– Voltar per la Literatura – LA VIDA CUANDO ERA NUESTRA de Marian Izaguirre – (🐌🐌🐌🐌) – (L03)

Per Imma Barba

LA VIDA CUANDO ERA NUESTRA de Marian Izaguirre – 

A priori m’atrauen els llibres de temàtica relacionada amb els llibres, i d’aquest, a més, em va atreure la portada amb aquests nens embadalits davant un aparador ple de llibres.

la-vida-cuando-era-nuestraEns trobem a Madrid l’any 1951 dins una llibreria de llibres vells que porten Matias i Lola, situada en un petit carrer sense sortida de la ciutat. Ells viuen junts fa més de 15 anys tot i que no estan casats. La guerra civil va impedir el divorci d’en Matias i ell va estar pres per les seves idees polítiques. Abans de la guerra Matias era propietari d’una editorial i Lola hi treballava com a traductora.

Alice és una dona anglesa que resideix a Madrid des de fa anys. Un dia veu pel carrer a Matias portant uns llibres i el segueix fins a la llibreria. Entra, compra un llibre i aprofita per deixar d’amagat el que ella duia. Torna i una tarda coneix la Lola i comencen a llegir conjuntament un llibre que parla de Rose, una jove que desconeix qui són els seus pares. L’acció del llibre que llegeixen se situa a Anglaterra a començaments del segle XX.

L’amistat entre Lola i Alice, dues dones molt diferents i que no es coneixen, es va forjant a poc a poc mitjançant la lectura.

“La vida cuando era nuestra” és un petit homenatge a la literatura i als llibres. Un llibre dins d’un altre llibre. Dues històries que comencen al mateix temps i que avancen juntes sense que guanyi terreny una sobre l’altra. L’interès pel desenvolupament de les dues històries és igual i constant durant tota la lectura.

La història de Rose està narrada en primera persona i la seva narració m’ha recordat l’estil de les novel·les clàssiques vuitcentistes. La història del present, és relatada en tercera persona quan estem amb Lola i Matias i en primera persona quan està l’Alice.

Un llibre que m’ha agradat molt i que he llegit sense presses però sense pausa fins a l’última línia. Senzillament, una delícia.

marian_izaguirre_p

Marian Izaguirre va néixer a Bilbao l’any 1951 i viu a Madrid. Llicenciada en ciències de la informació s’ha dedicat al periodisme i la publicitat compaginant la feina amb l’escriptura.

Fa vint anys va publicar la seva primera novel·la “La vida elíptica” i des d’aleshores ha publicat entre d’altres “El opalo y la serpiente (1996), “El león dormido” (2005), “La parte de los angeles” (2011). “La vida cuando era nuestra” és la seva última novel·la.

Dades técniques :

Títol: “La vida cuando era nuestra

Autor: Marian Izaguirre

Editorial: Lumen – Data de publicació: 09/05/2013 – 416 páginas

cargol-i-llibre

4 pensaments a “– Voltar per la Literatura – LA VIDA CUANDO ERA NUESTRA de Marian Izaguirre – (🐌🐌🐌🐌) – (L03)

 1. Mª Carmen

  Siguiendo tu recomendación lo saqué el otro día de la Biblioteca y lo empezaré a leer en unos días. Ya te diré qué me parece.
  Besos. Tu hermana preferida

  Respon
 2. Mª Carmen

  Hace unos días que lo he terminado y, francamente, he disfrutado leyéndolo. Además se desarrolla por calles de Madrid que recorro a menudo. Ahora estoy con otro de los recomendados por tí. Ya te daré mi opinión. Muchos besos

  Respon

Deixa un comentari