– L’HORA BLAVA (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Tantarantana Teatre – 2018.03.21 (temp. 17/18 – espectacle n潞 225)

L’HORA BLAVA (temp. 17/18 – espec. n潞 225)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Esc猫niques –聽

PerImma Barba & Miquel Gasc贸n

Dins de la quarta edici贸 d’EL CICL脫, el Cicle de Companyies Independents en Resid猫ncia, que organitza el Teatre Tantarantana, el聽Col路lectiu聽La Santa ha presentat la seva proposta L’HORA BLAVA.

Aquesta聽茅s聽la darrera participaci贸 d’aquest grup en El Cicl贸 (cada companyia聽nom茅s聽pot participar tres temporades)聽despr茅s聽d’haver presentat QUAN ACABI LA NIT (2016) i UNA CASA A L’EST (2017).

Col路lectiu La Santa va n茅ixer el setembre de 2012聽a mans聽d’Adri脿聽Olay, l’Ar谩ntzazu聽 Ruiz i l’Anna聽Lorente聽incorporant despr茅s a la Laura聽Mihon. La filosofia d’aquest grup teatral es Teatre en Guerra, obrint un espai per a la irrever猫ncia i la incorrecci贸.

L’hora blava 茅s l’estona que va entre el moment de la posta de sol a l’horitz贸 i el moment en qu猫聽ja no hi ha llum residual i comen莽a la negra nit.

L’HORA BLAVA 茅s una obra escrita i dirigida per Laura聽Mihon聽i interpretada per Adri脿聽Olay聽i Pau Sastre, que ens parla de comprom铆s, de responsabilitat, d’humanitat i que q眉estiona la passivitat davant les injust铆cies que veiem al nostre voltant.

脡s possible quedar-se al marge davant de la injust铆cia聽?, 茅s聽leg铆tim no prendre partit sobre all貌 que passa a la nostra societat ?

I si ho fem, quines seran les 煤ltimes conseq眉猫ncies?

Una illa remota, un 煤nic habitant que cada nit enc茅n el far. Ha apr猫s a viure en una terra hostil dominada per les forces de la natura i on els animals anuncien el que ha de passar. M茅s de vuit anys vivint en soledat. Un home que s’ha allunyat volunt脿riament d’un m贸n en el qual no se sent integrat.

Adri脿 Olay茅s el faroner que ha perdut el costum de compartir i dialogar, que viu en un m贸n que hi ha constru茂t a la seva mida.

Una nit aquesta soledat es veu truncada per l’arribada d’un home, un bi貌leg que sembla vol passar uns dies a l’illa per recollir informaci贸 de la flora i la fauna. Pau Sastre茅s el cient铆fic que trencar脿 l鈥檈quilibri del faroner obligant-lo a enfrontar-se a all貌 del que va fugir.

Ens ha semblat magn铆fica l’escena de la trobada entre tots dos personatges. De mica en mica s’adaptaran l’un a l’altra sense establir una relaci贸 real de confian莽a, fet que els portar脿 a l’enfrontament entre dues maneres d’entendre la vida.

Extraordin脿ria posada en escena, amb un estudiad铆ssim joc de llums de Laia Garcia聽i Joan聽Rey, l’espai sonor de Cesc X. Mor, l’espai esc猫nic de Daniel Ruiz聽i Kaka Gouvea, i sobretot amb unes magn铆fiques interpretacions dels dos actors.

La proposta amb el seu caire de thriller, ha representat per nosaltres una “inquietant” sorpresa amb una tem脿tica que ens ha obert una gran quantitat d’interrogants, i ens ha deixat amb el cor encongit en l’escena final.

Molt recomanable.

Dramat煤rgia i direcci贸: Laura Mihon
Int猫rprets: Adri脿 Olay i Pau Sastre
Ajudant de direcci贸: Dionisio S谩nchez \ Assessoria de moviment: J.A. Putxades \ Espai esc茅nic: Daniel Ruiz i Kaka Gouvea \ Disseny de vestuari: Marina Prats \ Construcci贸 d鈥檈scenografia: Paco Hern谩ndez \ Disseny de llums: Laia Garcia i Joan Rey \ Disseny d鈥檈spai sonor: Cesc X. Mor \ Producci贸: Mamen Gallego \ Fotograf铆a: Aitor Rodero \ Comunicaci贸: Adri脿 Olay
Idioma: catal脿
Durada: 70 minuts

Deixa un comentari