– Concert de l’OBC – UNA NIT A BROADWAY amb ANDREW LLOYD WEBBER (🐌🐌🐌🐌🐌) – L’Auditori – 2017.12.23 (temp. 17/18 – esp. nº 147)

UNA NIT A BROADWAY amb ANDREW LLOYD WEBBER (temp. 17/18 – espectacle nº 147)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir 23 de desembre vam tenir l’enorme sort de gaudir d’un concert realment extraordinari, d’aquells que es poden veure poques vegades a la vida; asseguts a la penúltima fila del tercer pis, amb una sonoritat i visibilitat perfectes, ja que els solistes estaven microfonats i segurament no calia pagar més del necessari per estar a platea.

Un concert llargament esperat, que va complir amb escreix les nostres expectatives i que en algun moment ens va arribar a posar la pell de gallina.

Alfonso Casado, un jove director, va dirigir amb perfecció una sensacional OBC i que va anar presentant tots els temes triats en aquesta NIT A BROADWAY.

Mariano Detry ha estat el director artístic de la proposta.

Andrew Lloyd Weber nascut a Londres el 22 de marc de 1948, és un dels compositors teatrals més reconeguts de finals del segle XX, amb obres que s’han mantingut amb gran èxit a Broadway i al West End londinenc.

Productor de 16 musicals, ha rebut nombrosos premis, i s’ha convertit en una icona. Els seus musicals han aconseguit gravar-nos al cap melodies immortals.

Algunes de les seves obres, com Cats o El Fantasma de l’òpera, fa més de 20 anys es representen interrompudament als teatres de tot el món. Els musicals de Lloyd Weber ens fan emocionar, riure, plorar, perquè sempre treballen amb les emocions humanes.

El programa d’aquest concert, pensem que ha estat una tria excel·lent de temes:

JESUS CHRIST SUPERSTAR – Overture i Superstar

SONG AND DANCE – Unexpected Song

THE PHANTOM OF THE OPERA – Wishing You Were i Somehow Here Again

LOVE NEVER DIES -The Coney Island Waltz, ‘Til I Hear You Sing i Lover Never Dies

CATS – The Jellicle Ball i Memory

ASPECTS OF LOVE – Love Changes Everything

JESUS CHRIST SUPERSTAR – Gethsemane

…. I a la segona part:

EVITA – Requiem for Evita i Don’t cry for me, Argentina

SUNSET BOULEVARD – Entreacte, Sunset Boulevard i As if We Never Said Goodbye

THE PHANTOM OF THE OPERA – Entreacte, Masquerade i The Music Of The Night

JOSEPH AND CHILDREN – Any Dream Will Do

Un cor format per la Coral Sant Jordi, el Cor Ciutat de Tarragona, L’Esquitx, L’Espurna i els Petits Martinencs, una magnífica conjunció de veus que al nostre entendre ha estat una mica desaprofitada en donar més protagonisme als temes interpretats pels solistes.

Els solistes, coneguts per haber estat protagonistes principals en Musicals dels principals teatres de tot el món: JOANNA AMPIL, JOHN OWEN-JONES, CELINDE SCHOENMAKER i GERÓNIMO RAUCH  han estat esplèndids, millor ells que elles, però esplèndids tots quatre.

Ens ha emocionat especialment l’últim tema de la primera part, on Gerònimo Rauch ha interpretat Gethsemane d’una manera que ens ha fet aixecar embogits de les cadires.

Malgrat que aquest vídeo, no pertany a aquest concert, hem cregut que paga la pena, recordar aquí la interpretació de Gerònimo Rauch cantant Getsemani en castellà al Teatre Colon de Buenos Aires.

El públic dret aplaudint al final del programa oficial, ha provocat que ens regalessin tres peces més, interpretada conjuntament pels quatre solistes i els cors:

  1. AMICS PER SEMPRE  que Lloyd Webber va composar per les Olimpiades de Barcelona del 1992
  2. THE PHANTOM OF THE OPERA
  3. una NADALA

Hem aplaudit amb ganes, amb un auditori pleníssim d’entusiastes dels Musicals contemporanis, que hem gaudit de valent d’aquest concert que de ben segur recordarem per molt de temps. Llàstima que no s’hagi retransmès en directe i que no tinguem còpia en vídeo, per tornar-lo a veure una i mil vegades.

Concerts d’aquesta mena, hauria de ser gairebé obligatori gravar-los per tal que en un futur es puguin tornar a visionar-los.

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – l’OBC

Alfonso Casado, director
Mariano Detry, director d’escena
Celinde Schoenmaker, solista
Joanna Ampil, solista
John Owen Jones, solista
Geronimo Rauch, solista
Coral Sant Jordi – Cor Ciutat de Tarragona – Cors L’Esquitx, L’Espurna i els Petits Martinencs

Deixa un comentari