– 078 (23/24) – Teatre Musical – LOS CHICOS DEL CORO —- Teatre Tivoli – (🐌🐌🐌🐌+🐚) – 03/03/2024

Ahir diumenge 3 de març, al matí, vam fer cap al Teatre Tívoli per veure el musical LOS CHICOS DEL CORO sota la direcció d’escena de Juan Luis Iborra i direcció musical de Rodrigo Alvarez.

Amb text original de Christophe Barratier i Philippe Lopes Curval, la proposta està basada en la pel·lícula francesa “Les Choristes” dirigida en 2004 per Christophe Barratier.

La traducció, adaptació, dramatúrgia i lletres addicionals per a la versió espanyola són de Pedro Víllora. Les cançons que interpreta el cor són les mateixes de la pel·lícula. A diferència de la versió cinematogràfica s’incorporen quatre intèrprets femenines que formen part del cor infantil.

L’acció està ambientada a la França de la postguerra i està situada en un internat de reeducació de menors, anomenat “Fondo del estanque”, que acull a orfes i a nois problemàtics. Ens explica la història de Clément Mathieu (un convincent Manu Rodríguez), un professor amant de la música, a l’atur, que accepta un lloc de treball com a professor substitut a l’internat. 

El centre és dirigit per un autoritari i repressiu director, Rachin (Rafa Castejón) que xoca amb el professor Mathieu des del moment zero. Amb visions oposades sobre el sistema educatiu emprat, el nou professor utilitzarà el poder transformador de la música contraposant-lo amb el sistema acció-reacció del director i els castics associats.

El professor Mathieu posa en marxa una coral per intentar treure el millor de cada noi i fomentar entre ells la companyonia, la solidaritat i l’amor. Li fan costat la professora Langlois (magnifica Eva Diago), professora de matemàtiques accidental, ja que és la directora de l’internat de noies que han hagut d’abandonar temporalment, i l’oncle Maxence (Xisco González) conserge i “manetes” de l’internat on viu d’ençà que va arribar de nen.

El cor l’integren 15 nois/noies seleccionats en un càsting fet al mateix teatre Tívoli el mes d’octubre passat i que formen part del cor de 80 joves que integren la coral de l’escola Los Chicos del Coro i que s’estan preparant des del mes de novembre passat. Els joves d’entre 6 i 15 anys es van alternant en les diferents funcions. 

Mondain (Iván Clemente) és l’intern que s’incorpora des d’un centre penitenciari i altera la dinàmica del grup i finalment Violette Morhange (Chus Herranz) la mare d’un dels interns que desperta esperances en el solitari professor Mathieu.

Una producció molt dinàmica amb ràpids canvis en l’espectacular i acurada escenografia i amb la música en directe interpretada per Isabel Fernández/Jaime González-Sierra al piano, Linibeth Conde a l’oboè i corn anglès, Irimia Mechero a la viola i Feliu Llobet al violoncel.

Una proposta molt treballada, que ens ha agradat molt i que fins i tot ens ha arribat a emocionar, en bona part per l’excel·lent actuació dels nens que actuen com a veritables professionals.

Malgrat que la proposta no ha estat traduïda al català, cal destacar que almenys un cop finalitzada la representació, a banda de què ens han ofert un parell de bisos del mateix espectacle, com a colofó els nens ens han interpretat una part de “El cant dels ocells”.

Un espectacle tendre que com ja hem dit, ens ha fet emocionar i que fins i tot se’ns han humitejat els ulls a l’escena final, amb una molt bona posada en escena i unes excel·lents interpretacions.

La podeu veure al Teatre Tívoli fins al dia 21 d’abril.

Deixa un comentari