– 012 (23/24) – Teatre Musical – THE PRODUCERS – Teatre Tivoli – (🐌🐌🐌🐌🐌) – 28/09/2023

Ahir dijous 28 de setembre, va ser el dia de l’estrena “amb tots els honors” del musical THE PRODUCERS, el nou projecte d’Àngel Llàcer i Manu Guix, el seu quart musical amb Nostromo Live, que es representa com gairebé sempre al Teatre Tívoli.

… i com de costum, una estrena precedida per les crítiques de què una empresa nascuda i amb seu a Catalunya, produeixi sempre els seus espectacles en castellà.

La direcció artística del projecte compta amb Àngel Llàcer i Enric Cambray com a directors d’escena, Manu Guix i Gerard Alonso en la direcció musical i Miryam Benedited i Maria Bossy en la coreografia. La traducció i adaptació és de Marc Gómez, el disseny d’escenografia d’Enric Planas, vestuari de Marc Udina, caracterització d’Helena Fenoy, so de Roc Mateu i la il·luminació d’Albert Faura.

THE PRODUCERS arriba després de “LA JAULA DE LAS LOCAS” (que nosaltres vam veure al Teatre Tívoli en 2018 i novament en 2023), “LA TIENDA DE LOS HORRORES” (que vam veure al Teatre Grec el 2019) i “CANTANDO BAJO LA LLUVIA” (al Teatre Tívoli en 2021).

THE PRODUCERS el musical es va estrenar a Broadway el 2001, a partir del guió de la primera pel·lícula original de Mel Brooks, estrenada l’any 1967. Una pel·lícula que nosaltres vàrem voler revisar la setmana passada, gràcies al fet que està disponible al portal de FILMIN.

Es tracta del musical més premiat de la història i que nosaltres vam poder veure a l’Off-Broadway de Nova York, fa un munt d’anys, quan encara no escrivíem aquest Blog teatral.

La música de THE PRODUCERS, composta també per Brooks i amb llibret compartit amb Thomas Meehan és plena d’homenatges a espectacles com “Cantando bajo la lluvia”.

Els papers principals han estat interpretats, en aquesta nit d’estrena, per Armando Pita (Max Bialystock), Ricky Mata (Leopold Bloom), Mireia Portas (Ulla), Àngel Llàcer (Roger de Bacle), José Luis Mosquera (Franz Liebkind) i Bittor Fernández (Carmen Age-à-trois).

Però a l’escenari treballa un equip de més de 80 persones, que aconsegueixen aixecar una producció absolutament perfecta, que no té res a envejar a qualsevol producció musical de Broadway o de Londres.

Ahir vam gaudir d’una grandíssima producció, amb música en directe i una posada en escena meravellosa, amb una escenografia impecable que canvia de manera constant amb una precisió mil·limètrica. El joc de llums i el so, en tot moment perfectes. El vestuari i les caracteritzacions cuidades al detall.

Les interpretacions dels dos protagonistes ens han semblat fascinants i el rol que interpreta Mireia Portas dona el punt just de comicitat atraient en tot moment la mirada del públic. Esplèndid com sempre Àngel Llàtzer magníficament acompanyat per Bittor Fernández. 

Un excel·lent repartiment, amb un cos de ball sincronitzat i una coreografia d’una gran bellesa plàstica. Un espectacle que ens ha enlluernat i que recomanem si o si als amants dels musicals.

THE PRODUCERS està programada al Teatre Tívoli fins al 26 de novembre.

Deixa un comentari