– VIDAOJUEGO (🐌🐌🐌) – Sala Hiroshima – 2018.03.21 (temp. 17/18 – espectacle nº 224)

VIDAOJUEGO (temp. 17/18 – espec. nº 224)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir dimecres, a la Sala Hiroshima, vam tenir l’oportunitat de veure la proposta que la Cia. Tole Tole ha presentat com a treball del tercer grau d’Acting d’Esart.

VIDA O JUEGO és el resultat d’un treball de creació dels intèrprets i el director, Arnau Marín. Un espectacle que reflexiona sobre els mons paral·lels, realitats virtuals, fantasies,  somnis ….

ESART Campus Barcelona és una escola superior internacional que imparteix graus de Teatre, Dansa, Música i Gestió i Producció Artística, per formar professionals amb pensament crític i artistes capaços d’inspirar al món.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Arnau Marín és el director de la proposta d’aquest grup format per vuit alumnes que ha comptat amb cinc coaches: Joan Vázquez (dicció), Anna Sabaté (interpretació), Laia Porta (moviment), Maria Canelles (dramatúrgia) i Montse Enguita (producció).

Els integrants de la companyia Tole Tole són: Alexandra Ivars, Carla Picó, Eve Nezer, Ferran Fabà, Maria Fontana, Meritxell Caralt, Nia Camboa i Valeria Sorolla.

Personalitats diferents, diferents arts escèniques, elements audiovisuals, una música adient a cada escena, i una perfecta il·luminació d’Iñaki Garz, han donat com a resultat una proposta viva i agosarada que ens hi ha sorprès molt positivament.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Algunes interpretacions ens han convençut més que d’altres però creiem que tots han donat el millor i ens hi han transmès moltes emocions.

Segons hem pogut llegir en el dossier que ens han fet arribar, des de bon començament van decidir que no es volien classificar ni coartar, qüestionant el procés de creació des d’ells mateixos, des de les seves necessitats, particularitats i curiositats personals, intentant transmetre-ho i fer-ho comprensible al públic que els escolta i veu.

No han treballat sobre un text sinó que han anat construint l’espectacle a partir del que volien explicar, fent servir formes que no pertanyen únicament al teatre.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un treball coral en què cada un dels intèrprets té el seu moment de glòria, en el què ens explica el seu neguit personal, i en aquell moment es mostra tal com és o tal com vol que el veiem, davant nostra.

Cada actor interpretant el seu personatge, presenten diferents temes, molts d’ells propers als espectadors, el bullying escolar i fins i tot l’exercit dins de la pròpia família, … el tema de gènere, l’homosexualitat vista des de la més absoluta normalitat, el de la sexualitat i inclús el del comerç del sexe, representada pel personatge de “La Diosa The Big Coño”… però també el de la solitud i el de la necessitat imperiosa de ser estimat i ser “mirat”; però sobretot tracta del reconeixement de què t’has adonat que has deixat de ser un infant, per convertir-se en una persona adulta, amb tot el que això representa.

 

Una suggestiva posada en escena que és presentada des del món dels videojocs i de les xarxes socials, que et marquen com has de ser i actuar. Una exposició del jo més íntim de cada un dels personatges.

I tornant al dossier …. La nostra intenció és la de crear testimonis, no espectadors.

Una proposta que ens ha agradat molt veure, per l’entrega i frescor de totes les interpretacions.

Autor: Obra de creació col.lectiva
Director: Arnau Marin
Intèrprets:  Alexandra Ivars, Carla Picó, Eve Nezer, Ferran Fabà, Maria Fontana, Meritxell Caralt, Nia Camboa i Valeria Sorolla.
Il.luminació: Iñaki Garz
Idiomes: bàsicament castellà, català i anglès
Durada: 75 minuts

Deixa un comentari