– 101 – Teatre (lectura dramatitzada) – AMOR PARTICULAR (🐌🐌🐌🐌) – Sala Beckett – 22/03/2022

Ahir dimarts 22 de març vàrem tornar de Menorca, i gairebé directament vam fer cap a la Sala Beckett per assistir a la lectura dramatitzada d’AMOR PARTICULAR, un magnífic text de Xavier Zanuy i Buen, dirigida per Oriol Puig Grau.

Xavier Zanuy (Sant Pau de Segúries) s’ha dedicat al camp de l’educació especial i fa relativament poc que escriu. Ha escrit dues novel·les “Després del darrer punt” i “Lo Mariner de Sant Pau“, la novel·la juvenil “Vull ser com tu” i el conte infantil “La Dentoles“.

AMOR PARTICULAR és la seva primera obra de teatre i ha estat guardonada amb el 5è premi Saó de Ponent 2021 de Mollerussa i ben aviat serà editada per Pagès Editors (Col·lecció Teatre de Butxaca).

Aquesta obra és fruit de l’Itinerari Beckett, que vol promoure l’escriptura de noves peces teatrals.

AMOR PARTICULAR és un text, que en paraules de l’autor, és “una tragicomèdia del segle XXI” que aborda els nous conceptes de parella i els nous conceptes de relacions.

Té com a protagonista un matrimoni homosexual format per en Màrius (Ruben Ametllé) i l’Uri (Jordi Dordella) que fa més de vint anys que estan casats.

Un accident de muntanya deixa tetraplègic en Màrius i aquest fet afectarà la relació de parella i de família.

La germana d’en Màrius, Txell (Teresa Vallicrosa) i Axel (Alejandro Bordanove) un cuidador especialment contractat, tenen cura d’ell quan l’Uri no pot fer-ho. 

Una història plena de tendresa, però també d’humor, on no falten els retrets i el dolor, però que en tot moment respira amor, …. amors que trenquen barreres i donen visibilitat a noves maneres d’estimar.

Una proposta que ens ha captivat tant pel text com per la direcció, i sense cap mena de dubte per les esplèndides interpretacions dels quatre actors. Malgrat que els actors han estat en tot moment davant del seu faristol, ens ha fet la sensació que estàvem assistint més a una representació teatral, que no pas una simple lectura dramatitzada.

Pensem que és una proposta que mereix un recorregut més enllà d’aquesta esplèndida lectura dramatitzada.

Deixa un comentari