– Teatre i dansa – FRACTALS (***1/2) – La Vilella Teatre – 09/11/2013

FRACTALS – Creació d’un espectacle

No se pas si és la primera vegada que a La Vilella Teatre s’organitza un esdeveniment d’aquestes característiques… del que si estic segur, es que aquesta iniciativa pot interessar a molts dels teatraires de casa nostre.

Es tracta de reunir artistes de diferents facetes de les arts escèniques, per tal de que construeixin des de zero un nou espectacle en tan sols dues hores … que immediatament serà representat de cara al públic.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La representació va ser a les 21 hores del passat dilluns 9 de desembre, però nosaltres varem demanar el favor de poder assistir a la pròpia creació que ens assemblava mes interessant  que el propi resultat final. Se’ns va permetre sempre que els participants estiguessin d’acord (que així va ser) i sobretot estar en silenci al fons de la Sala, sense participar en cap cas.

A les 19 hores van començar a entrar els participants a la Sala principal de La Vilella Teatre i es van anar presentant, ja que no es coneixien entre si, excepte els dos actors que algun cop ja han treballat junts.

Es van asseure a terra en cercle i van començar a desenvolupar idees sobre el tema escollit pels responsables de La Vilella…. “el pas del temps” i veure el que podien fer entre tots.  Vist com espectador va ser una experiència “brutal” veure com persones que no s’havien vist mai, eren capaços  de dir la seva, discutir una idea… rebutjar-la o incorporar-la  en el pla d’una posterior proba per veure el seu resultat.. i decidir. Curiós també veure el poder de convicció de determinades persones per tal de fer prevaldre la seva opinió i veure com idees que a priori a nosaltres ens agradaven mes quedaven descartades per no saber defensar-les amb mes poder de convicció.

Les facetes artístiques que aquesta vegada participaven eren de monts diferents, interpretació musical, Selecció de musiques d’acompanyament, Teatre i Dansa.

MUSICA

Adriana Alcoride – Violi (normalment música barroca) – Sergi Peña – Disc Jockey

TEATRE – actors

–  Carles Garcia_LlidóToni Figuera

DANSA – Ballarins

– Jordi SolerMiguel MurilloDavid Kummer

… i va començar el primer assaig, que aquesta vegada era mes una improvisació, encara que cada un d’ells per separat intentaven seguir unes pautes que havien establert en la conversa prèvia.   Es veritat que cada “grup” va anar una mica a la seva, però aquest primer resultat  del 25 minuts, va estar el mes fresc i original de tota la nit. El mes important de tot es que van començar a interpretar cada un el seu paper, però a mida que va passar el temps, alguns ballarins es van atrevir a actuar com actors i els actors van actuar com ballarins, fins que gairebé es van fusionar en una barreja molt original, que podria esdevenir el començament d’un bon espectacle.

Pausa i de nou xerrada entre ells per veure com havia anat. Evidentment les opinions eren diferents i els hi va semblar (a ells) que deurien anar mes a la una des de bon començament i seguir un argument mes pautat.  Deurien representar el naixement , els transcurs de la vida i la mort .

El segon assaig va estar massa pautat, intentant seguir un argument preestablert del transcurs de la vida d’un essers humans;  tots dansaven i tots interpretaven…. el resultat obtingut segons tothom va ser força pitjor i ells mateixos se’n va adonar.  A petició dels protagonistes nosaltres també varem opinar i els varem fer notar de que la ’improvisació del primer assaig havia estat molt mes fresca  i molt menys encotillada, ja que cada un d’ells feia el que en realitat  sabia fer.

Nova pausa i nova discussió de la que em vaig voler apartar de forma voluntària per tal de que el resultat final fos una sorpresa també per nosaltres.

Entrada del públic a la Sala i representació final del espectacle ja elaborat i acordat entre ells.  Un bon resultat que agafava idees de les dues representacions anteriors.

Una experiència que a nosaltres ens va semblar molt interessant i que segons els responsables de La Vilella els agradaria repetir amb periodicitat si es possible  mensual, ajuntat diferents aspectes de les arts escèniques, que poden anar variant segons els oferiments de participació.

Nosaltres varem felicitar aquesta iniciativa i els hi varem comentar que segurament es molt mes interessant pels espectadors veure la pròpia creació del espectacle des de dins, mes que el propi resultat final.

Almenys per nosaltres ha estat una experiència que ens agradaria veure mes sovint.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

_____________________________________________________________

– La Viella Teatre – Entrada Gratuita – (aportació económica voluntaria)
 _____________________________________________________________________________
Cargols creatius

Cargols creatius

Deixa un comentari