– Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 20) – KASHGAR – Mercat d’animals

Diumenge 28 d’agost

Avui es el gran dia, la raó bàsica per el que hem vingut fins a Kashgar. Avui per fi podrem viure en directe l’ambient d’aquest enorme mercat…., el mercat mes gran, mític i famós de la ruta de la seda.

Clicka aqui per anar al capitol inicial
Clicka aqui per anar al capitol anterior (19)
Clicka aqui per anar al capitol següent (21)

En realitat el mercat s’estén per tota la ciutat i els diumenges es enooooooorrrrme, però volem començar per conèixer el Mercat d’animals que està fora de la ciutat a uns 5 kilòmetres. Hem quedat a dos quarts de nou i aprofitem el transport que ens ofereix el cotxe que tenim contractat amb guia inclòs…. desprès a la tornada ja li donarem vacances la resta del dia.

Kashgar - Camí del mercat d'animals

El mercat d’animals està perfectament estructurat amb els animals ordenats per zones, las vaques, els burros, les ovelles, las cabres, a banda els gossos d’atura i finalment, els jacks …. i tan sols avui un camell de mostra, que per el que es veu no es el normal.

Veiem com van arribant els homes i alguna dona amb la seva mercaderia viva, com fan els pactes entre ells.  Les diferents ètnies es barregen sense cap problema…. cada ètnia te el seu barret que els caracteritza i es nota que cada un d’ells estimen la seva pròpia cultura i el seu propi idioma. Crec sincerament que cap d’aquests homes es considera xines… mes aviat creiem que es una imposició que no es poden treure de sobre.  Això no se perquè em sona força.

Kashgar - On esta Wally ???

Fem un munt de fotos i veiem multitud d’escenes d’animals pujant i baixant dels vehicles, tractes que es taquen amb encaixades de mà, com lliguen els animals a las tanques, com esquilen les ovelles….  deixem que les fotografies parlin per ells mateixes…

Com veieu un autentic desfile de banyetes i banyes de diferents mides….. inclús les cabretes amb pentinats força impactants per fer que ens fixéssim amb elles….

Estem ben be un parell d’hores i a mida que avança el mati hi ha mes i mes vehicles que arriben carregats d’animals, transitar ja es casi be impossible. El Miquel s’hauria quedat tot el dia…. i es que segurament no tornarem mai mes…. i era un dels seus somnis des de la infantesa.

Aprofitem per comprar un bol de bronzo amb un drac que fa de nansa.

Marxem un altre cop cap el centre de la ciutat per estar la resta del dia voltant per el Mercat de Kashgar.   Però això es un altre història….

———————————————————————————————————

6 pensaments a “– Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 20) – KASHGAR – Mercat d’animals

 1. josep

  Miquel,
  Vàries coses que m’han encantat en mig d’aquest immens mercat de bestiar. En primer lloc la cabreta “punky”, després els barrets dels homes (suposo que en devies comprar algun) i finalment, el cargolí del senyal de trànsit.
  Una vegada més, agraïr-vos que ens feu viure aquest magnífic viatge.
  Una abraçada

  Respon
  1. Miquel Gascon

   La cabreta “punky” es una monada, però que em dius de la cabreta “calba” una mica mes gran a la foto titulada “Kashgar – On esta Wally ???”.

   Barrets vaig comprar un munt de diferents ètnies i colors…. mitja maleta eren barrets.

   No us queixareu de cargols i cargolins ?

   Una abraçada

   Respon
 2. Manel i Cristina

  Quina multitud de gent, d’animals i d’ambient. La veritat és que sembla un mercat per quedar-se tot el dia. Les fotos son boníssimes, i reflecteixen molt bé el moviment que us devíeu trobar. I si em deixeu opinar, la foto 5722 em sembla sensacional (les cabres aparcades en bateria).
  Esperem amb ganes més entrades sobre el mercat!!!!!
  Manel

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Vosaltres que sou viatgers de mena, tindríeu que fer un pensament. Us animo a visitar aquesta part del mon que esta mes aprop del que sembla i que a mes a mes de no estar publicitada (encara) como a destí turístic, es pot veure encara molts contrastos culturals, que per mi es una de les raons per les que m’agrada viatjar.

   De fotos fem un munt i evidentment alguna surt be; la de les cabretes aparcades en bateria realment es impactant.

   Gracies per les felicitacions…. ja queden pocs capítols d’aquest viatge, però desprès us amenaçaré amb Indonèsia, Iran, Síria, Palestina, Etiòpia…..jejejejeje Això si aguanteu es clar, perquè a mi de moment la corda no s’ha m’acaba.

   Una abraçada

   Respon

Leave a Reply