Site icon

– Teatre – EL AUTOR INTELECTUAL (*****) – Sala Atrium – 08/10/2013

Ahir i quasi bé per casualitat varem assistir a l’estrena a Barcelona d’una obra de teatre que farà parlar a Barcelona i a la resta de l’estat espanyol; es tracta de la primera obra que forma part de la trilogia “Sobre Algunos Asuntos de Familia” del autor Colombià JORGE HUGO MARÍN.

Malauradament a Barcelona ùnicament es podrà veure a partir d’avui en 5 sessions mes, del dimecres 9/10 al diumenge 13/10. JA PODEU CORRER !!!

Aquesta primera part de la trilogia, sota el nom de “EL AUTOR INTELECTUAL“, és l’única que de moment podrem veure a casa nostra. Esperem que ben aviat puguin tornar a visitar-nos i viatjar des de Colòmbia a Barcelona. Aquesta vegada per aconseguir portar-los fins aquí s’ha format una mena d’associació que ha apostat per ells, entre els que formen part l’empresa Focus, la Villarroel i la Sala Atrium.

Jorge Hugo Marin

JORGE HUGO MARÍN (nascut a Medellin l’any 1981), va fundar l’any 2009 a Bogotá la Companyia teatral “LA MALDITA VANIDAD”. Aquesta, va néixer com un laboratori d’artistes joves de l’ofici teatral Colombià, que recerca una construcció realment profunda de la personalitat dels seus personatges i a la vegada en la seva relació amb els espais naturals, sempre amb una identitat des del mes quotidià i aparentment simple.

El primer fruit d’aquesta recerca va ser l’obra que ara podeu veure a Barcelona, “EL AUTOR INTELECTUAL“; normalment es representa en una casa de debò (no en un teatre)… i els espectadors (màxim uns 30) observen l’acció des de l’exterior a traves d’una finestra com si estiguessin espiant el que succeeix al seu interior. Val a dir que a Barcelona ha estat impossible representar-ho en aquest format i s’ha optat per una sala reduïda com la Atrium, amb una capacitat només d’unes 60 persones.

Celebració 4art aniversari de la Cia LA MALDITA VANIDAD

L’argument molt resumit és el següent: a la sala d’estar d’una casa es retroben 3 germans, el petit, Jorge, casat i amb un fill, ara sense feina (que fins al moment s’ha fet carrec de la mare) … el gran, Sergio, també casat, posició acomodada, que sempre s’ha despreocupat de la seva mare… i la filla, Nora, sense ocupació i amb alguns problemes psicològics. La discussió, esta clar, és qui dels tres a partir d’ara es farà carrec de la seva anciana mare.

Fins aquí puc explicar. Un argument tan quotidià, per desgracia, a la major part de societats del mon, esdevé en mans d’aquesta companyia en una obra mestre de TEATRE PUR ….. almenys del que veritablement m’agrada a mi.

L’estudi minuciós de cada un dels personatges que l’autor/director JORGE HUGO MARÍN sap extreure d’ells, és per sucar-hi pa. A la vegada, les interpretacions dels 5 actors principals és de les millors que he vist en aquests últims anys, especialment em va meravellar el treball de JUAN MANUEL LENIS i ELLA BECERRA

Per cert, ahir mateix es van assabentar de què a ELLA BECERRRA, li havien atorgat el premi a la millor actriu en el Festival de Sarajevo, on van actuar en el Teatre Nacional aquest dissabte passat, 5 d’octubre; allà varen tenir millor sort que nosaltres, ja que varen poder veure la trilogia sencera.

Sense cap mena de dubte, US RECOMANO que no us perdeu aquesta experiència teatral…. espavileu a comprar ja les entrades, d’una de les 5 sessions que resten. Conteu que la Sala Atrium és molt petita i les localitats s’esgotaran enseguida. ABSOLUTAMENT RECOMANABLE. Com veieu la meva valoració és de 5 estrelles i en TEATRE fa molt de temps que no valoro amb aquesta puntuació.

Per tal de què us feu una idea, aquesta trilogia “Sobre Algunos Asuntos de Familia”, ha estat convidada a una vintena de Festivals de tot el mon.

Si voleu veure ja, la resta de la trilogia tindreu que fer uns quants kilòmetres…

– “Como Quieres que te quiera” en el Teatro Falla de Cádiz, dins del XXVIII festival de Teatro Iberoamericano de Càdiz (una única funció el 19/10)

– “Los autores Materiales” en la Sala Valle Inclán del Círculo de Bellas Artes de Madrid (4 funcions els dies 26 i 27/10).

________________________________________________________________

EL AUTOR INTELECTUAL (1a part de la trilogia”Sobre Algunos Asuntos de Familia)
Autor i director : JORGE HUGO MARÍN
Sergio: ANDRÉS ESTRADA
Jorge: JUAN MANUEL LENIS
Susana: SUSANA SOLEDAD RODRÍGUEZ
Elvira: ELLA BECERRA
Nora: ANGÉLICA PRIETO / MARIA ADELAIDA PALACIO
Vecina: MARIA ADELAIDA PALACIO
assistent de direcció: MARIA ADELAIDA PALACIO
Producció de LA MALDITA VANIDAD (Bogotá – Colombia)

________________________________________________________________

– Sala Atrium– Preu 14,25 € –   ( preu pagat 14,25 € )
_____________________________________________________________________________

Exit mobile version