– 153 (22/23) – Teatre Musical – UN AMOR PARTICULAR —- Teatre Condal (🐌🐌🐌🐌) – 21/07/2023

Ahir divendres 21 de juliol, era nit d’estrena al Teatre Condal d’una producció de Focus i el Grec 2023, UN AMOR PARTICULAR conceptuada com “una comèdia tirant a musical”. 

Una peça que neix d’una història real, quan el Xavier (nom fictici) va recórrer a un dels creadors perquè necessitava, de forma urgent, aprendre a fer riure. Volia salvar el seu matrimoni, i per fer-ho havia de ser divertit. Aquest fet va ser el punt de partida de la història que ara veiem a escena. 

UN AMOR PARTICULAR està dirigit per Jumon Erra amb textos d’ell mateix i de Daniela Freixas. La composició musical és de Miquel Tejada i la direcció musical d’Albert Solà, Andrea Mir i el mateix Miquel Tejada.

Un teatre ple de gom a gom i un enorme escenari que han aconseguit “empetitir” amb l’escenografia de Joana Martí, diferenciant tres espais, la casa dels veïns on estan ubicats els músics, la sala del pis de la protagonista i el racó on s’ubica l’espai de l’angoixat Xavier. La il·luminació de Paula Costas ajuda en tot moment a diferenciar els espais.

El Xavier (Xavi Navarro) és un empresari d’èxit al qual aparentment la vida li somriu. Viu en un barri acomodat de Barcelona amb la seva dona i els seus dos fills. Ell es considera un bon pare, un bon marit, un bon fill, un bon germà, …. però el seu matrimoni fa aigües i ell viu amb la sensació de ser invisible per a la resta de persones que l’envolten. Necessita sortir d’aquest anonimat i decideix fer unes classes particulars que l’ajudin a fer-ho.

L’Ada (Mara Jiménez) és actriu i lluita desesperadament per sortir de la precarietat de la seva vida laboral. Viu en un pis compartit al Raval i el seu company de pis ha marxat. Es qüestiona com pagar el lloguer per no haver de tornar a casa dels pares. Decideix fer classes particulars intentant aconseguir una font d’ingressos regular. Ella es creu forta i manifesta la seva al·lèrgia a l’amor romàntic

L’Ada i el Xavier són dues persones molt diferents, que viuen en galàxies llunyanes dins la mateixa ciutat, i que passen per un moment personal molt delicat i difícil. L’encontre el provoca una necessitat mútua: el Xavier necessita unes classes particulars peculiars i l’Ada les pot oferir.

Una comèdia musical i romàntica on dues persones molt diferents connecten i es complementen. Una història que ens planteja si el desig d’estimar, el desig d’agradar, el desig de ser reconegut, pot unir dues persones, a priori, incompatibles.  

Dues persones que s’aferren desesperadament al que coneixen, al que creuen que els hi dona seguretat i que han de trobar el camí per apropar-se l’un a l’altra, per aprendre a viure de manera diferent acceptant que tots els canvis són possibles i que no tot és blanc o negra.

Una peça que ens ha sorprès i agradat força, amb un text que ens ha provocat el riure i unes interpretacions magnífiques de la Mara Jiménez i el Xavi Navarro, tant en l’àmbit actoral com a musicalment parlant, amb unes grans veus. En determinats moments els actors interpel·len al públic i en altres fan participatius alguns moments musicals. El moviment escènic compta amb la Gara Roda

És destacable la música en directe, que ens han ofert Andrea Mir i Albert Solà amb un esplèndid so de Jordi Balbé.

Una divertida comèdia musical, i de qualitat, que podeu veure al Teatre Condal fins al 6 d’agost.

Aquesta serà la nostra darrera ressenya de l’actual temporada. Us deixarem descansar segurament fins a mitjan setembre vinent.

Bones vacances a tothom !!!

Deixa un comentari