– 142 (22/23) – Dansa – WOMAN, MÁS QUE UN MUSICAL (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Poliorama – 07/06/2023

Ahir dimecres 7, al Teatre Poliorama vam poder veure la primera creació en solitari d’Aarón Vivancos, WOMAN, MÁS QUE UN MUSICAL estrenat al Teatre Lope de Vega de Madrid el març del 2022.

Aaron Vivancos, nascut a Reus, un dels 40 fills de Pedro Vivancos García, es va formar com a violinista a la “Junior Simphony Orchestra d’Amsterdam”, i en dansa clàssica al Netherlands Ballet Theatre i al Conservatori de Dansa de l’Institut del Teatre a Barcelona. Va ser primer ballarí al Ballet de Zaragoza i al Scottish Ballet.

Amb sis dels seus germans van crear el grup “Los Vivancos” presentant 4 produccions, nosaltres vam poder veure “VIVANCOS: NACIDOS PARA BAILAR” al Teatre Tívoli el juny de 2016. En 2019, Aarón, va decidir crear un projecte personal amb l’espectacle que hem pogut veure avui i la creació del “Aarón Vivancos Talent Center”, un centre de creació i formació a Alcobendas.

WOMAN, MÁS QUE UN MUSICAL és un espectacle multidisciplinari que combina la música, el teatre, la dansa interpretativa, el flamenc d’avantguarda i l’audiovisual per fer reflexionar sobre les diferents situacions que les dones han viscut en moments diferents de la vida.

Estructurat en 7 actes diferenciats, amb coreografia del mateix Aarón Vivancos i Elías Vivancos, està protagonitzat per set ballarines i un ballarí. Elles i ell són Andrea MoraBelén Gómez, Adriana GómezMónica PradoTania MartínCarlos Romero, Lorena MorenoCarmen Rodríguez i Mariana García. La part teatral està interpretada per l’actriu Guadalupe Lancho i els textos són de la dramaturga Pilar G. Almansa.

Malgrat que a Barcelona estava anunciada l’actuació estel·lar del mateix Aarón Vivancos, ahir únicament va fer acte de presència a la presentació de l’espectacle, però no va actuar. Segurament avui que és la data oficial de l’estrena, ballarà sobre l’escenari.

En aquest espectacle, el teatre i la dansa queden embolcallades per projeccions amb efectes 3D i imatges virtuals (Miguel San Juan, Alberto Valle, David Fernández i Manuel Vázquez) que interactuen amb el mateix elenc.

La música de creació original d’Aarón Vivancos i Gonzalo García està interpretada i enregistrada per l’Orquestra Simfònica de Budapest. Música inspirada en grans bandes sonores del cinema sense deixar de banda la música flamenca. La Il·luminació és de Jorge Elbal i el vestuari de la firma barcelonina Alvarno.

Els set actes són els següents:

  1. DONA SOC JO: La dona és capaç de superar tots els obstacles que li posa la vida cada dia. La seva capacitat de lluita i la seva fe en el futur són extraordinàries.
  2. 9 LLUNES : La vida, la formació d’un fill al ventre de la dona. 
  3. LLUM DE LA MEVA VIDA: el desconsol d’una mare amb una filla malalta que farà el possible perquè visqui sense por. 
  4. VIU: L’orgull per les dones que ens han precedit.
  5. EN EL PRINCIPI ERA EL JOC: una reflexió sobre el maltractament. Una relació de parella que deriva en desamor i violència.
  6. TRENCA LES TEVES CADENES: No caure en fer el que els altres volen o esperen de tu. Trencar els lligams que immobilitzen.
  7. JO SOC DONA: una dona que no es rendeix. L’esperança i la tenacitat. 

Un dels moments més punyents de l’espectacle és el cinquè acte, on l’home maltracta la dona i el cos de ball, dona l’esquena al que està passant. La dona maltractada i una societat que es mostra indiferent. Aquesta és potser l’escena més teatralitzada, amb un argument gairebé sense paraules que es pot seguir fàcilment.

Un espectacle que convida a la reflexió i que ens ha atrapat per la seva força, per l’enorme qualitat de l’elenc i per la bellesa del text. Magnífic el vestuari i la posada en escena. 

A nosaltres en general ens ha agradat molt, amb un inici absolutament espectacular; destaquen el 5e acte, on participa de forma activa el ballarí Carlos Romero, amb escenes que ens han fet vibrar. Creiem, però que no està a l’alçada el darrer acte, que des del nostre punt de vista perd pistonada i fa que l’espectacle perdi força.

Cal destacar l’actuació brutal d’un grup de dansa a l’inici de la sessió

… i és que Aarón, Vivancos ha comentat abans de començar l’espectacle, que vol donar veu a joves estudiants de dansa i que 18 grups diferents participaran com a teloners, en els 18 dies programats al Teatre Poliorama on es podrà veure aquest espectacle fins al 25 de juny.

Deixa un comentari