Site icon

– Voltar per la Literatura – LA VIDA CUANDO ERA NUESTRA de Marian Izaguirre – (🐌🐌🐌🐌) – (L03)

Per Imma Barba

LA VIDA CUANDO ERA NUESTRA de Marian Izaguirre – 

A priori m’atrauen els llibres de temàtica relacionada amb els llibres, i d’aquest, a més, em va atreure la portada amb aquests nens embadalits davant un aparador ple de llibres.

Ens trobem a Madrid l’any 1951 dins una llibreria de llibres vells que porten Matias i Lola, situada en un petit carrer sense sortida de la ciutat. Ells viuen junts fa més de 15 anys tot i que no estan casats. La guerra civil va impedir el divorci d’en Matias i ell va estar pres per les seves idees polítiques. Abans de la guerra Matias era propietari d’una editorial i Lola hi treballava com a traductora.

Alice és una dona anglesa que resideix a Madrid des de fa anys. Un dia veu pel carrer a Matias portant uns llibres i el segueix fins a la llibreria. Entra, compra un llibre i aprofita per deixar d’amagat el que ella duia. Torna i una tarda coneix la Lola i comencen a llegir conjuntament un llibre que parla de Rose, una jove que desconeix qui són els seus pares. L’acció del llibre que llegeixen se situa a Anglaterra a començaments del segle XX.

L’amistat entre Lola i Alice, dues dones molt diferents i que no es coneixen, es va forjant a poc a poc mitjançant la lectura.

“La vida cuando era nuestra” és un petit homenatge a la literatura i als llibres. Un llibre dins d’un altre llibre. Dues històries que comencen al mateix temps i que avancen juntes sense que guanyi terreny una sobre l’altra. L’interès pel desenvolupament de les dues històries és igual i constant durant tota la lectura.

La història de Rose està narrada en primera persona i la seva narració m’ha recordat l’estil de les novel·les clàssiques vuitcentistes. La història del present, és relatada en tercera persona quan estem amb Lola i Matias i en primera persona quan està l’Alice.

Un llibre que m’ha agradat molt i que he llegit sense presses però sense pausa fins a l’última línia. Senzillament, una delícia.

Marian Izaguirre va néixer a Bilbao l’any 1951 i viu a Madrid. Llicenciada en ciències de la informació s’ha dedicat al periodisme i la publicitat compaginant la feina amb l’escriptura.

Fa vint anys va publicar la seva primera novel·la “La vida elíptica” i des d’aleshores ha publicat entre d’altres “El opalo y la serpiente (1996), “El león dormido” (2005), “La parte de los angeles” (2011). “La vida cuando era nuestra” és la seva última novel·la.

Dades técniques :

Títol: “La vida cuando era nuestra

Autor: Marian Izaguirre

Editorial: Lumen – Data de publicació: 09/05/2013 – 416 páginas

Exit mobile version