– Voltar per la Literarura – EL REGALO (🐌🐌🐌🐌) de Eloy Moreno – 15.07.2017 (L34)

EL REGALO de Eloy Moreno

Per Imma Barba

D’aquest autor havia llegit “El bolígraf de tinta verda” i “Lo que encontré bajo el sofa”, i tenia pendent aquest llibre, tercer de l’autor, EL REGALO que va publicar en 2015.

Un home, del que no sabrem el nom, aparca en un àrea de servei el seu cotxe blanc, un cotxe que acaba de comprar gràcies als estalvis de diversos anys, un cotxe que li roben davant dels seus nassos, juntament amb el seu ordinador, i el seu mòbil, i la seva roba i… i no li queda una altra opció que fiar-se d’un músic de carrer perquè li porti amb la seva vella furgoneta a la comissaria més propera. Una comissaria situada en un enigmàtic lloc anomenat L’Illa. Un lloc on tot és diferent.

El nostre protagonista és una persona normal, que inicia el seu dia normal anant a treballar, l’única diferencia és que avui estrenava cotxe. Abans de sortir de casa s’havia acomiadat amb normalitat de la seva dona i de la seva filla. Però no serà un dia normal.

L’Illa és un lloc diferent, i el nostre protagonista es troba de cop “atrapat” sense poder sortir, un lloc ple d’indrets diferents, de persones diferents, amb unes concepcions de la vida diferents, on les persones poden complir els seus somnis i no es veuen obligats a treballar en el que no els hi agrada, on els nens aprenen finances a l’escola i on hi ha parcs infantils per adults. Un lloc on no cal tancar les portes de les cases i on no importen els defectes físics.

«I arribem a un lloc que, encara a dia d’avui, no sabria molt bé com definir. Potser és aquest lloc al que et trasllades quan sona el timbre de l’esbarjo, o allí on anem en tancar els ulls just abans de bufar les veles, o el vent en el qual surem en rebre una d’aquestes abraçades que ens sostenen el cos, els dubtes i les pors… Qui sap? O potser no era més que la part posterior de l’armari en el qual s’havia convertit la meva vida: aquí on s’emmagatzemen peces que mai tornaràs a posar-te però que et dóna pena tirar.»

Una forma de narrar que et fa sentir identificat amb el que fan o diuen els personatges de la història. Dividida en capítols curts que ens van explicant la història principal i al mateix temps ens parlen d’altres personatges en temps anteriors a la seva arribada a l’Illa, és a dir, sentim la visió del protagonista i la dels altres personatges amb els quals es va trobant.

Una novel·la recomanable, que insufla una bafarada d’optimisme i ens invita a la reflexió. Un llibre per pensar si la vida que portem és realment la que volem portar, si és millor la conformitat amb el que tenim o la disconformitat que ens obligui a lluitar pels nostres somnis. Amb un punt de misteri que fa que en alguns llocs es defineixi com a novel·la negra, però que en tot cas manté l’interès des de la primera pàgina. Un llibre que és un autèntic regal.

Eloy Moreno Olaria va néixer a Castelló de la Plana el 12 de gener de 1976 i és reconegut perquè es va autopublicar la seva primera novella “El boligrafo de gel verde”.

El seu segon llibre “Lo que encontre bajo el sofa” va tornar a ser un èxit. Amb aquest llibre l’autor va iniciar una sèrie de rutes per Toledo, la ciutat on es desenvolupa la novel·la, rutes que es mantenen i es realitzen regularment.

Va tornar a l’autoedició amb “Cuentos para entender el mundo”, un recopilatori de contes que s’estaven perdent, amb dibuixos del argentí Pablo Zerda. Amb aquest llibre Eloy Moreno inicia les seves xerrades a les escoles sobre l’ofici d’escriptor.

Títol: El regalo
Data de publicació: Octubre de 2015 – idioma: castellà
Editorial: Ediciones B – Pàgines: 448

2 pensaments a “– Voltar per la Literarura – EL REGALO (🐌🐌🐌🐌) de Eloy Moreno – 15.07.2017 (L34)

 1. Mª Carmen

  En la medida en que puedo y están en la Biblioteca on-line de la Comunidad de Madrid me voy descargando y leyendo los libros que recomiendas. Algunos no los encuentro, pero otros sí. Acabo de devolver “El laberinto de los espejos” y me ha encantado.
  Un beso. Mª Carmen

  Respon
  1. Imma Barba

   Me alegro mucho que te gusten los libros que voy leyendo y de los que hago reseña, son los que a mi mas me han gustado. No todos los libros están disponibles en biblioteca, yo tengo una laaaarga lista de libros que me gustaría leer y que me pido para Reyes o mi cumple o por San Jordi, porque no están en la biblioteca. Un beso.

   Respon

Deixa un comentari