– 028 (23/24) – Dansa – TITANAS (Sol Pic贸 – Natsuki – Charlotta 脰fverholm)聽(馃悓馃悓+馃悮) – Mercat de les Flors – 03/11/2023

El divendres 3 de novembre vam fer cap novament al Mercat de les Flors per veure TITANAS, l’煤ltima creaci贸 de Sol Pic贸, amb dues conegudes core貌grafes m茅s, proposta estrenada el maig del 2022 al Palau de les Arts de Val猫ncia.

Abans de continuar hem de dir que hem vist for莽a espectacles de dansa creats per Sol Pic贸, i mai ens han acabat de fer el pes. A l’hora d’escollir els espectacles del nostre abonament, v脿rem escollir aquest espectacle, per comprovar definitivament si realment est脿vem equivocats en la nostra valoraci贸, en veure que gaireb茅 tothom qualifica aquesta core貌grafa com una de les millors en l’actualitat. Com veureu, novament la coreografia d’aquesta producci贸 no ens va acabar d’agradar.

TITANAS 茅s una trobada entre Sol Pic贸Natsuki i Charlotta 脰fverholm, tres ballarines i core貌grafes arribades a la seva maduresa, que amb estils i mirades diferents convergeixen en aquesta pe莽a. Tres dones que nom茅s tenen en com煤 la seva llarga traject貌ria vital i professional i la seva energia.

Quinze membres del cor femen铆 ACTEA, dirigit per Carles Josep Comalada, han acompanyat aquestes “deesses” amb la m煤sica creada per Judit Farr茅s i les imatges acolorides i impactants de Milosh Luczynski.

Creiem que el millor de la proposta 茅s precisament el tractament musical que es converteix en una quarta ballarina i molt especialment el treball la v铆deo-creaci贸 de Milosh Luczynski, que omplen l’escenari d’imatges espectaculars que salven la proposta.

Sol Pic贸 Monllor (Alcoi 1967) va crear la seva pr貌pia companyia l’any 1994 ….

Una reconeguda ballarina i core貌grafa amb 10 premis Max, el Premi Nacional de Dansa de Catalunya 2004, el premi Ciutat de Barcelona de Dansa 2015 i el Premi Nacional de Dansa 2016.聽

Anna Ventura,聽Natsuki, 茅s ballarina, productora i core貌grafa amb companyia pr貌pia des del 1991. Va n茅ixer a Girona i聽despr茅s聽d’estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona i a聽The聽Place聽Dance聽School聽de Londres, es va instal路lar a Fran莽a. Ella desenvolupa un estil en la cru茂lla entre la dansa moderna, el flamenc i el聽butoh.聽En relaci贸 amb el聽seu nom art铆stic ella manifesta “Vaig triar聽Natsuki, que 茅s mascul铆 i femen铆 alhora. Flor de Lluna, astre vegetal; des dels estels, les seves arrels es van desplegant per tocar amb la punta dels dits els rius, les muntanyes i els 茅ssers estimats“.

Charlotta聽脰fverholm聽茅s聽directora art铆stica,聽ballarina聽i core貌grafa que des de la creaci贸 de la Companyia聽Jus聽de la Vie el 1995, ha creat聽m茅s聽de 30 produccions que han girat per tota Europa, Am猫rica i 脌frica. El seu treball 茅s el teatre de dansa f铆sica amb profunditat, ironia, brutalitat i humor. Des de 2015 s’ha centrat en la promoci贸 d’int猫rprets de聽m茅s聽de聽45聽anys amb el seu projecte anomenat Age on聽Stage.

Judit Farr茅s (Igualada 1974) 茅s actriu, compositora, arranjadora, m煤sica i聽discj貌quei.

Milosh聽Luczynski,聽artista xec聽que viu i treballa a Par铆s. Ha estudiat antropologia cultural, disseny industrial, comunicaci贸 i multim猫dia. S’inventa formes de cultura electr貌nica personals barrejant instal路lacions multim猫dia, v铆deo, gr脿fics i fotografia amb la m煤sica i la literatura.

TITANAS聽茅s la聽conflu猫ncia聽de quatre carreres聽art铆stiques聽que es troben en el mateix punt del cam铆 aportant maduresa i virtuosisme. La dansa de base contempor脿nia, flamenca i de puntes聽cl脿ssiques聽de Sol Pic贸, la聽fisicalitat聽explosiva de聽Charlotta聽脰fverholm聽i l’univers聽butoh聽de聽Natsuki聽es transformen a escena en tres聽titanes聽provinents de Saturn.聽

En aquesta pe莽a, les quatre聽Titanas, com elles mateixes s’autodefineixen creant un espai de llibertat amb una clara aposta per la tecnologia, a trav茅s de les projeccions de聽Milosh聽Luczynski聽i de la m脿 de Judit Farr茅s, que ens ajuda a viatjar per diferents ambients amb el suport del cor.

Una proposta realment sorprenent i en la que destaquen els colors, la lluminositat i la m煤sica que a estones atrapen les nostres mirades i a estones es tornen repetitives. Rostres coberts, lluentons, colors platejats i vermells esclatants de les tres ballarines que contrasten amb el negre dels membres del cor.聽Creiem que 茅s una proposta que pateix d’una clara manca d’unitat en la seva coreografia i que m茅s aviat semblen retalls afegits de manera artificiosa per crear aquest espectacle.聽 聽

Danses conjuntes (poques) i solos que ens han perm猫s visualitzar les individualitats de les tres reconegudes artistes. De totes maneres,聽pel que聽fa estrictament a dansa, hem de recon猫ixer que el que m茅s ens va agradar, 茅s l’aparici贸 de Sol Pic贸 ballant sobre les seves puntes, vestida amb cintes de color vermell. Un moment realment fascinant.

TITANAS est脿 programat fins diumenge dia 5 al Mercat de les Flors.聽

Deixa un comentari