– 034 – Roda de premsa FUN HOME – Onyric -Teatre Condal – 2018.09.14 (temp. 18/19 – RdP 009)

RdP – FUN HOME (temp. 18/19 – RdP nº 009)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Aquest passat divendres al migdia es va presentar de nou a la premsa el primer musical de la nova etapa d’ONYRIC Teatre Condal: FUN HOME. Ara la presentació definitiva perquè ara mateix ja s’estan representant unes quantes funcions “prèvies” i l’estrena oficial serà dijous vinent 20 de setembre.

No és la primera presentació que es fa, perquè durant la creació d’aquesta proposta s’han convocat diverses Rodes de premsa, per tal que coneguéssim la seva evolució; recordem la primera a la que nosaltres vàrem assistir l’agost del 2017, ja fa més d’un any a la llibreria Documenta, quan llavors la intenció era estrenar-la a l’Aliança del Poblenou Poblenou, tal com aquest mateix equip es va arriscar amb el Musical RENT.

FUN HOME és un musical que va conquerir Broadway i que va guanyar 5 premis Tony, incloent el de millor musical. Una proposta per a tots els públics, malgrat que no es tracta ni molt menys d’un espectacle de “teatre familiar”.

Explica la història de la novel·lista gràfica Alison Bechdel que se submergeix profundament en el seu passat per explicar la història del seu pare: un home volàtil, brillant i únic, el temperament del qual i secrets van definir la seva família i la seva vida.

Daniel Anglès, director artístic del teatre ONYRIC, en aquesta ocasió dirigeix l’espectacle i també actua. Ens ha comentat que el Musical “explica una història que et fa sentir fràgil com a espectador” i que “he volgut ser fidel a la impressió amb la què em vaig quedar quan el vaig veure a Broadway“. Per això, Anglès ha explicat que la peça que es va escriure és la mateixa que representen i que de la música no s’ha tocat ni una coma per deixar-la tal i com es va estrenar a Broadway.

L’obra recull tres moments vitals de l’Alison: infantesa (interpretada per Lara Kate Albertos, Noa Flores i Mariona Lleonart), la joventut (Clara Solé) i la maduresa (Mariona Castillo).

Aquesta última ha destacat que “l’Alison és una rescatadora de moments del seu passat que està impactada dels seus propis records” i que “no és perfil habitual de personatge d’un musical, fet que el fa molt atractiu“.

L’equip actoral també compta amb Pilar Capellades, Júlia Jové, Marc Andurell, Ferran Alegre, Aleix Colomer, Daniel Pérez, Miquel Camps, Jan Gavilan i Stel·la Taradellas.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La direcció musical va a càrrec de Miquel Tejada que ha afirmat que la sonoritat de Fun Home “és de banda sonora”. Tejada ha afegit que han intentat que la música sonés com si “estiguessis veient una pel·lícula”. El teatre ONYRIC ha fet un salt qualitatiu tècnicament parlant, canviant tot l’equip de so i també millorant el de llums, per aconseguir una qualitat extrema.

Per la seva banda Óscar Reyes, coreògraf, ha volgut remarcar la bona sintonia i el bon treball d’equip durant els assajos que han durat més d’un any, tant amb els adults com especialment amb els 9 nens que participen en 3 diferents equips per qüestions legals. Cada dia al vestíbul del bar del Teatre es posarà un cartell amb els noms i fotografies dels tres nens que actuen.

Es podrà veure al Teatre ONYRIC fins al 4 de novembre.

Us he deixat en aquesta ressenya un parell de vídeos que vaig poder gravar en el passi de gràfics, previ a la RdP i també com de costum, l’àudio d’aquesta presentació …

Un cargol amb la casa “divertida”

Deixa un comentari