– 116  – Roda de premsa – MAESTRO FELLINI – T. Akadèmia (temp. 19/20 – RdP 033) – 2020.01.20

RdP – MAESTRO FELLINI (temp. 19/20 – RdP nº 033)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

…. i del TNC al Teatre Akadèmia, sense temps material de fer-ho en condicions, ja que disposàvem tan sols d’un quart d’hora des de la finalització de la primera roda de premsa, per desplaçar-nos per la ciutat entre dos espais teatrals força allunyats. Els que ens vam desplaçar en transport públic, no vam poder arribar per pocs minuts al passi de gràfics de MAESTRO FELLINI, i en arribar ens vam trobar amb les portes del Teatre Akadèmia, tancades.

Crec sincerament que hi ha una pèssima planificació entre els espais culturals de la ciutat, per posar-se d’acord i que no són capaços de valorar l’esforç de les persones, periodistes o no, que volem fer difusió dels seus espectacles.

Per celebrar el centenari del naixement de Federico Fellini, precisament el 20 de gener del 2020, el Teatre Akadèmia de Barcelona presenta MAESTRO FELLINI, un homenatge a una de les personalitats més extraordinàries del panorama del cinema italià i mundial.

L’espectacle endinsarà a l’espectador en un viatge a través de l’univers del director italià on mitjançant entrevistes, cartes, escrits i notes de direcció, en un format de lectura a dues veus il·lustrada amb imatges dels seus projectes i assajos amb els actors. L’espectacle comptarà també amb el testimoni d’amics i artistes que van tenir l’oportunitat d’entrar al seu món.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La proposta, escrita a quatre mans pel director artístic del Teatre Akadèmia Guido Torlonia i per Ludovica Damiani, pren com a referència l’espectacle i estructura de “Caro Maestro”, que es va estrenar al mateix teatre durant la temporada 2017-18.

MAESTRO FELLINI ha estat versionat en tres idiomes diferents, italià, francès i angles … i ja s’ha pogut veure prèviament als teatres Quirino de Roma el 2008, al MAAM de Mosca el 2011, al IIC de París i al Signature Theatre de Nova York el 2013.

Ara al Teatra Akadèmia es podrà veure en les versions italiana, castellana i catalana, en diferents dies i repartiments:

  • 20 de gener – amb Rossy de Palma i Sergio Rubini de protagonistes (en italià)
  • del 22 de gener al 2 de febrer – amb Mario Gas i Serena Vergano (en castellà)
  • del 5 al 16 de febrer – amb Mario Gas i Mar Ulldemolins (en català)

Us deixo com de costum l’àudio de la presentació …

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari