– Voltar per la Literatura: DIARIO DE UN NÓMADA (🐌🐌🐌🐌) de Miquel Silvestre

Aquest llibre ens relata la gestació i creació d’una sèrie televisiva que va néixer quan l’autor va acceptar una proposta de TVE per tal de fer una sèrie documental que hauria de ser finançada íntegrament per ell. Sense trobar patrocinadors, únicament la BMW que li va proporcionar la moto, decideix llençar-se a l’aventura finançant ell sol el projecte i amb l’ajuda d’un càmera espanyol i d’un xòfer sud-americà amb un 4×4 als que contracta.

diario-de-un-nomadaUn espectacular viatge per Sud-amèrica amb l’únic objectiu de rastrejar les petjades dels exploradors que van descobrir el nou món.

Viatja amb moto perquè segons ell és una experiència autentica que el permet al mateix temps sofrir i gaudir. Un goteig constant d’emocions, un conduir lent i sense presses per mirar, aprendre i conviure amb la gent. Per trobar histories i explicar-les.

“Creo que vale la pena dar testimonio y contar una mínima parte de las millones de historias del mundo. Pero es la gente la que construye la historia, la grande y la pequeña. Y es la pequeña la que mas me suele interesar”.

“Nos sorprende el ritmo en el que se consumen los días. Viajar es vivir a doble velocidad en tres dimensiones. La temporal, la del espacio y la del alma”.

“Hago televisión para escribir, curiosa paradoja del mundo moderno. Leer cuesta esfuerzo, no es para todo el mundo, de hecho es para una minoría. Pero el vídeo es para la mayoría porque cuesta poco trabajo sentarse a ver paisajes y divertirse con un tipo excesivo que hace cosas extrañas y al mismo tiempo se emociona o te cuenta un dato histórico interesante”.

diario-nomada-miquel-silvestre

Miquel Silvestre va néixer a Dénia l’any 1968 i es va llicenciar en dret, va guanyar oposicions a registrador de la propietat i va exercir durant 5 anys fins que a 40 anys va decidir deixar-ho tot per dedicar-se al que realment considera la seva professió: viatjar i explicar histories.

Miquel Silvestre

Miquel Silvestre

Ha fet la volta al món en solitari, ha recorregut més de 100 països, creuat l’Africa, tot Orient Mitja i Amèrica des d’Alaska fins a la Patagònia. Ha estat el primer espanyol que ha arribat a Iraq i a Filipines en moto.

Com a escriptor ha publicat novel·les, relats, una obra de teatre i uns quants llibres de viatges: “Un millón de piedras”, “Europa lowcost”, “La fuga del nàufrago” i “La emoción del nómada”.

Diario de un nomada - rtveDesprés de l’emissió d’aquesta sèrie de 13 capítols que ell mateix va produir i que es van començar a emetre al gener del 2015, amb el seu recorregut des de l’Estret de Magallanes al Canal de Panamà, ha continuat amb una segona temporada amb el títol “La última danza de Guerra” i el seu recorregut per la ruta 66 i continua amb una tercera temporada “Operación Ararat” a l’extrem oriental d’Àsia Menor, el Caucas i la muntanya Ararat.

DIARIO DE UN NÓMADA és un llibre que m’ha apassionat tant per la forma que té l’autor d’explicar les seves vivències, que el fan molt proper, com pel fet de fer un recorregut per llocs que per sort he conegut com poden ser Argentina i Equador.

En aquest llibre Miquel Silvestre ha narrat el compliment d’un somni.

Cargol amb la seva moto

Deixa un comentari