– Teatre – FRACTALS 4 (**) – La Vilella Teatre – 31/03/2014

Aquest dilluns passat per finalitzar el mes de març i per sorpresa ens vàrem assabentar que al Teatre La Vilella tornava a fer una nova proposta de FRACTALS, en la seva Quarta edició.   Aquesta vegada, com sempre, 3 branques diferents de les arts escèniques es posen en contacte, per intentar crear des de zero una proposta artística.

Fractals 4

Les tres branques van estar les següents:

1 – VIDEO ART (Joan Saeta)

2 – TEATRE DE MÀSCARA (Felipe Cabezas i Elena Visus de Sala Fènix)

3 – BANDA SONORA (Pedro, un dels components de Espai en Construcció)

Aquesta vegada, va acudir poquíssim públic i es que nosaltres vàrem rebre el email menys de 24 hores abans de començar aquesta mena de experiment artístic.

Per altra banda els participants no varen saber entendres entre ells i molt possiblement perquè un d’ells, en Felipe Cabezas, no va saber compartir el protagonisme amb els altres participants, i va voler dirigir massa la creació, eclipsant a la resta.  Reiteradament en Joan Saeta i en Pedro van veure les seves idees trepitjades sense poder en cap cas desenvolupar-les.

Tot i així, desprès de 2 hores de treball, el resultat final encara va ser “salvable” i fins i tot divertit, almenys pels 5 únics espectadors que estàvem presents.

This slideshow requires JavaScript.

 

Ens va agradar molt especialment Elena Visus (de la Sala Fènix), que ens va meravellar amb la seva professionalitat en les seves interpretacions, tant amb màscares com de paraula i gestualitat, els personatges que se l’anaven assignant.

Perfecte també el creador de sons electrònics, Pedro González, que a mes a mes de tocar el violi d’una manera exquisida, va demostrar una paciència infinita… tant gran com el sant Job, per tal de suportar les desqualificacions reiterades que se li van fer.  Segurament va ser el millor de la nit.

Joan Saeta tampoc va poder demostrar la seva vàlua a pesar de ser un dels tècnics mes apreciats en Videoart de Catalunya.

Malauradament, es la primera vegada de les quatre de FRACTALS, que no hem gaudit del moment de la creació…. i és que mes aviat la vàrem patir.  Com ja he dit, el resultat final, encara va resultar digne tot i els entrebancs.

El proper FRACTALS, estic segur que serà millor.

FRACTALS 4 - La Vilella Teatre13-impFRACTALS 4 - La Vilella Teatre14-imp

_______________________________________________________________________________
– La Viella Teatre – Entrada Gratuita – (aportació económica voluntaria)
 _______________________________________________________________________________

Cargols artistics

 

4 pensaments a “– Teatre – FRACTALS 4 (**) – La Vilella Teatre – 31/03/2014

 1. Neus

  Estem del tot d’acord amb vosaltres.
  Tot i que en Felipe Cabeza va voler agafar tot el protagonisme del grup,la que realment va destacar va ser l’Elena Visus,que va demostrar en totes les indicacions, ser una gran professional, que a més a més va saber transmetre en tot moment.
  En Pedro González,realment tocava el violí molt be,però al cap de dues hores d’improvitsació , al final es va dispersar una mica,i des de el nostre punt de vista,ho va fer millor durant els assajos que en la representació final.
  De totes maneres,ens agrada molt formar part d’aquesta experiència i poder-la compartir amb vosaltres dos.
  I amb el vostre permís ,aprofito al gran nombre de seguidors que tens,per animar-los a venir.
  L’experiència de formar part d’aquestes creacions i aquest teatre s’ho mereixen.

  Una abraçada.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   L’Elena Visus, ja vaig deixar clar que és tracta d’una gran professional, però ho tenia tot de cara perquè era la parella artística de Felipe Cabezas i tot i així, encara va tenir alguna dificultat per tal de fer el que ell li anava indicant.

   He fet èmfasi amb Pedro Gonzàlez, perquè a ell no se li va donar l’oportunitat realment de experimentar amb el que realment sap fer…. bandes sonores amb efectes electrònics combinats amb musica instrumental; cada cop que ho intentava, era menyspreat d’una manera força grollera. Jo sincerament, tal com soc, hagués plegat els estris i m’hagués assegut entre el públic, per tal de veure treballar a “l’estrella”.

   L’experiència de FRACTALS es molt rica per la gent que estimem les Arts escèniques; és veritablement una llàstima que la gent “teatraire” deixin perdre una oportunitat com aquesta per tal d’analitzar la creació d’un espectacle a partir de zero patatero.

   Jo ho trobo apassionant

   Respon
 2. Marua Lluisa Cerezo Sifas

  Sento no haver pogut vindre, pero m`interesa, per tant vindre el dia 28 de abril per gaudí de la preparació del espectacle.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Benvinguda Maria Lluisa a “Voltar i Voltar”

   Estàs millor informada que no pas nosaltres. No sabíem pas que el proper dia 28 és el proper FRACTALS 5. Aquesta tarda tornem a veure un espectacle a La Vilella i ho confirmarem.

   Esperem coneixet al proper Fractals. Nosaltres fins ara no ens hem perdut cap.

   Gràcies per comentar.

   Respon

Leave a Reply