– 095 (22/23) – FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CIRC DE GIRONA – ELEFANT D’OR 2023 (11a edició) (🐌🐌🐌🐌🐌) – Gran Carpa Camp de Mart a la Devesa de Girona – 06/03/2022

Sense adonar-nos-en ja ha passat un any i tornem a ser a Girona per assistir novament al nostre molt estimat FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CIRC ELEFANT D’OR en la seva 11a edició.

Tal com ja vam fer en les dues últimes edicions vam seleccionar el “Dia de l’espectador”, que enguany ha estat el dia 6 de març, per poder veure els dos espectacles de manera consecutiva, l’espectacle Vermell a les 17.30 h i l’espectacle Blau a les 21 h. També com en anys anteriors hem anat a passar el dia a la preciosa ciutat de Girona acompanyats de dos amics, i també com altres vegades ens hem allitat passades les tres de la matinada.

Hem aparcat el cotxe al costat de la carpa i hem passejat per la Devesa fent cap a l’Oficina de Turisme per aconseguir el segell del camí de Sant Jaume que anem fent per etapes mensuals, després passejada tranquil·la pel barri antic de Girona i hem acabat dinant al restaurant LE BISTROT a la Pujada de Sant Domènec.

A la tarda visita als Banys Àrabs i després xino-xano fins a la Gran Carpa situada al Camp de Mart on gaudirem de set hores de circ.

Els dos espectacles, com de costum, han estat presentats per l’ànima, director i impulsor d’aquest projecte, en Genis Matabosch (Figueres 1977).

Enguany han participat 70 artistes de 20 països, en un total de 26 atraccions circenses.

ESPECTACLE VERMELL

Fotografies de l’espectacle Vermell

La música ha estat interpretada, gairebé sempre en directe per la “Paris Circus Orchestra” dirigida per Pierre Pichaud.

 Genis Matabosch

ESPECTACLE BLAU

Fotografies de l’espectacle Blau

Ahir dimarts 7 de març, va tenir lloc la gala d’or del Festival on s’atorguen els premis, que enguany han estat:

ELEFANTS D’OR:

 • The Flying Caballero – Trapezis Volans (Mèxic)
 • Duo Disar – Cintes aèries (Uzbekistan)

ELEFANTS DE PLATA:

 • Vertex – Volteig acrobàtic (Israel)
 • The Acrobatic Troupe of Dezhou – Cercles i diàbolo (Xina)
 • Mat & Mym – Patins acrobatics (Canadá)

ELEFANTS DE BRONZE:

 • The Flyers Valencia – Doble roda de la mort (Colómbia)
 • Argendance Company – Malambo (Argentina)
 • Hermanos Rodríguez – Icaris (El Salvador)

PREMI DEL PÚBLIC:

 • The Flyers Valencia – Doble roda de la mort (Colómbia)

PREMI DE LA CRÍTICA:

 • Duo Disar – Cintes aèries (Uzbekistan)

PREMI DE LA IMATGE

 • Sabrina Aganier – Cercle àeri (Canadá)

Per nosaltres. ha estat més equilibrat l’espectacle vermell, malgrat que molts dels premis han estat atorgats a l’espectacle blau. Novament, hem trobat que els dos pallassos ha estat el més fluixet del Festival.

Cansats… (més de 7 hores dins la carpa), però molt satisfets pel que hem pogut veure, acabem aquesta ressenya pensant en què l’any vinent tornarem a ser-hi.

Deixa un comentari