– 117 (22/23) – Teatre Musical – TUELF POINTS. EL MUSICAL MÉS EUROVISIU (🐌🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 08/04/2023

… I el mateix dissabte 8 d’abril, a la Sala Gran del Teatre Gaudí ens disposem a veure TUELF POINTS, el musical més eurovisiu, un homenatge a l’icònic festival que ens endinsarà en un món de cançons eurovisives.

TUELF POINTS, és la nova proposta de “Suerte En Mi Vida Producciones”, els creadors de “Lo tuyo y lo mio” i “BARCELONA 24H” (Aquitània, 2021). Es tracta d’un concert teatralitzat amb música pregravada i veus en directe, que repassa els hits més mítics d’Eurovisió. Malgrat que el gruix de la música no és en directe, està recolzada per la interpretació musical als teclats (en directe) d’en Dídac Flores.

Un projecte, idea original de Dídac Flores Rovira, dirigit per Karen Gutiérrez i que compta amb la participació de Xavi Duch, Esther Peñas, Marc Pociello, Laura Daza i el mateix Dídac Flores. La direcció musical és també de Dídac Flores.

L’espectacle s’inicia amb una notícia inesperada que veiem al Telenotícies Vespre, el Festival de la Cançó d’Eurovisió ha quedat ajornat, de manera sobtada, sense data ni motiu aparent.

Amb aquesta notícia, la proposta ens endinsa en un viatge de ciència-ficció a través de medleys i cançons d’Eurovisió:

En algun lloc del continent, l’EMS (Euro Músic Society) convoca una junta extraordinària. L’EMS és l’organització secreta que mou els fils del festival i el seu líder, EuroNi anuncia la mort del “Maestro” el compositor que ha creat totes les cançons guanyadores del concurs.

EuroNi comunica als membres de la junta que un algoritme ha seleccionat al successor del “Maestro”, un jove de 31 anys, que des d’un laboratori musical (Tuelf Points) haurà de trobar la fórmula que l’ha de permetre seleccionar la nova cançó guanyadora.   

Quatre “ciber-robots” ajudaran al jove “Maestro” en aquesta tasca.

En total interpreten versions de més de 80 hits del famós concurs musical, les més emblemàtiques que han passat pel concurs, guanyadores o no, conegudes o no tan conegudes, des de l’any 1956 fins avui.

Les quatre pantalles que ocupen els dos laterals de la sala projecten les imatges de les actuacions eurovisives reals, que els cinc actors estan interpretant en aquell moment. En cada cançó, apareix el títol, l’any, l’intèrpret, el lloc en què van quedar i els punts aconseguits.

Un acuradíssim i exhaustiu treball que ens permet veure com les cançons es van succeint sense pauses, concatenades i amb una precisió mil·limètrica amb les imatges eurovisives projectades (Albert Farré). Magnífics els efectes de so (Cesc Mojica) i la il·luminació (Oriol Pino).

Cal remarcar especialment l’excel·lent treball coreogràfic, que manté als cinc actors/cantants en permanent i esgotador moviment físic sense pauses. En aquest aspecte ens va agradar molt el perfecte moviment “robotitzat” que aconsegueix a escena l’actor Marc Pociello.

Els cinc intèrprets ens han deixat absolutament fascinats i enamorats per la seva feina, amb unes interpretacions que ens han fet vibrar, ballar, i cantar (en veu baixeta) amb ells, des del moment zero quan amb els seus vestits blancs han ocupat l’escena, amb les seves ulleres lluminoses, que van canviant de colors..

L’espectacle compta també amb les col·laboracions virtuals d’Antoni Cruanyes com a locutor del Telenotícies … i dels cantants Nina, Ruth Lorenzo i Miki Núñez, tots ells participants en el Festival d’Eurovisió els anys 1989, 2012 i 2019 respectivament.

Segons llegim a la nota de premsa ‘TUELF POINTS‘ coincideix amb la temporada eurovisiva de 2023, que enguany se celebrarà a Liverpool el 13 de maig, després de la victòria d’Ucraïna el 2022 i la decisió de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) de realitzar el festival al Regne Unit, segon classificat. Des del Teatre Gaudí es vol impulsar una funció especial el 13 de maig per qui vulgui veure el musical i el Festival d’Eurovisió al teatre.

TUELF POINTS. EL MUSICAL MÉS EUROVISIU, no deixa indiferent ningú, unes magnífiques interpretacions vocals i coreogràfiques, una simpàtica dramatúrgia, una excel·lent direcció i posada en escena i una feina de laboratori mil·limètrica fa que surtis del Teatre Gaudí pletòric.

Ahir, Dissabte Sant, gairebé tot el públic assistent va acabar aplaudint dret aquesta espectacular proposta.

Està programada fins al dia 21 de maig i creiem sincerament que paga molt la pena deixar de banda almenys per una estona, la comoditat del sofà de casa. Li augurem un gran èxit de públic.

Leave a Reply