– Roda de premsa programació del Festival Grec – 21/07/2016

Entrem ja en la recta final d’aquest Grec 2016 i malgrat tot aquest matí he tornat a assistir a una de les darreres rodes de premsa on s’han tornat a presentar un munt de noves propostes:

En la part musical, s’ha parlat del concert que Mayte Marín presentarà al Teatre Grec el dia 22; Ramon Simó ha afirmat que els que acudeixin al concert, descobriran una nova faceta de la cantant, perquè presentarà noves cançons que ella mateixa ha creat durant una bona pila d’anys. Un concert que serà diferent del que ens té acostumats.

Exodus to the Promisa Land - 1

També s’ha presentat l’espectacle musical que presentaran Cece Giannotti i Francesc Chaparro amb el títol “Exodus to the Promisa Land” i que es podrà veure al Mercat de les Flors el 23 de Juliol. En Ramon Simó ha comentat que d’ençà que va escoltar la seva música, sovint escolta els seus Cds quan condueix el seu cotxe, perquè és un tipus de música diferent que li agrada molt.

______________________

Entrant ja en les propostes que intervé la dramatúrgia, s’ha parlat dels següents espectacles:

NIT de MUSICALS: Swing Broadway – En el mateix Teatre Grec els dies 26 i 27 de juliol hi haurà una festa grossa, sota un “embalat”…. una festa que vol simular un carrer del Poble Sec que fa molts anys reivindiquen que canviï de nom, per anomenar-se “Broadway” i que aprofita vestuaris i escenografia deixades per la mateixa gent del barri. La Nit dels Musicals va néixer fa uns anys com si es tractés d’una festa i aleshores d’ara s’ha convertit en una nit que no pot mancar.

NIT DE MUSICALS - 1

Aquesta vegada la dirigirà en Paco Mir i no serà simplement un seguit de cançons com en altres ocasions, sinó que haurà una dramatúrgia. Una vetllada recolzada per la música de Barcelona Jazz Orquestra i un munt de cantants i ballarins de casa nostre. Un espectacle en el qual primarà el claqué.

Els voltaires assistirem la segona nit, el dia 27.

______________________

CUANDO VUELVA A CASA VOY A SER OTRO – Al Teatre Lliure del 25 al 27 de juliol. El procés  de transformació que tots vivim sense adonar-nos-en i la por a deixar de ser nosaltres mateixos són el tema del muntatge teatral signat per un dels directors argentins més reconeguts del moment.

Mariano Pensotti - 1Mariano Pensotti, present a la roda de premsa i vingut directament de l’aeroport sense dormir, ens ha presentat la seva creació i ens ha explicat que fa uns anys quan Argentina estava sumida en una dictadura, el seu pare que era militant d’esquerres, va enterrar uns determinats objectes per la seva seguretat. Un cop acabada la dictadura els va voler desenterrar i no va ser capaç de recordar-se del lloc exacte on estaven; tot just fa un parell d’anys el propietari de la casa on es van enterrar, en fer obres per una piscina, els va descobrir. A partir d’aquell retrobament, i d’un cassete amb gravacions que el seu pare d’una persona que el seu pare no va saber identificar, va voler fer una dramatúrgia que ara es presenta. Una recull d’històries que es van entrellaçant, malgrat que no vol ser una proposta documental. Va ser estrenada al Festival de Avinyó la temporada passada.

Va ser una de les propostes que vàrem seleccionar en sortir la programació i el podrem veure el dilluns vinent 25.

______________________

PLATONOV – es veurà el 22 i 23 de juliol al Teatre Lliure. Txékhov va escriure amb només 18 anys aquesta peça teatral, que prenia la forma d’un experiment escènic de prop de vuit hores de durada. El director flamenc Luk Perceval n’ha fet una condensació en la qual ha suprimit la meitat dels personatges. En la seva versió, nou actors i un pianista encarregat de fer un comentari musical de les escenes ens mostren uns personatges solitaris i el que cadascun espera de l’amor. Tot comença amb un Platonov a punt de suïcidar-se, una modificació de Bert Luppes - 1la versió original de l’obra, en la qual l’assassina un personatge femení.

Steven Van Watermeulen ha estat present a la roda de premsa i ens ha assegurat que Jens Thomas (composició i interpretació musical) és realment el protagonista de l’obra i no pas el personatge de Platonov. Ens ha explicat que en principi volien interpretar Saló de Passolini i quan ja estaven assajant, varen canviar d’idea, tot respectant el mateix equip artístic. La proposta vol fer un retrat d’un home que potser és massa honest, per viure en aquest món. Els voltaires la podrem veure aquest dissabte 23 de juliol.

______________________

F.R.A.U. un espectacle d’Albert Arribas – Al Mercat de les Flors – 22 i 23 juliol – Aquest espectacle segur que farà parlar, perquè es tracta d’una representació de set hores seguides, amb un breu descans a la meitat de l’espectacle, per què els espectadors puguin descansar, malgrat que la representació en realitat no s’aturarà pas. El mateix Albert Arribas ens ha exposat el seu projecte, basat en el quadern “Frau” d’Albert Balasch.

Albert Arribas - 1

Ha afirmat que vol ser més com una paròdia o com un festival, mes que no pas com un homenatge a Balasch. La proposta està pensada en forma d’embut, en la que es podrà veure el més espectacular i fàcil al començament i que a mesura que passi el temps guanyarà en intimitat i concreció, en un viatge de la joventut a la vellesa.

Demà assistiré, malgrat que no estic segur que pugui aguantar tota la durada de la representació.

______________________

LA FRAGILITAT DELS VERBS TRANSITIUS – El cos, el moviment i una dramatúrgia creada en col·laboració amb tres autors teatrals destacats (Marc Rosich, Helena Tornero i Carles Be) són les eines que utilitza la Companyia Roberto G. Alonso per parlar-nos sobre els prejudicis i l’estigmatització que encara acompanyen les qüestions relacionades amb l’orientació sexual i el gènere. L’espectacle ens mostra especialment l’espai íntim i quotidià en el qual el nostre cos es veu sotmès, sovint de manera inconscient, a un pesant bagatge cultural, social i educacional. Només cal pensar, per exemple, que, utilitzada com a substantiu, la paraula anglesa queer vol dir ‘homosexual’ o ‘marieta’ i que, com a adjectiu, significa ‘estrany’ o ‘retorçat’.

Roberto G. Alonso i José Martret - 1

Roberto G. Alonso (concepció i coreografia) i José Martret (direcció escènica), ens han explicat aquesta proposta de dansa/teatre on quatre persones transsexuals de diferents edats, interpretaran la dramatúrgia creada pels autors. Les seves edats, 12, 22, 4x i 65, ens intentaran mostrar la seva visió de la seva identitat transsexual vist des de diferents èpoques de la vida. No teníem pensat en principi anar a veure aquesta proposta, però intentarem encabir-la a la nostra agenda.

______________________

Per acabar la roda de premsa, també es va fer esment d’un espectacle dedicat als nens/adolescents que es podrà veure al Teatre Romea els dies 23 i 24 de juliol, al matí. Estem parlant de MARAVILLA EN EL PAÍS DE LAS MISERÍAS.

CARGOL DE PA - 1

Deixa un comentari