitzat i el xivarri era a vegades for莽a molest.

Aix铆 i tot, els amants de l鈥檃nimaci贸 de totes les edats, crec que s’ho varen passar d’all貌 m茅s b茅, comprovant en viu l鈥檈streta relaci贸 entre la m煤sica i la narraci贸 d鈥檋ist貌ries de dibuixos a la gran pantalla. Crec per貌 que la majoria del p煤blic, aquesta vegada estava m茅s pendent de les imatges de… Toy Story, Cars, Buscant a Nemo, Rataouille, Wall-E, Els Incre茂bles, Up, Bichos, Brave i Monstres …. que a si l’orquestra l’interpretava b茅 o no la m煤sica que sonava en cada moment. La segona part del concert, on es van interpretar les m煤siques segurament m茅s espectaculars van aconseguir millorar un concert que fins aleshores semblava que anava a naufragar.

L'OBC - PIXAR - Voltar i Voltar 4-imp

ORQUESTRA SIMF脪NICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA

Jordi Bern脿cer, director

IMG_0526

Leave a Reply