– 137 (22/23) – Dansa – COSA. INTERVENIR UN CUERPO —— (🐌🐌🐌🐌) – Antic Teatre – 26/05/2023

A l’Antic Teatre, divendres 26 de maig vam poder gaudir d’una proposta escènica de Macarena Recuerda Shepherd, que completa la seva trilogia sobre il·lusions òptiques, COSA. INTERVENIR UN CUERPO.

L’artista ha dut a terme una investigació, començada en 2017, que com diu ella mateixa

… m’ha portat a pensar com la il·lusió connecta amb l’essència del teatral, exposant sobre l’escena la convenció i la màgia, la realitat i el seu doble, l’acció i la ficció.

L’any 2018 va presentar la primera peça “!AY! YA!” de dansa performance, on va jugar a l’engany visual a partir de dos cossos que es creuaven entre ells dues peces de roba, com a recerca sobre les imatges perceptives pensades des del cos. 

La segona peça plàstica i escènica, presentada en 2020 “The watching machine” sobre les imatges perceptives pensades des de la llum, l’ombra i el reflex, amb el simple efecte d’un mirall.

COSA. INTERVENIR UN CUERPO, tanca la trilogia i investiga les imatges perceptives des de l’escenogràfic, cosificant el cos per convertir-lo en attrezzo. Han basat la recerca en les diverses formes de cartó, des del cartó ondulat fins al tub de cartó rígid. Es tracta d’una peça de dansa amb un cos de ball d’objectes.

“La coreografia de les coses”

Macarena Recuerda Shepherd, és el pseudònim de Lídia González Zoilo; s’ha format en arts escèniques, teatre i dansa a l’Institut del Teatre i centra el seu interès en els projectes participatius que tenen com a objectiu crear noves formes de trobada amb l’art. Amb Maia Villot i Jorge Dutor han creat la coreografia dels objectes que presenten en aquesta peça.

Macarana Recuerda i Maia Villot són les intèrprets que sense paraules, i, pràcticament invisibles, fan ballar els objectes de cartó al ritme de la música clàssica o en silenci. La llum potencia els volums amb les ombres dels objectes i elles emergeixen, vestides de “color cartó” mostrant mans, peus o cara i jugant amb el públic.

Ens va sorprendre molt aquest espectacle, ja que anàvem amb la idea de veure dansa contemporània amb dues ballarines a l’escenari, però el que vam veure va ser dansa d’objectes, manipulats per dues persones gairebé invisibles.

Una proposta realment fascinant i encisadora, que encara que podreu veure a l’Antic Teatre de l’1 al 4 de juny.

Deixa un comentari