– 102 – Roda de premsa TROIA, una veritable odissea – Teatre Nacional de Catalunya – 2018.12.05 (temp. 18/19 – RdP 022)

RdP – TROIA, una veritable odissea (temp. 18/19 – RdP nº 022)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

… i del Liceu al Teatre Nacional de Catalunya, per poder assistir a la roda de premsa de presentació del nou espectacle de Cor de Teatre, TROIA, una veritable odissea.

Una roda de premsa que s’inicia d’una manera molt especial, amb la interpretació d’una escena de l’espectacle, en un racó del vestíbul de la Sala Gran …

Un espectacle inspirat en La Ilíada i L’Odissea, en què els trenta-dos intèrprets de Cor de Teatre ens faran viatjar amb les seves veus per alguns dels episodis més representatius i emocionants d’aquests dos poemes èpics fundacionals de la cultura europea.

Viurem en directe la famosa Guerra de Troia i les aventures d’Ulisses de retorn a Ítaca.

Aquesta odissea musical és alhora un recorregut a cappella a través de grans cors de la història de la música, amb peces de Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner.

La Ilíada i L’Odissea com mai te les han explicat. Un espectacle sense text i per a tots els públics, una fusió escènica i musical potent, expressiva i molt plàstica des de la mirada de Cor de Teatre.

Els integrants de Cor de Teatre (Operetta, Allegro…) ens faran viatjar amb les seves veus per alguns dels episodis més representatius i emocionants d’aquests dos poemes èpics, fundacionals de la cultura europea. Reviurem l’Olimp i els seus déus, el rapte d’Helena, la guerra de Troia, acompanyarem Ulisses en el seu perillós viatge de retorn a Ítaca, ple d’aventures.

Cor de Teatre inicia un nou camí, en aquesta proposta escènica on deixen de banda els esquetxos d’altres espectacles anteriors, i opten per un repte immens per tal d’explicar-nos una història sencera a partir d’un guió en què s’ha volgut fer un compendi de dues obres cabdals, la Ilíada i l’Odissea (el conjunt d’episodis més importants de la mitologia i les llegendes gregues).

Un espectacle polifònic-teatral per a tots el públics, en el que no és necessari conèixer prèviament aquestes dues obres atribuïdes a Homer (segle VIII aC). Una combinació de comèdia tragèdia que intenta aproximar-se al que passa avui en dia a la situació política que es viu a casa nostra.

Un espectacle que es basa en els conceptes de Teatralitat, PlasticitatMúsica, tot ell cantat a cappella.

Cor de Teatre no és pròpiament un grup vocal ni tampoc una companyia teatral, sinó les dues coses alhora. Una companyia que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic. Un grup de cant coral que trenca esquemes, que canta sense partitures i trenca amb la distribució característica d’aquestes formacions sobre l’escenari per incorporar moviment, acció i recursos propis de l’àmbit teatral.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Actualment està format per 32 cantants que interpreten peces a cappella, des del Renaixement fins al Pop-Rock, i experimenten amb el seu potencial expressiu i la interpretació, oferint al públic espectacles emocionals, molt plàstics i amb les necessàries dosis d’humor.

L’estrena és avui dia 6 de desembre a Temporada Alta de Girona i es representarà a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya del 13 al 30 de desembre.

Deixa un comentari