– Presentació Programació Teatre LA GLEVA – 1er trim. 2018 – 2018.01.16 (temp. 17/18 – RdP 054)

Presentació Programació del Teatre LA GLEVA –  (temp. 17/18 – RdP nº 54)

VOLTAR i VOLTAR per les Arts Escèniques – 

Per Miquel Gascón

Tercera roda de premsa del passat dimarts; aquesta en realitat està convocada per presentar la programació del Teatre LA GLEVA del 1er trimestre 2018, en la que podrem veure 4 espectacles.

Ha estat un goig poder veure el vestíbul de La Gleva absolutament ple de mitjans de comunicació que volien cobrir la presentació d’aquest Teatre que fa relativament poc temps ha iniciat la seva aposta per un format de Teatre de proximitat.

Del 17 al 28 de gener, Ricardo Moya i Mario Gas dirigeixen “EL SUEÑO DE UN HOMBRE RIDÍCULO de Fiódor Dostoievski, un relat fantàstic on el monologuista, Moya, afirma haver trobat en un somni “la veritat” i decideix transmutar la còlera, el temor, el fàstic… en el despertar cap a la bellesa del món a través de l’amor universal.

La història de l’espècie humana i la seva cultura comprimida emmarcada en l’íntim i peculiar viatge iniciàtic d’un home ridícul.

Es tracta d’un monòleg que ja s’ha pogut veure a diferents llocs de l’estat espanyol i a Barcelona es va estrenar a l’antic Círcol Maldà i més tard també es va representar a la Sala Muntaner. El mateix Ricardo Moya ens comenta que remenant fa temps en una llibreria de vell, es va trobar aquest text i li va meravellar; assegura que la tasca de Mario Gas en la direcció, ha estat fonamental, perquè ha aconseguit destil·lar el més important del text i saber-ho transmetre com cal a través de la paraula.

De l’1 al 5 de febrer passarem una vetllada amb Mario Gas: “AMICI MIEI”. Una vida sencera de teatre dóna per fer moltes amistats i Gas ofereix la possibilitat de conèixer els seus companys de viatge literaris i musicals; fragments de textos teatrals, poemes i cançons amb qui manté una particular relació d’afecte.

Vol ser una vetllada “entre amics”, que cada dia serà diferent, perquè Mario Gas ha seleccionat uns 150 poemes de diferents estils i cada dia ens oferirà uns 25, entre improvisacions, anècdotes…. i potser fins i tot arribarà a atrevir-se a cantar alguna cançó. Una experiència que ens ve molt de gust poder viure.

Els dies 23, 24 i 25 de febrer i 2, 3 i 4 de març, l’actriu i cantant Elisa Crehuet interpreta “NO SÓC CORISTA, SÓC ARTISTA“, un concert dramatitzat de repertori variat de cançons cuplets i òpera embolcallades de petits monòlegs. Les artistes Elisa i Clara (paper de Clara Ferrer, actriu i pianista) han de cobrir l’espectacle de l’estrella a causa de l’absència d’aquesta. Els records de l’Elisa a l’escenari com a corista ens faran descobrir el seu passat malaltís i obsessiu.

Elisa Crehuet ens comenta que durant tota la seva vida ha tingut projectes d’Arts Escèniques entre les mans, però que mai s’havia atrevit a cantar dalt d’un escenari… però un bon dia es va començar a cantar ranxeres, coples i cuplets simplement per aflicció … i d’aquí va néixer l’espectacle “Marca Blanca”, que és el que va veure Mario Gas i va recomanar al Teatre La Gleva. Ara aquest “No sóc corista, sóc una artista”, serà el seu segon treball considerat com a concert dramatitzat.

del 8 al 10 de febrer “COS MEU RECORDA”. Paul Berrondo a la veu i Jordi Busquets a la guitarra, interpretaran poemes íntims de Konstandinios Kavafis. En Paul i en Jordi ens fan la seva especial versió, que surt de l’admiració pel poeta afegint petits detalls de música i cançons que els inspira cada un dels poemes que llegeixen.

Paul Berrondo ens comenta que creu que és un espectacle que transmet molta emoció. Recull 11 poemes de Kavafis i l’han volgut embolcallar amb una cançó que creuen es pot vincular clarament amb cada dels poemes. L’espectacle té una duració d’uns 60 minuts.

Us deixo aquí, com de costum, l’àudio de la Roda de Premsa …

Deixa un comentari