– 141 (22/23) – Teatre – EL JOC DE LA VERITAT (🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 02/06/2023

Divendres 2 de juny, al Teatre Gaudí, vam poder veure EL JOC DE LA VERITAT, una comèdia de Miquel Murga, que tracta de les relacions i infidelitats de parella i també de la influència dels vincles professionals en l’àmbit personal.

Una proposta amb aires de vodevil que juga en tot moment amb els equívocs entre els personatges i les anades i vingudes de tots ells. Escenes creuades, frases inacabades, malentesos, trobades furtives, una tieta, … Una peça que és un pur divertiment.

L’Enric (Octavi Pujades) i la Carme (Cristina Dilla), porten més de vint anys de relació de parella. Ell és un alt executiu a l’empresa on treballa, ella és psicòloga.

L’Albert (Roger Cantos) i la Joana (Míriam Tortosa) tenen una relació estable, però ell passa per un mal moment perquè està a punt de ser acomiadat de l’empresa, ella és “influencer” o “generadora de continguts” i està pendent dia i nit de les xarxes socials.

A la vegada els dos homes, l’Albert i l’Enric, són amics, juguen plegats al tenis i treballen a la mateixa empresa. De fet, l’Enric va proporcionar-li la feina.

Les dues parelles són infidels entre si, i tenen relacions sexuals entre-creuades, d’amagat.

Tot segueix el seu curs, fins al dia que les coses comencen a torçar-se i les mentides afloren entre tots quatre. Però qui enganya qui? I a qui afecten aquestes mentides? La mentida per sí sola és un motiu d’infidelitat?

Miquel Murga juga amb les paraules, ha deixat enrere els jocs d’entrades i sortides, d’obertures i tancades de portes i fa servir la paraula per embolicar la troca i són tots els personatges els que intenten d’una manera o altra que les seves mentides quedin ben amagades i les seves veritats també.

Un argument on el final és previsible des de bon començament i on les escenes se succeeixen sense interrupció i sense allargaments innecessaris, de fet la durada de l’obra és la justa per sortir de la sala amb la sensació d’haver passat una bona estona.

Hem trobat petits desajustos argumentals, com el temps que diuen que fa que mantenen una relació l’Albert i la Carme (parlen de dos anys quan l’Albert encara era un directiu de l’empresa), i, en canvi, la relació ens ha semblat que començava just quan l’Albert manifesta la seva por a ser acomiadat a la consulta de la psicòloga….

A escena (espai escènic de Laura Orri) amb un llit , un divan, una cadira de braços i un parell de mobles on jugant amb la il·luminació de Quim Algora, es van desenvolupant les diferents situacions que tenen lloc en un hotel, en el vestuari d’un gimnàs, a la consulta de la psicòloga o als salons dels habitatges d’ambdues parelles.

Un espai on les mentides… o les veritats es converteixen a la fi en un joc massa perillós.

Les interpretacions han estat a l’altura del que es podia esperar amb la trama argumental i tots quatre han dotat de credibilitat als seus personatges.

Un plaer tornar a veure a Cristina Dilla a escena.

EL JOC DE LA VERITAT és una producció de Hamlet Produccions que podeu veure fins al 18 de juny a la Sala Gran del Teatre Gaudí.

Una proposta entretinguda, un “divertiment” que ens ha fet passar una bona estona.

Deixa un comentari