– Teatre – NAÏF (****) – La Seca Espai Brossa – 07/12/2013

No es tractava d’un espectacle que haguéssim pensat anar-hi a veure, però les recomanacions d’amics “voltaires” ens van temptar massa i al final dissabte passat 7 de desembre aprofitant una suspensió d’un altre espectacle que teníem previst, ens varem apropar a La Seca.

NAIF LA SECA

Val a dir que els nostres amics “voltaires” tenien raó i hauria estat una llàstima perdre’s aquest espectacle meravellós, ple de tendresa i humor del bo.

Segons paraules del mateix Toti Toronell…. El personatge està situat en una fàbrica tèxtil en ruïnes, hi és des de fa anys, quan hi treballava. Quan durant la Primera Internacional tots els treballadors van fugir, a ell algú l’havia enviat a llençar les escombraries i va quedar atrapat en aquest punt. Des de llavors que dóna voltes amb la bossa d’escombraries. I no les llença perquè aquesta és la seva arrel al passat, per la por de deixar les coses enrere… L’espectador no sabrà tot aquest rerefons, només és la base de la qual he partit per fer l’espectacle.

Naif 3

A l’escenari també l’acompanya un músic, que toca instruments estranys com un full d’una serra a la que treu sons increíbles o un mini piano quasi bé de joguina…. i això fa…. jugar, interactuar i fer enrabiar al protagonista. La comunió del pallasso amb el music es complementen magníficament i l’espectacle perdria molt un sense l’altre.

Però és que a mes a mes hi ha un tercer personatge que treu el cap a l’escena, és l’alter ego del pallasso, en format de dibuix animat, que permet d’interactuar al mateix temps una imatge animada i una real. Dos personatges del mateix pallasso, de dos mons diferents compartint el mateix espai, emmirallant-se l’un amb l’altre.

Un espectacle rodo en tots els sentits, on mes que moltes riallades, tens sempre el somriure a la cara sense adonar-te…. un espectacle que trenca la quarta pared i s’endinsa en les graderies dels espectadors i juga amb ells i els integra a l’espectacle.

Una delicada delícia farcida d’una gran tendresa que poques vegades es poden veure als nostres escenaris.

L’espectacle, amb un llarg recorregut, ha passat ni més ni menys que pel Festival Off d’Avignon 2013 dins el marc “Avignon a la Catalane”, a les ciutats de Busan i Seül (Corea del Sud), Finlàndia, Alemanya, França, al Festival de Pallassos de Cornellà, al Festival Còmic de Figueres i també a diversos teatres de Catalunya.

Naif 2

NAÏF / Toti Toronell

Idea original Toti Toronell – Pallasso Toti Toronell – Música Albert Dondarza – Llum i so Nino Costa – Regidoria Jordi Borràs – Animacions David Cid – Escenografia El soldadet de plom – Vestuari Carles Solé, el soldadet de plom – Producció executiva Produccions Trapa

Naif - La Seca-imp

Aquesta fotografia va provocar una bronca d’un empleat del Teatre. Segons sembla “LA CONSTITUCIÓ” de La seca no permet fer fotografies en els aplaudiments al finalitzar l’espectacle. Tornaré`a fotografiar???  SI  i  SI

_____________________________________________________________

– La Seca – Espai Brossa – Preu 18 € –   ( preu pagat 13,5 € – TresC)
_____________________________________________________________________________

Cargol i Paiasso

Deixa un comentari