– 090 (22/23) – Teatre Musical – THE WILD PARTY – Teatre Gaudí (🐌🐌🐌🐌🐌) – 20/02/2023

Ahir dilluns 20 de febrer, va ser una nit inoblidable a la Sala Gran del Teatre Gaudí. Era la nit de celebració del 10è aniversari del musical THE WILD PARTY d’Andrew Lippa, amb la direcció escènica d’Anna Valldeneu i Xavi Duch i la direcció musical de Filippo Fanó.

Una autèntica festa, amb les entrades exhaurides des de fa dies i on veure el teatre ple de gom a gom ja pagava la pena i eixamplava l’esperit. Un anunciat concert que de concert va tenir ben poc, ja que va ser una veritable representació teatral, potser encara millor de la que vam poder veure aquell llunyà 2013 en aquest mateix teatre, i de la que vàrem escriure AQUESTA CRÒNICA. (cliqueu sobre CRÒNICA).

Fotografia de l’anunci d’aquest Musical l’any 2013.

L’espectacle d’aquesta nit en sessió única, ha estat protagonitzat pels mateixos 4 artistes principals que van liderar el repartiment de fa deu anys, Xènia Garcia (Queenie), Xavi Duch (Burrs), Roger Berruezo (Black) i Maria Santallusia (Kate).

El repartiment el completen Laura Daza, Marina Schiaffino, Berta Peñalver, Ferran Guiu, Carles García, Edgar Martínez, Laura Dorca, Jordi Grifell i Anna Valldeneu, la majoria dels quals ja va participar en la proposta de fa deu anys.

Els músics en directe, han estat Bernat Hernández, José Manuel Martín, Jordi Santanach i Filippo Fanò

Un dels èxits de l’Off Broadway novaiorquès celebra el seu desè aniversari de la seva estrena a casa nostra. Amb música, llibret i lletres d’Andrew Lippa, THE WILD PARTY està basat en un poema narratiu homònim escrit per Joseph Moncure March el 1928.

La producció original es va estrenar al Manhattan Theatre Club de l’Off-Broadway el 24 de febrer de l’any 2000.

THE WILD PARTY (La Festa Salvatge) està situada en un pis de Manhattan dels anys 20 i és en aquest lloc on vivim l’ambient tòrrid, prohibit, violent i íntim de la Festa Salvatge …

La protagonista de la història és la Queenie (Xènia Garcia), una reina de vodevil que té a tots els homes als seus peus. Els usa i els llença. No està satisfeta.

En Burrs (Xavi Duch), és un clown de vodevil que té a totes les dones als seus peus. Les usa i les llença. No està satisfet.

Fins que es troben. Són les dues cares d’una mateixa moneda. Sexe i passió. Però el pas del temps i la rutina els esclafa fins que un dia en Burrs abusa de la Queenie.

Ella pensa que ha de fer “un canvi de rumb” i decideix organitzar una festa a casa seva amb la intenció d’humiliar-lo. Conviden els seus amics més sòrdids i decadents, però no comptem amb la presència d’un convidat inesperat, en Black (Roger Berruezo) que ho capgirarà tot.

I és que en una festa salvatge plena d’excessos i les passions més baixes, les coses sempre s’escapen de les mans.

A escena 13 actors i 4 músics en directe, que han omplert en tot moment l’escenari del Teatre Gaudí, amb una posada en escena d’una grandíssima qualitat. En realitat de Musical de “petit format” en té molt poca cosa, ja que són, ni més ni menys que 17 persones a escena. En ser una única funció, tots ells apassionadament s’han deixat literalment la pell a l’escenari.

Podem dir que ens ha agradat encara més que fa deu anys, degut entre altres motius a la gran i entusiasta entrega de tots els participants i potser també a la grandíssima millora tècnica que ha experimentat l’acústica de la sala en aquests deu anys.

… I de nou no podem deixar de felicitar els directors i gestors d’aquest teatre, Ever Blanchet i Maria Clausó per la seva clara aposta pels musicals de “petit format” i en català que, com el que hem pogut gaudir aquesta nit, són d’una qualitat inqüestionable. 

Esperem sincerament que es pugui tornar a programar ben aviat. Tant de bo que algun productor teatral, s’adoni de què cal apostar a ulls clucs per aquest Musical.


Deixa un comentari