– Voltar per la Literatura – PERDIDA (馃悓馃悓馃悓+馃悮) de Gillian Flynn – 2018.01.09 (temp. 17/18 – llibre n潞 014)

PERDIDA de Gillian Flynn –聽(temp. 17/18 – llibre n潞 014)

Per Imma Barba

Havia llegit la primera novel路la d’aquesta autora, “FERIDES OBERTES” i tenia ganes de llegir aquesta, la seva tercera novel路la, de la qual es va fer una adaptaci贸 cinematogr脿fica dirigida per David Fincher en 2014, protagonitzada per Ben Affleck i Rosamund Pike.

PERDIDA 茅s un thriller psicol貌gic i al mateix temps 茅s una hist貌ria d’amor no convencional entre Amy i Nick. Per貌 茅s, tamb茅, una cr铆tica a l鈥檈norme poder dels mitjans de comunicaci贸 sobre l鈥檕pini贸 p煤blica.

Nick Dunne t茅 trenta-quatre anys i 茅s periodista, Amy Elliott trenta-vuit i 茅s psic貌loga, tots dos han perdut la feina i s’han traslladat des de Nova York on vivien, al poble de Nort Carthage on viuen els pares i la germana de Nick.

All脿, ell i la seva germana Go obren un bar on Nick est脿 treballant el dia que el matrimoni celebra el cinqu猫 aniversari de les seves noces. Un ve铆 l’avisa de qu猫 la porta de casa seva 茅s oberta i Nick descobreix que Amy ha desaparegut sense deixar rastre.

A mesura que la recerca policial avan莽a les sospites recauen sobre Nick. No obstant aix貌, ell insisteix en la seva innoc猫ncia.

Amy 茅s la filla 煤nica d鈥檜na c猫lebre parella d鈥檈scriptors que han aconseguit fama i fortuna gr脿cies a una s猫rie de llibres infantils inspirats en la seva filla, 鈥渓a sorprenent Amy鈥.

La novel路la est脿 estructurada en tres parts: “Chico conoce chica”, “Chica conoce a chico” i “Chico recupera a chica” i est脿 narrada a dos veus, d’una banda la visi贸 masculina de Nick que ens explica tot el que succeeix despr茅s de la desaparici贸 d’Amy, i d’altra banda la visi贸 d’ella a trav茅s del seu diari que s’inicia set anys abans de la seva desaparici贸. A la primera part s鈥檃lternen les dues narracions, a la segona part ja no tenim diari i Amy ens explica els fets de la seva desaparici贸 i a la tercera part, els dos protagonistes ens expliquen com viuen la mateixa realitat, de manera totalment diferent.

L’autora mant茅 la intriga i la tensi贸 narrativa amb sorprenents girs argumentals, on els papers de culpable i innocent s’intercanvien, i ens fa dubtar de la veritable identitat dels personatges. Una novel路la que ens fa pensar sobre la societat en la qual vivim i la manipulaci贸 social i personal. L’he llegit d’una tirada.

Gillian Flynn 茅s una periodista i escriptora nord-americana nascuda a Kansas (Missouri) en 1971. Va treballar, durant deu anys fent cr铆tiques de cinema, per a la revista Entertainment Weekly, debutant com a novel路lista en 2006 amb Ferides obertes (Sharp Objects), seguida per La llamada del Kill Club (Dark Places) en 2009 i Perdida (Gone Girl) en 2012.

T铆tol original: Gone Girl
Traducci贸: Oscar Palmer Ya帽ez
Editorial: Random House (col.lecci贸 Roja & Negra)
Data de publicaci贸: mar莽 de 2013
P脿gines: 576

Deixa un comentari