– Roda de premsa – EL LARGO VIAJE DEL DÍA HACIA LA NOCHE – Teatre Romea – 21/10/2015

Aquest matí, he assistit a la roda de premsa al Teatre Romea, per tal de presentar l’obra de Teatre que es representarà a partir d’aquesta nit i durant 3 setmanes, EL LARGO VIAJE DEL DÍA HACIA LA NOCHE, un text d’Eugene O’Neill.

Eugene O’Neill (Nova York, 1888 – Boston, 1953) dramaturg en llengua anglesa, guanyador del Premi Nobel de Literatura i quatre vegades guanyador del Premi Pulitzer per Més enllà de l’horitzó, Anna Christie, Estrany interludi i Llarg viatge vers la nit respectivament. Es considera el fundador del teatre estatunidenc modern.

roda de premsa - El largo viaje del dia hacia la noche - 1-imp

Tota la companyia en ple ens han presentat aquesta producció teatral, en versió de Borja Ortiz de Gondra, que ha actualitzat al dia d’avui l’obra, que ha reduït a dues hores i quinze minuts l’original que superava les quatre hores.

Es tracta d’una de les obres més importants d’Eugene O’Neill, que marca el naixement del mini gènere del drama familiar del teatre nord-americà, del qual formen part, obres tan conegudes com “Quien teme a Virginia Woolf ?” d’Edward Albee i “Agost” de Tracy Lefts.

Fa molt de temps que no actuaven junts el matrimoni format per Vicky Peña i Mario Gas, encara que aquest últim l’ha dirigit en alguna ocasió més recent. Segons paraules de Mario Gas, ell creu que és millor no dirigir una obra quan al mateix temps és un dels protagonistes a dalt de l’escenari… “actuar es una cosa i dirigir un altre molt diferent” i per tant ell creu que és incompatible. Vicky Peña per la seva banda ha comentat que està molt a gust treballant amb la seva parella, els dos com a protagonistes principals en aquesta obra.

roda de premsa - El largo viaje del dia hacia la noche - 2-imp

Aquesta producció es va estrenar a Madrid al setembre del 2014 i després de 4 mesos d’actuacions va començar una gira per l’estat espanyol; ara arriben a Barcelona a les acaballes d’aquesta gira i ho farà des d’avui fins al 8 de novembre.

És un dia d’agost de 1912 a casa de James Tyrone, cèlebre actor de teatre, envoltat de la seva esposa i els seus dos fills. El que comença com una plàcida jornada d’estiu a la casa al costat del mar, s’anirà convertint a poc a poc, en un combat descarnat, a mesura que vagi avançant la jornada i els dimonis familiars surtin a la llum. Una lluita infatigable entre quatre éssers humans fascinants, condemnats a viure junts, tractant de fer revifar els calius de l’amor passat, mentre cau la nit.

roda de premsa - El largo viaje del dia hacia la noche - 3-imp

Aquesta producció la dirigirà Juan José Afonso i els actors que acompanyaran a la parella protagonista seran els actors Juan Díaz i Alberto Iglesies (els fills) i María Miguel (la criada).

Nosaltres els “Voltaires” no teníem previst en principi veure aquesta producció, ja que tenim l’agenda de les tres setmanes vinents, gairebé plenes…. però a partir d’aquesta roda de premsa, intentarem trobar, sigui com sigui un forat per veure-la.

Familia de cargols

Familia de cargols

Un pensament a “– Roda de premsa – EL LARGO VIAJE DEL DÍA HACIA LA NOCHE – Teatre Romea – 21/10/2015

  1. Retroenllaç: – Teatre – EL LARGO VIAJE DEL DIA HACIA LA NOCHE (🐌🐌+ 🐚) – Teatre Romea – 03/11/2015 | Voltar i Voltar

Leave a Reply