Site icon

– Teatre – EL ZOO DE VIDRE (*****) – Teatre Goya – 17/05/2014

Passem pàgina del últim conflicte d’ahir, produït en un intent barruer de silenciar la nostra opinió com espectadors, quan aquesta opinió no agrada o no és convenient als interessos econòmics dels que es consideren afectats. Continuem doncs amb la voluntat d’explicar el que fem, el que veiem i donant la nostra opinió com espectadors dels esdeveniments culturals, als que tenim la sort de poder assistir.

Dissabte tot just sortim de Cincómonos, ens apropem al bar del CCCB per tal de fer un cafetó abans de continuar la sessió doble de Teatre… i passem d’un esdeveniment que no ens agrada gens a un altre que compensa amb escreix el mal gust de boca de l’anterior i que valorem amb la màxima puntuació de cinc estrelles. Es tracta de EL ZOO DE VIDRE, un clàssic del Teatre del segle XX i que està considerada per molts, com una de les obres mestres de Tennesse Williams.

De fet es considera una obra semi autobiogràfica de l’autor. L’argument tracta de l’abisme existent entre el món que es vol veure i la realitat, a través del retrat d’una família del sud dels Estats Units el 1930, capitanejada per una mare controladora i tanmateix tendra, que busca desesperadament un futur millor per als seus fills, durant els desoladors anys de la Gran Depressió nord-americana dels anys trenta.

Va ser estrenada amb gran èxit el 1944 a Chicago i l’any següent a Nova York, per ser posteriorment portada al cinema al 1950 i també al 1987 interpretant el paper de protagonista actrius com Katherine Hepburn o Joanne Woodward. Sobre l’escenari teatral també grans noms com Margarita Xirgo o Jessica Lange.

La direcció d’aquesta proposta actual, la firma JOSEP MARIA POU, que embolcallat d’un gran equip ha aconseguit una meravella de versió teatral, tant en l’elecció dels protagonistes com en la posada en escena i escenografia força realista però a la vegada moderna en la seva concepció dels espais.

Evidentment la gran protagonista és un altra dama de l’escena actual de casa nostre i que a nosaltres ens agrada molt com treballa amb profunditat els personatges…. ens referim a MÍRIAM ISCLA, que està esplèndida en el paper d’Amanda. Però la sorpresa mes gran, almenys per nosaltres, ha estat l’actuació de DAFNIS BALDUZ que farà parlar i molt, amb una actuació memorable que supera inclús a la seva companya d’escena. Aquest és el paper que es creu gairebé autobiogràfic del autor…. i esta realment molt ben escrit. Dafnis ha sapigut aprofitar la importancia del paper i l’ha clavat.

Els altres dos papers, més complementaris, però també molt ben treballats, especialment el de l’actriu MERITXELL CALVO en un paper força difícil d’interpretar. PETER VIVES que actua únicament en la segona part de l’obra no es queda enrere en el seu nivell interpretatiu.

Com veieu, vàrem sortir del teatre realment entusiasmats de viure un altre cop una nit màgica de bon Teatre. No cal dir que la recomanem de totes, totes. Un altre 5 estrelles per la col·leció de “Voltar i Voltar”.

Autor: Tennessee Williams
Direcció: Josep Maria Pou – Ttaducció: Emili Teixidor
Repartiment: Míriam Iscla (Amanda Wingfield) – Dafnis Balduz (Tom Wingfield) – Meritxell Calvo (Laura Wingfield) – Peter Vives (Jim O’connor)
Ambientació d’espai: Sebastià Brosa – Il.luminació:  Albert Faura – Vstuari: María Araujo – Espai sonor: Àlex Polls – Caracterització: Toni Santos
Producció: FOCUS 
_________________________________________________________________________
– Teatre Goya – Preu 28 € – (preu pagat 16,80€ – TresC)

___________________________________________________________

Exit mobile version