Site icon

– Viatge per ÀSIA CENTRAL a través de la Ruta de la Seda (capítol 0) – UZBEKISTAN – KIRGUIZISTAN – XINA

Clicka aqui per anar al capitol següent (1)

Per fi sembla que tot es va arreglant per començar el Viatge d’estiu, tant desitjat per nosaltres i que normalment preparem d’un any per l’altre. Aquest any han sortit variïs entrebancs que ens han fet variar els plans sobre la marxa. Primer, ja fa mesos varem comprar els passatges d’avió per anar per el nostre compte a JAPÓ i visitar-lo durant tot un mes, però malauradament als 3 dies de comprar els bitllets d’avió amb AIR FRANCE, va passar el que tots coneixeu… la enorme catàstrofe provocat per un dels Tsunami mes destructors de l’historia recent, i sobretot la fuga radioactiva d’una central nuclear amb uns graus de radioactivitat semblants o tal vegada superiors al fins a les hores pitjor desastre nuclear… el de Txernobil.

Això ens va fer replantejar de nou el destí , encara que sabíem que era difícil recuperar els imports dels 4 passatges a Japó que havíem comprat. AIR FRANCE van mirar cap un altre banda i es van desentendre de qualsevol possible canvi de destinació amb l’excusa de que es tractava d’una oferta. Hem escrit a tot “cristo” via correu electrònic o per correu certificat però malauradament AIR FRANCE ens ha tractat molt malament i l’únic que hem aconseguit a base de fer-nos pesats,… es que ens retornin les tasses que era mes o menys la meitat del import total del viatge. Mai mes volarem amb aquesta Companya aèria per el tracte que hem tingut per part d’ells.

L’únic organisme que sembla que ens ha fet una mica de cas es el Parlament Europeu, ja que hem rebut resposta escrita, confirma’n que entra dins de les seves competències el cas i que estudiaran la possibilitat de legislar solucions en casos de desastre naturals o de conflictes armats a posteriori de la compra de passatges aeris.

Com el cas es podia allargar durant mesos si es que es resolt algun dia, varem canviar de destinació i varem optar per conèixer un altre trosset de la RUTA DE LA SEDA … aquest cop ÀSIA CENTRAL, tot fent una ruta força complerta visitant UZBEKISTAN, KIRGUIZISTAN, i una entrada breu a XINA …. per la província xinesa de XINJIANG, per tal de conèixer el mercat, ja mític i segurament el mes anomenat de la ruta de la Seda… el de KASHGAR. Per això tindrem que travessar la serralada dels PAMIR amb muntanyes de mes de 7.000 metres d’alçada, per “carreteres” sense asfaltar construïdes a gairebé 4.000 metres.

L’altre entrebanc, va passar fa tan sols un parell de setmanes, quant vaig tenir una forta crisis asmàtica (feia 3 anys que no en tenia cap)….que en va deixar la moral per terra a 15 dies de la sortida del nostre somiat viatge.  Però tot te solució i amb una medicació de “cavall” i repos sembla que la cosa s’ha pogut solucionar.  Acabo fa una estona de rebre l’alta mèdica i el permís del Neumoleg per poder viatjar !!!!

Volarem a la capital de UZBEKISTAN, Taixkent (via Istanbul)…

Taixkent , la capital de UZBEKISTÁN

….i des de aquesta ciutat iniciarem un recorregut amb vehicle amb conductor que anirà variant depenent del país que visitem. Farem camí fins a SAMARCANDA

Samarcanda

Samarcanda

Escolteu l’oració del muetzí….. que a mi em posa la pell de gallina, cada cop que viatjo a un país islàmic…

….. desprès BUKHARÀ i finalment KHIVÀ, per volar de nou a Taskent. Aquesta primera part del viatge serà força calorosa perquè esta situat en un paisatge absolutament desèrtic, però amb monuments importantíssims d’art islàmic, ciutats amb barris plens de mesquites i de carrerons estrets de les seves medines, amb mercats o socs que a mi m’agraden tant.

Bukharà

Khivà

Khivà

La segona part del viatge, sortint un altre cop de Taixkent , farem camí cap el vall de FERGANÀ amb un paisatge molt mes verd…

Vall de Fergana

si voleu conèixer una mica de la musica de UZBEKISTÁN, veieu aquest vídeo…

…. per després entrar en un altre país, KIRGUIZISTAN i a traves de paisatges molt muntanyosos ens endinsarem a les muntanyes del  PAMIR amb pics de mes de 7.000 metres. Dormirem variïs dies amb iurtes (tendes de lona de forma quasi be rodones, on viuen els nòmades) i en llocs on no existeix gairebé pobles ni civilització… unicament ramats i paisatge. Passarem fred a l’agost ???.

iurta als PAMIR

PAMIR

PAMIR

Entrarem a XINA i visitarem la ciutat de KASHGAR, on esta situat el ja mític MERCAT dels diumenges (el mes important de la Ruta de la Seda), on les ètnies de molts quilometres al voltant, baixant a fer les seves transaccions.

Mercat de Kashgar

Mercat de Kashgar

Per finalitzar tornarem a KIRGUIZISTAN, i acabarem de conèixer els seus paisatges, les seves ètnies, els seus llacs a alçades importants i continuarem dormint en iurtes. El final del viatge es a la capital del país BIXKEK, des de on volarem de nou a Barcelona.

Llacs Son Kul e Issyk Kul - KIRGUIZISTAN

Bixkek, la capital de KIRGUIZISTAN

si voleu conèixer una mica de la musica de KIRGUIZISTAN, veieu aquest vídeo…

Els cargols “voltaires” estem a punt de posar-nos les motxiles i començar la gran aventura d’aquest any….

No se si aquesta vegada podrem escriure alguna crònica des de allà… mes aviat crec que serà força complicat… però poder anirem deixant testimoni amb alguna foto del nostre viatge.

Fins la tornada “Voltaires “. Una enorme abraçada a tots els que acostumeu a seguir aquest BLOC.

Exit mobile version