Site icon

– CONCERT PER LA LLIBERTAT (a decidir el nostre futur com a poble) (*****) – 29/06/2013

Per MIQUEL GASCÓN …

La nostra agenda a ultima hora va canviar per voluntat pròpia, ja que teníem entrades per el TNC feia mesos, i al comprovar el dia abans del concert que encara hi podíem accedir al “Concert per la llibertat” organitzat per OMNIUM CULTURAL, (entitat de la que som socis), varem decidir anar-hi i perdre les entrades de “Atraco, paliza y muerte a …”

Hem de dir que ha estat una experiència que mai a la nostra vida aconseguirem esborrar de les nostres memòries; el assistir en directe al camp Nou a un concert/FESTA, de mes de 6 hores, on el que menys importava era la qualitat o no dels que voluntàriament i de forma gratuïta varen actuar…. el que molts necessitàvem era reviure, encara que d’un altre manera, la manifestació del 11 de Setembre del 2012, 8 mesos desprès.

“El AKELARRE” tal i com el va titular “la Camacho”, es va poder celebrar a pesar del entrebancs les pressions, que han hagut de superar l’organització durant aquets 8 mesos transcorreguts des de què es va començar a plantejar aquest concert. Hem tingut poques representacions internacionals, però s’ha intentat per tots els mitjans com per exemple amb Bucce Springsteen que ha justificat la seva NO presencia amb motius d’agenda…. encara que tampoc s’ha dignat a gravar cap video excusant la seva presencia com altres si ho han fet.

Altres casos coneguts per tothom i mes propers geogràficament han estat els casos de Mayte Martin i de Pedro Guerra, que desprès de comprometre la seva actuació és van tirar enrere,… aquest ultim ha argumentat que “aquesta no és la meva guerra“….. de quina guerra parla? … potser de la d’un poble que vol decidir en llibertat i pacíficament el seu futur ?

Mes greu em sap alguna reacció que he llegit aquest mati a un Bloc amic, d’un molt bon amic que es defineix com “actualment independentista”, i que amb arguments que podien haver estat escrits molt bé per Albert Rivera de Ciudatans… o per la Camacho…. tractava de justificar la seva NO presencia en el concert criticant l’escassa qualitat dels que van participar en el concert, la utilització de l’OBC i de TV3 per exemple…. i evidentment entrava amb arguments d’utilització de recursos “que son de tots” per una celebració partidista ???…

Us deixo unes quantes “perles” que encara no m’arribo a explicar com les pot arribar ni a pensar, una persona que conec, una persona amb cultura i segons diu democrata e independentista ??? … crec sincerament que ha estat simplement una provocació… i a mi em costa poc que em provoquin… i mes si crec que ataquen els meus sentiments mes profunds…  i encara menys quan es fa sense haver viscut el concert i tan sols amb visions parcials per TV ….

“El pitjor que podem fer es convertir un acte així en un concert de costellada. Era inevitable que amb tanta gent no es podés  mantenir la qualitat. Calien tants?

…. la retransmissió íntegra de l’acte per part de la televisió i la radio pública catalana, em sembla poc apropiat i motiu i argument de crítica que no ens beneficia gens, sobretot perquè aquesta ràdio i televisió pública que paguem entre tots, segurament no oferiria la mateixa cobertura a un acte dels que s’estimen més el no a la independència, en el cas que aquest també estiguessin convençuts de demanar el dret a votar…

… però un col·lectiu com l’OBC de qui segueix les directrius?, si hi ha musics que no estan d’acord ni tan sols en que hi hagi dret a decidir, ja no dic independència, tenien llibertat per no anar?.

Amb el preu de l’entrada que es pagava? El Barça cedia l’estadi o va cobrar?, totes les despeses de l’escenari, equips d’amplificació i personal, a part dels voluntaris, ho feien de franc? Tots ells ho ferien per un acte idèntic però on es cridés VIVA ESPAÑA?”

Per compensar-ho també he llegit en un altre bloc amic,  sentiments viscuts d’una nit màgica, expressats amb paraules:

 “Moments gravats al foc a l’anima meva, com a culminació d’una estimació sense límits que sento i professo, la meva terra, la meva pàtria, la meva Ítaca. Per sobre de la molta societat, podrida i corrupte, que ens mana i governa està el país, està la llengua, està el poble. I ahir nit és el que es va sentir i veure al Nou camp, són tots els elements que ens fan grans com la cultura, el respecte i l’amor infinit per Catalunya. Moments com ‘Un núvol blanc’, el mosaic humà i els Castellers de Vilafranca restaran sempre més dins el meu cor i serà bo que ho porti sempre fresc i viu, el seu record, per resistir els moments difícils i penosos que haurem de patir als que estimem el significat d’aquest concert”.

No cal que dir-vos que la meva opinió i els meus sentiments estan molt mes proper d’aquesta segona opinió.  Crec que independentment de la qualitat de so a l’estadi, de les improvisacions, dels nervis perquè tot surti el millor possible, de la qualitat o no dels participants…. per mi ha estat una nit que no esborraré mai de la meva memòria.  Un concert i una FESTA que passarà a la història de Catalunya, vulguin o no els seus detractors.

Us deixo un video que vaig intentar gravar amb el mòbil, mes que de les actuacions que ja podreu veure per tot arreu…. l’ambient que es va viure.

Els que no vau ser, malauradament us ho vau perdre…

________________________________________________________________

– Camp Nou – Preus de 150 € a 10 € – ( preu pagat 36 € )

________________________________________________________________

Exit mobile version