– Besame Mucho, el musical cubano (**) – Teatre Coliseum – 25/01/2011 (30)

Aquest dimarts (25/01/2011), ens varem apropar al Teatre Coliseum, per tal d’assistir a l’estrena a Barcelona de  “BESAME MUCHO, el Musical de la pasiones”, un espectacle que es defineix com un musical contemporani de ritmes caribenys. Es tracta del primer musical d’origen cubà que té a Espanya la primera parada de la seva gira europea.

L’argument de BESAME MUCHO, es simplement una historieta d’amor a L’Habana, però que podria passar a qualsevol altra ciutat del món.  En realitat, es podria dir que quasi be, NO te argument i que simplement es una excusa per anar intercalant conegudes cançons llatines i cubanes, com Perfidia, Sabor a mi, Quizás quizá, Piel canela, Besame mucho…. i tantes altres, amb arrengaments sobre la base de gèneres populars, com la conga, la balada, la salsa., el regaeton i els boleros de sempre.

L’espectacle està dirigit per YOLENA ALONSO que a la vegada es coreògrafa i autora d’aquest musical.  Alonso té una dilatada experiència com a directora en el gènere de la revista musical a Cuba. Durant 10 anys va treballar amb l’equip creatiu de Stella Musicals, la mes gran Cia. de produccions d’espectacles d’Hamburg  i és fundadora també de la Cia. de dansa contemporània “Yoldance”, integrada per joves ballarins graduats en les escoles d’art cubanes.

No es un “Musical” al estil de Londres o New York , evidentment, però crec que com a mínim te una qualitat que mereix el nostre recolzament i sobretot per la seva magnifica coreografia, amb un treball de  ballarins i acròbates dignes de menció.  La musica en viu per un conjunt de 8 bons professionals fan que el ritme cubà contagii al public des-de el primer moment.  Una bona posada en escena embolcalla tot plegat.

 

Musicalment parlant, es el que he dit abans   … simplement es un recull de cançons conegudes per tothom, cantades per unes veus que no son res de l’altre mon,  però que fan passar una bona estona.   En conjunt un bon treball (arriscat),  que valorem en (***) 3 estrelles sobre 5.

Avui 28/01/2011 i desprès de pensar-ho força estona, per primer cop des-de la creació del BLOC, rebaixo la qualificació del “Musical”, per el sol fet de que estic en contra de que els empresaris cada cop mes sovint aprofitin una serie de bones cançons per “crear” el que diuen es un Musical quant en realitat no ho es i amb un argument que ni s’aguanta pels pels treuen un nou producte.  Independentment de la qualitat o no del espectacle, rebaixo a 2 estrelles (**) la meva valoració.


L’espectacle es podrà veure al Teatre Coliseum de Barcelona del 19 de gener al 27 de febrer de 2011 i, posteriorment, en els Teatres del Canal de Madrid del 9 de març al 3 d’abril de 2011.

3 pensaments a “– Besame Mucho, el musical cubano (**) – Teatre Coliseum – 25/01/2011 (30)

 1. Mª Carmen

  ¿Realmente merece la pena verlo? Por lo que dices no mucho porque si, según dices, se trata de una recopilación de canciones conocidas en torno a las que se monta un espectáculo… pues no me llama mucho la atención. Un musical ha de ser creación. Lo contrario sería como un “recital” con más o menos decorado ¿no?
  Ayer estuve en un concierto en el Auditorio Nacional. La violinista JANINE JANSEN merece la pena. Así que si va por Barcelona ¡no os la perdáis!. Es una maravilla tocando el violín. Tiene su porpia web, y en ella se pueden ver algunos reportajes de sus interpretaciones. Pongo el link de su web y de la página donde podemos escuchar interpretaciones suyas por si interesa.
  http://www.janinejansen.com/
  http://www.janinejansen.com/video.htm
  Una auténtica maravilla. Creo que estuvimos aplaudiendo más de 10 minutos. Tuvo que salir 9 veces a saludar. Increible.

  Respon
 2. miquelgascon

  La veritat es que es prescindible, per la raó que tu apuntes. Es una recopilació de cançons mes o menys conegudes enllaçades per vendre un producte com si fos un Musical. De totes maneres pensa que MAMMA MIA (molt millor sens dubta) estava pensada d’igual manera… recopilant cançons de ABBA…. i no diguem en HOY NO ME PUEDO LEVANTAR (dolentot), que tampoc era un Musical i simplement una recopilació de cançons de Mecano. Aquests dos “musicals” degut al èxit de public que han obtingut han fet molt mal als Musicals de debò aquí a Espanya.

  Estic escoltant ara mateix a JANINE JANSEN a partir dels Links que m’has deixat i efectivament es una meravella. Precisament ahir varem estar també en un concert d’una violinista molt famosa que es diu Hilary Hahn, en l’Auditori de Barcelona.

  Respon
 3. Retroenllaç: Consuelo Velázquez – Bésame mucho | Ancha es mi casa

Deixa un comentari