Site icon

– Teatre Musical (56) – SCARAMOUCHE (🐌🐌🐌🐌+🐚) – Teatre Victòria – 12.10.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

SCARAMOUCHE – 

Malgrat que fa unes tres setmanes havia assistit a la roda de premsa d’aquest espectacle i vaig poder veure en directe alguns números musicals de SCARAMOUCHE, que em van agradar força, sincerament no les tenia totes, amb aquesta nova proposta de Teatre Musical de Dagoll Dagom, ja que havíem llegit algunes opinions força desfavorables.

Per sort l’Imma, per tal de celebrar el dia de Sant Miquel, entre altres obsequis, em va regalar les entrades per poder anar a veure’l i dimecres passat 12 d’octubre vàrem aprofitar la festa de “obligado cumplimiento”, per apropar-nos al Teatre Victòria.

Hem de dir que ens ha agradat molt més del que esperàvem i volem felicitar des d’aquí a l’equip de Dagoll Dagom, per haver assolit de nou la creació d’un Musical en català, que no té res a envejar a qualsevol proposta de teatre Musical presentada a Broadway o en el West End de Londres.

Potser, la meva qualificació gairebé de 5 “cargols voltaires” és deguda al fet que m’agraden molt els Musicals, però precisament per això mateix, segurament hauria de ser encara més rigorós quan em poso a valorar la qualitat d’un espectacle d’aquestes característiques. Considero que la qualitat de la seva posada en escena és gairebé immillorable.

Ens ha agradat per sobre de tot una posada en escena realment extraordinària, amb grans mitjans tècnics, una escenografia espectacular i un molt vistós vestuari, al que l’ajuda i molt la sèrie de perruques de vius colors. Malgrat que es podria haver acabat en això i quedar-se exclusivament en una posada en escena espectacular, considerem que l’argument que ha desenvolupat en Joan Lluís Bozzo està molt ben construït i aconsegueix ser entretingut pel tipus de públic familiar al que està dirigit; un argument que gira bàsicament sobre els dos germans bessons que protagonitza l’esplèndid Toni Viñals.

Joan Lluís Bozzo, ha comptat amb l’ajuda de David Pintó i Joan Vives en les lletres de les cançons. La música i orquestració són obra d’Albert Guinovart i en Joan Vives també s’ocupa de la direcció musical. La música de l’orquestra de Lleida ha estat prèviament gravada, malgrat que en directe s’acoblen a ella 10 músics en directe.

He de reconèixer que potser la mùsica d’Albert Guinovart, es el que menys m’ha sorpres de tot, perque encara que es agradable al oide i algunes composicions són realment magnífiques, ens tornen a sonar massa a algunes composicions de  “Mar i Cel”.

En la nostra sessió no va actuar Ivan Labanda, en un dels principals papers, el del Marquès; la veritat és que ens vàrem emportar un disgust, perquè ens feia espacial il·lusió poder-lo veure treballar de nou, malgrat que Frank Capdet, va oferir una substitució magnífica.

En el càsting destaco per sobre de tots un extraordinari Toni Viñals (Scaramouche), i valoro molt positivament les veus de Ana San Martín (Olympia), Frank Capdet (Marquès de l’Echa lonne), Mireia Mambo (Camilla), Jordi Coromina (Bàrtolo), Clara Moraleda (Fanny), Albert Mora (Philippe), Marcel Clement (Coullardin), Anna Alborch (Madame) i Pep Ferrer (Dégeon).

En resum, una gran comèdia musical d’aventures, amor i revolució, inspirat en la novel·la de Sabatini i en l’imaginari del cinema de capa i espada, que vol ser una mena d’homenatge a aquest gènere. Crec que estem davant d’un dels grans èxits de la temporada.

Direcció i Llibret, Joan Lluís Bozzo
Lletres cançons, Joan Lluís Bozzo, David Pintó, Joan Vives
Música, Albert Guinovart
Scaramouche, Toni Viñals – Olympia, Ana San Martín – Camilla, Mireia Mambo – Marquès, Frank Capdet – Bàrtolo, Jordi Coromina – Fanny, Clara Moraleda –  Philippe, Albert Mora – Coullardin, Marcel Clement – De la Rose, Pitu Manubens – Madame, Anna Alborch – Dégeon, Armand i Puccinella, Josep Ferrer – Benoit i enamorat, Jan Forrellat – Monsieur de Babineaux, doble de René/Louis i Bastian, Eduard Mauri – Charlotte i Mademoiselle de Lafontaine, Lucía Torres – Albertine i Madame de Pompignan, Cristina Murillo – Madelon i Madame Gifflet, Mireia Dolç – Jeanne i Madame de la Harpe, Neus Pàmies
Producció executiva i gerència, Anna Rosa Cisquella – Direcció musical, Joan Vives – Coreografia, Francesc Abós – Mestre d’armes, Jesús Esperanza – Escenografia, Alfons Flores – Vestuari, Montse Amenós – Disseny d’il·luminació, Albert Faura – Disseny de so, Roc Mateu – Caracterització, Eva Fernàndez – Ajudant de direcció, David Pintó – Lluita escènica, Kike Inchausti – Càsting, Miquel Periel
Idioma: català
Durada:2 hores i 45 minuts (incloent-hi l’entreacte)

cargol espadatxi

Exit mobile version