– Mostra d’Igualada – Teatre infantil – ROIG P脠L BOIG – Teatre de l’Aurora (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 2018.04.13 (temp. 17/18 – espectacle n潞 248)

ROIG P脠L BOIG (temp. 17/18 – espec. n潞 248)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Divendres vam fer cap a la 29a edici贸 de La Mostra d’Igualada, mostra a la que no hav铆em tingut ocasi贸 d’anar-hi en cap de les edicions anteriors. La fira d’enguany proposa als nens, joves i fam铆lies fer-se preguntes a trav茅s de les arts esc猫niques. Una fira que ha lluitat contra la pluja i ha tingut lloc del 12 al 15 d’abril reunint 53 companyies en un total de 104 representacions.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

ROIG P脠L-BOIG 茅s la primera de les quatre propostes a les que hem pogut veure entre divendres i dissabte. Un espectacle de titelles dirigit a infants a partir de 6 anys.

Una estrena absoluta de la companyia Mimaia Teatre,聽 on el protagonista del muntatge 茅s un nen amb els cabells vermells i desordenats, en Roig P猫l-Boig, que treballa a les mines de carb贸 de Mai M茅s.

El carb贸 que troba Roig il路lumina el m贸n de fora, un lloc idealitzat on somia escapar algun dia per poder mirar la lluna.聽Per貌 al m贸n de fora la llum no deixa que es vegin les estrelles i a ning煤 sembla importar saber d鈥檕n ve tot el carb贸.

Dora Cantero i Mina Trapp conformen la companyia Mimaia Teatre i ambdues s贸n actrius i manipuladores de titelles. Creada l’any 2008 la companyia intenta expressar la seva forma de veure el m贸n a trav茅s del teatre d’objectes i les titelles.

Dora Cantero 茅s la responsable de la dramat煤rgia i la direcci贸 en tant que Mina Trapp 茅s responsable de la part musical i dels titelles.

ROIG P脠L-BOIG, una hist貌ria de llum i ombres que convida a una reflexi贸 sobre el visible i l鈥檌nvisible; sobre l鈥檕rigen, la finalitat i el valor de les coses que envolten les nostres vides.

L’infant somia escapar-se algun dia de les mines per poder mirar la lluna i les estrelles, i tenir tres diumenges a la setmana. Inspirat en el relat “Rosso Malpelo” del novel路lista itali脿 Giovanni Verga, el text de Dora Cantero transmet missatges sobre el treball infantil i sobre la necessitat de valorar el que tenim, pensant que darrere les coses que ens envolten com la roba o el menjar, hi ha persones que treballen.

Hem vist doncs, un delici贸s espectacle de titelles que amb m煤sica en directe, ens parla de l’explotaci贸 dels infants que sabem que existeix tot i que no 茅s visible als ulls del nostre m贸n.

Direcci贸 i dramat煤rgia :聽Dora Cantero
Int猫rprets:聽Mina Trapp i Dora Cantero
M煤sica i titelles:聽Mina Trapp
Escenografia:聽Mina Trapp i 脕ngel Navarro \ Mirada externa: Carlos Gallardo \ Personal t猫cnic: Ivo Garc铆a
Producci贸:聽Mimaia Teatre
Idioma: catal脿
Durada: 50 minuts
Espai: Teatre de la Aurora

Deixa un comentari