– Teatre – LI/EA/VING – ACTE I (馃悓馃悓馃悓+馃悮) – La Vilella Teatre – 2018.04.12聽(temp. 17/18 – espectacle n潞 247)

LI/EA/VING – ACTE I (temp. 17/18 – espec. n潞 247)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Ja ten铆em ganes d’una nova producci贸 de la companyia Sargantana, que amb aquest muntatge s’apropa als 15 anys d’exist猫ncia.

“The聽Li/ea/ving聽projecte”, projecte del qual forma part aquest muntatge, parteix de la comprovaci贸 que la necessitat de marxar 茅s cada vegada m茅s intensa en les societats actuals d’arreu del m贸n. Necessitats de fugir, de trobar una sortida, d’intentar viure en lloc de sobreviure.

LI/EA/VING聽茅s el primer acte d’aquest projecte. Una mostra dels breus de la companyia.

La companyia Sargantana es va crear l’any 2003 com un espai per a l’experi猫ncia, reflexi贸 i comuni贸 amb el p煤blic. L’any 2009 inicien el grup de recerca “La Cuina” per desenvolupar noves dramat煤rgies i un sistema d’interpretaci贸 que els hi permet arribar a l’espectador. Deu anys m茅s tard de la seva creaci贸, en 2013, la companyia obre la Vilella.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Jordi P茅rez i Soldevila 茅s l’autor de la聽dramat煤rgia, i la dirigeix, sent tamb茅 un dels聽int猫rprets, juntament amb Carles聽Garc铆a-Llad贸 i Alba Rosa.

Presenten tres mon貌legs que parlen de l’exili a trav茅s de tres hist貌ries. S贸n tres persones que ens donen testimoni de la seva lluita per sobreviure en una societat que nom茅s els hi permet aix貌, sobreviure amb dificultats. Tres motivacions absolutament diferents els obliga a enfrontar-se a la decisi贸聽m茅s聽dif铆cil de la seva vida: quedar-se o fugir.

Vivim amb ells els 煤ltims moments abans que abandonin per sempre la seva llar.

Tres mon貌legs a curta dist脿ncia en tres espais diferents, que el p煤blic recorre al llarg de la vetllada. El recorregut tamb茅 juga un paper destacat en el muntatge. Emigrants, refugiats, expatriats鈥 tots sota l鈥檈tiqueta d鈥檌mmigrant en els pa茂sos d鈥檃rribada.

El t铆tol de la pe莽a juga amb les paraules 鈥淰iure鈥 i 鈥淪ortir鈥, una s铆ntesi del di脿leg que pretenen provocar. Una pe莽a que vol ser una exploraci贸 de la idea d’猫xode.

Segons manifesta la companyia, aquesta proposta 茅s el resultat de mesos de treball, la punta de l’iceberg, i al mateix temps l’inici d’una nova manera de parlar amb el p煤blic.

Una proposta per a tots els que busquin un teatre entretingut que no d’entreteniment. Un proc茅s de creaci贸 viu, que permet a la pe莽a cr茅ixer amb les contribucions de creadors d’arreu del m贸n (amb els que es fan i faran trobades) i tamb茅 les del p煤blic.

Malgrat que en Teatre, nosaltres no som massa partidaris de les hist貌ries curtes, aquestes que ens ofereix la proposta, malgrat que s贸n provocades per esdeveniments molt diferents, tenen un fort lligam que les uneix i que ens conviden a reflexionar.

Una proposta trencadora, no convencional i diferent que ens ha agradat.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Text i direcci贸: Jordi P茅rez i Soldevila
Int猫rprets: Carles Garcia-Llid贸, Jordi P茅rez, Alba Rosa
Espectacle site-spec铆fic
P煤blic repartit en grups redu茂ts
Idioma: catal脿
Durada: 60 minuts

Deixa un comentari