Site icon

– Cinema – BLANCANEU (****) – portal d’internet Filmin – 17/02/2013

Per IMMA BARBA

Ahir diumenge, calentets a casa i desprès d’un dinar en bona companyia vam decidir veure la pel·lícula que al vespre s’emportaria 10 Goyas i que ja havia recollit quatre Gaudis’s a mes d’altres premis, pel·lícula que teníem pendent de visionar. Vam accedir a la xarxa de Filmin i desprès del corresponent pagament de 2,95 euros vam veure BLANCANEU de Pablo Berger.

Blancaneu és una original versió del popular conte dels Germans Grimm, ambientada als anys 20 al sud d’Espanya, protagonitzada per actors i actrius de la talla de Maribel Verdú, Angela Molina, Macarena Garcia i Josep Maria Pou. La banda sonora ha estat composta per Alfonso de Vilallonga i Chicuelo, i Sílvia Pérez Cruz hi interpreta dos temes originals de Chicuelo i una saeta escrita per ella mateixa.

Aquesta pel.licula va ser estrenada el dia 26 de setembre del 2012 al Liceu de Barcelona amb música en directe.

La pel·lícula ens va enganxar casi des.del primer moment per la seva fotografia i la seva música. Un encert total situar la història a l’Espanya “folklòrica” dels anys 20 i un altre encert, per nosaltres, és la troupe de nans que es dediquen a torejar en plan còmic i que es fan càrrec de Blancaneu, filla d’un torero famós que queda invàlid i vidu el dia del seu naixement, i que cau en mans d’una infermera molt i molt dolenta que assoleix de seguida i a la perfecció el paper de madrastra del conte.

Una ambientació perfecta, amb un vestuari impecable i una música que respon perfectament a cada una de las imatges del film.

Un dels episodis mes sorprenents per nosaltres son la sèrie de fotografies d’estudi que es fan tots els familiars i coneguts del torero, un cop aquest ha mort i al que han vestit de torero, desconeixem si és un gag afegit a la pel·lícula o realment recrea els costums d’alguna època o regió desconeguda per nosaltres.

Amb un final inesperat i sorprenent, “Blancaneu” ens descobrirà que la vida no és com en els contes, sinó que la realitat és molt mes cruel i melodramàtica i que normalment no apareixen els prínceps blaus o les fades que tot ho solucionen.

Pablo Berger va néixer a Bilbao l’any 1963. Al 1988 va dirigir el seu primer curtmetratge “Mamà”  que va aconseguir algun premi, fet que li va permetre anar a New York a fer un màster de cinema. Aconseguit el doctorat va estudiar per publicista i realitzador de videoclips. Al 2002 va fer la seva pel·lícula “Torremolinos 73” sent aquesta “Blancaneu” el seu segon llargmetratge.

________________________________________________________________

– Cinema – portal d’internet Filmin –  (Preu 2,95 Euros)

________________________________________________________________

Exit mobile version