– Literatura – CAP ALS MARS DE LA LLIBERTAT (🐌🐌🐌) de Sarah Lark

Christiana Gohl és una escriptora alemanya que escriu amb els pseudònims de Sarah Lark, Ricarda Jordan i Elisabeth Rotenberb. Viu actualment al nostre país i ha treballat durant molts anys com a guia turística.

Mars de llibertatEn la seva faceta d’escriptora s’ha especialitzat en trilogies i aquest llibre és el primer de la nova trilogia “Kauri” que arrenca a Irlanda l’any 1846.

Una forma d’escriure que s’acosta a la literatura històrica i en aquest llibre ens descobreix la vida dels irlandesos convictes que, desterrats de la seva terra per complir condemna, es van convertir en els colonitzadors d’Austràlia i Nova Zelanda.

Descriu perfectament les conseqüències de viure en una Irlanda de la fam on només els senyors tenien el necessari per viure i on els treballadors es veien obligats a delinquir per sobreviure. Descriu les condicions dels vaixells presó britànics on si bé els presidiaris hi havien de passar un reconeixement mèdic abans de pujar, no tindrien cap més atenció mèdica i ningú vigilaria per les condicions de neteja del vaixell durant tota la travessia.

sarah-lark

Christiana Gohl

Sarah Lark ja va situar a Nova Zelanda la seva trilogia del Núvol Blanc i amb aquest llibre torna de nou a un país que l’atrau com un imant. La cultura maori difereix molt de la nostra i els blancs, la seva cultura i les seves epidèmies, van resultar letals. En l’actualitat els maoris tenen cura de les seves tradicions i, en les últimes dècades han anant obtenint més suport del Govern neozelandès.

CAP ALS MARS DE LA LLIBERTAT és la història de Kathleen i Michael que enamorats planegen marxar d’una Irlanda famèlica per trobar una vida millor a Amèrica. Però tots els seus somnis es veuen truncats quan Michael és empresonat i condemnat per robar de dos sacs de gra. Ella, embarassada és obligada a casar-se amb un tractant de bestiar, l’Ian, i junts emigren a Nova Zelanda.

Un llibre entretingut, on darrere de la història d’aquesta nissaga s’explica l’impacte de l’arribada dels anglesos a Nova Zelanda.

Cargol i Llibertat

 

Deixa un comentari