– 071 (23/24) – Teatre – ELLING (🐌🐌🐌🐌) – La Villarroel – 25/02/2024

Aquest diumenge 25 de febrer, vam fer cap a La Villarroel per veure ELLING una obra basada en la novel·la “Behind the great indoors” de l’escriptor noruec Ingvar Ambjørnsen (Tønsberg, 1956), adaptada al teatre pel dramaturg britànic Simon Bent i dirigida per Pau Carrió.

ELLING és una història d’amistat, plena de situacions complicades que els protagonistes aconsegueixen superar. Una comèdia entranyable, d’una gran tendresa. Una comèdia amb ànima. 

L’obra ens explica la història de l’Elling (David Verdaguer) i en Kjell  Bjarne (Albert Prat), dues persones afectades per malalties psiquiàtriques, que es coneixen compartint habitació a la institució psiquiàtrica on reben tractament. Hi passen dos anys fins que el sistema ho creu oportú i els hi permeten compartir un pis tutelat a Oslo perquè trobin el seu lloc a la societat. Són tutelats per un assistent social (Òscar Muñoz) qui decidirà si se’n surten o no. 

Els ajudaran a trobar el seu lloc, un poeta que ha perdut la inspiració (Albert Ribalta) i la veïna embarassada del pis de dalt (Queralt Casasayas). L’actriu interpreta també el paper d’infermera del psiquiàtric i el de cambrera de restaurant. Ella i l’Òscar Muñoz faran també un petit paper de poetes que reciten les seves creacions. 

Els protagonistes són dues persones totalment diferents que s’acaben complementant, l’Elling és tímid i ingenu i ha viscut sempre sota les faldilles d’una mare protectora patint atacs d’ansietat. Amb una gran imaginació la seva obsessió per apuntar-ho tot el convertirà en un poeta “underground”.

En David Verdaguer ens ha regalat una interpretació esplèndida, on no podem deixar de destacar la seva magnífica gestualitat que ens ha fet estar pendents de les seves mirades, les seves ganyotes, la seva forma de caminar, en definitiva, de tots i cadascun dels seus moviments a escena que han dibuixat un Elling entranyable. 

En Kjell és una persona simple i maldestre, obsessionat pel sexe que és capaç de creure totes les històries que l’Elling li explica i s’Il·lusiona per tot el  que va descobrint al seu voltant. En aquest cas l’Albert Prat ens ha interpretat al personatge dotant-lo d’un gran magnetisme.

Unes interpretacions, on en tot moment es respirava la complicitat entre els dos personatges/actors.

L’escenografia de Sebastià Brosa està feta de mòduls de fusta que permeten que els mateixos actors vagin construint els diferents espais on es desenvolupa l’acció, l’habitació del psiquiàtric, l’apartament que comparteixen, la biblioteca del poeta o la cabana.

Molt adients també el vestuari de Zaida Crespo, la caracterització de Núria Llunell, la il·luminació de Guillem Gelabert i l’espai sonor de Pau Carrió.

Un excel·lent muntatge programat a La Villarroel fins al 7 d’abril.

Un pensament a “– 071 (23/24) – Teatre – ELLING (🐌🐌🐌🐌) – La Villarroel – 25/02/2024

  1. Retroenllaç: – 074 (23/24) – Teatre – MACBETH (🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Lliure – 28/02/2024 |

Deixa un comentari