– 082 (23/24) – Dansa acrobàtica / Circ – CORPS EXTRÊMES (Rachid Ouramdane/Compagnie de Chaillot) (🐌🐌🐌🐌🐌 +) – Mercat de les Flors – 09/03/2024

Ahir dissabte 9 de març a la Sala Mac del Mercat de les Flors hem pogut veure l’espectacle de dansa CORPS EXTRÊMES. Un espectacle inclòs dins del festival Dansa Metropolitana, un espectacle de format gran que és una fusió entre les arts del circ, la dansa contemporània acrobàtica i l’escalada.

És una de les escassíssimes ocasions que la valoració màxima que ens hem imposat al nostre Blog, la dels “5 cargols”, se’ns queda molt petita. Es tracta d’una de les produccions més espectaculars i fascinants que han vist els nostres ulls.

Firmat pel coreògraf francès d’origen algerià, Rachid Ouramdane (Nimes 1971), director des de l’abril del 2021 del “Chaillot – Théâtre national de la Danse de París” i responsable d’inaugurar el Festival Grec 2023. amb el funàmbul Nathan Paulin que va travessar la plaça de Catalunya per un cable a 50 metres d’alçada (… i que és un dels protagonistes d’aquest espectacle). Un coreògraf que nosaltres vam conèixer el 2019 amb “TORDRE” que es va presentar en aquest mateix espai.

CORPS EXTRÊMES compta amb uns exercicis basats en la confiança, en la companyonia i en el suport entre els intèrprets perquè del treball en comunitat depèn la seguretat de cada un d’ells.

Els intèrprets Joël Azou, Nina Caprez, Tamila De Naeyer, Clotaire Fouchereau, Chloé Frappat, Charlie Hession, Nathan Paulin, Maxime Seghers, Seppe Van Looveren i Owen Winship es mouen en dos espais perpendiculars, el terra de l’escenari i el cable aeri que el travessa i la paret del fons que ha estat dissenyada com un rocòdrom. 

Per aquesta paret els artistes pugen, baixen i salten impulsats pels que estan a terra, o es deixen caure sobre ells des de la paret a la qual estan enfilats, al ritme de la música de Jean-Baptiste Julien (guitarra elèctrica de jazz). L’espectacle inclou tres monòlegs breus en francès subtitulats al català. És magnífica la il·luminació de Stéphane Graillot

Suspès sobre l’escenari evoluciona el highliner Nathan Paulin, del que hem vist una filmació vertiginosa projectada a l’inici de l’espectacle i on ens explica el que experimenta quan practica la seva activitat favorita. En aquesta projecció, en Miquel, inclús va patir uns moments de vertigen que l’obligaven a desviar els ulls de l’enorme pantalla.

Els bellíssims moviments coreogràfics i la sincronització dels ballarins acròbates és mil·limètrica, ja que no es poden permetre cap error perquè la seva seguretat depèn totalment dels moviments del conjunt de tota la companyia.

Com ja hem dit a l’inici d’aquesta ressenya, és sens dubte una de les produccions més espectaculars i fascinants que han vist els nostres ulls.

Abans de la representació vam poder assistir a la sessió introductòria a l’espectacle “Una hora abans” amb Guy Nader i Maria Campos (ballarins, coreògrafs i directors de GN/MC) i moderat per Clàudia Brufau. Aquestes sessions són coordinades per BdDansa_Explicadansa.

En aquesta ocasió, no ens va aportar massa.

Malauradament, només s’han programat tres sessions d’aquest espectacle i el que vam veure nosaltres era l’últim.

Ha estat senzillament magnífic. No oblidarem mai aquesta vetllada al Mercat de les Flors.

Un pensament a “– 082 (23/24) – Dansa acrobàtica / Circ – CORPS EXTRÊMES (Rachid Ouramdane/Compagnie de Chaillot) (🐌🐌🐌🐌🐌 +) – Mercat de les Flors – 09/03/2024

  1. Retroenllaç: – 100 (23/24) – Dansa – MADE OF SPACE (Guy Nader i Maria Campos) (🐌🐌🐌🐌🐌) – Mercat de les Flors – 05/04/2024 |

Deixa un comentari