– 231 – Teatre – EL FUNERAL (🐚) – Gran Teatro de Huelva – 2019.04.04 (temp. 18/19 – espectacle nÂș 170)

EL FUNERAL (temp. 18/19 – espectacle nÂș 170)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts EscĂšniques – 

Per Imma Barba & Miquel GascĂłn

Durant el nostre viatge pel sud de la penĂ­nsula, el dia 4 d’abril, a la ciutat de Huelva, concretament al Gran Teatro de Huelva, vam assistir a una representaciĂł de “EL FUNERAL“, escrit i dirigit per Manuel MarsĂł Velasco, el fill de Concha Velasco que Ă©s la protagonista.

Aquesta proposta va ser estrenada a Madrid, al Teatre La Latina el 4 d’octubre de 2018 i ha estat en cartell fins al 20 de gener. Actualment estĂ  fent gira per diferents punts del territori espanyol, amb alguns canvis en el repartiment.

This slideshow requires JavaScript.

Malauradament hem de dir que ens vam quedar desagradablement sorpresos davant de l’espectacle que vam poder contemplar. EL FUNERAL, pretĂ©n ser un “auto homenatge” i l’obra d’acomiadament de l’actriu,  Ă©s per nosaltres, potser, del pitjor que hem pogut veure mai en un escenari. Una proposta inconsistent on els actors que acompanyen a l’actriu estan absolutament perduts.

Lucrecia Conti, l’actriu mĂ©s important del cinema, el teatre i la televisiĂł d’Espanya, ha mort. Assistim a la gran vetlla que el Ministeri de Cultura ha organitzat en el seu honor en un teatre perquĂš el pĂșblic pugui acomiadar-se de la seva admirada estrella. Tot canvia quan els assistents queden tancats en el teatre perquĂš el fantasma de Lucrecia s’apareix per a acomiadar-se ..


Concha Velasco, una actriu que admirem i que ens va seduir amb la seva interpretaciĂł protagonista en “Reina Juana” al Teatre BorrĂ s en 2016, ara precisament en la que vol ser la seva Ășltima apariciĂł als escenaris teatrals, ens ha decebut enormement en aquest paper de Lucrecia Conti, i potser no tant per la seva interpretaciĂł, que tambĂ©, sinĂł per prestar-se a tirar endavant aquest projecte que no s’aguanta de cap manera.

Una comĂšdia totalment fallida des del començament, que pateix de la inexistĂšncia d’un text de qualitat i d’una direcciĂł equilibrada.

Al centre de l’escenari un gran fĂšretre amb “les restes mortals” de l’actriu, unes corones de flors i una gran pantalla que projecta imatges de l’actriu en vida. Apareixen les seves dues nĂ©tes (Irene Soler i Irene Gamell) que conviden al pĂșblic a pujar a acomiadar-se d’ella i deixar un escrit al llibre de condolences. Apareix un nebot (Emmanuel Medina) i el representant (Jordi RebellĂłn). Parlen del testament, dels drets d’autor, dels possibles programes i articles d’homenatge, de les revistes del cor, …. quant de cop des de darrere del pati de butaques, el fantasma de l’actriu irromp a escena ….

Constants referĂšncies a programes de televisiĂł o a comĂšdies de Broadway, la participaciĂł d’Andreu Buenafuente en una gravaciĂł de video, o la constant i repetitiva interacciĂł amb el pĂșblic (amb repartiment d’entrepans de mortadela inclĂČs), no aconsegueix lligar una proposta que com hem comentat Ă©s, per nosaltres, un espectacle infumable.

Creiem que no paga la pena comentar res mĂ©s d’una proposta sense cap ni peus i que de totes totes aconsellem evitar si per casualitat aterra a Barcelona. AixĂČ si, destacar que en acabar, el pĂșblic de platea, dempeus, aplaudia calurosament a Concha Velasco.

Els que ens llegiu sovint, sabeu que no Ă©s el nostre estil “carregar-se” d’aquesta forma un espectacle teatral, perquĂš ens consta que al darrere de qualsevol treball escĂšnic, hi ha molt de treball i il·lusions…. perĂČ aquesta vegada, creiem que s’han sobrepassat tots els lĂ­mits.

This slideshow requires JavaScript.

Autoria i direcciĂł: Manuel MarsĂł Velasco
IntÚrprets: Concha Velasco, Jordi Rebellón, Irene Soler, Irene  Gamell i Emmanuel Medina 
EscenografĂ­a: Asier Sancho \ Disseny de llums: Jose Manuel Guerra \ MĂșsica: Juan CĂĄnovas \ FotografĂ­a: Sergio Parra \ Disseny grĂ fic:  David Sueiro \ ProducciĂł: JesĂșs Cimarro.
Idioma: castellĂ 
Durada: 90  minuts

Leave a Reply